Τε. Ιαν 19th, 2022

Η περιήγηση στο «πανόραμα» των επαναστατικών ιδεών θα συνεχιστεί με τη δεύτερη διάλεξη την Τρίτη 23 Απριλίου 2013 στις 8 το βραδυ στον κοινωνικό χώρο PARA TODAS , όπου θα συζητήσουμε τις συγκλονιστικές ιστορικές αλλαγές που έλαβαν χώρα στην Ευρώπη και τη Ρωσία κατά τις τελευταίες δεκαετίες πριν την είσοδο του 20ού αιώνα, προετοιμάζοντας το έδαφος σε επίπεδο ιδεών για το κομβικό γεγονός της Οκτωβριανής Επανάστασης του 1917.

Στη διάλεξη θα εξεταστεί η καλλιέργεια των συνειδήσεων παγκοσμίως για την ανάγκη ανατροπής του καπιταλιστικού συστήματος, η οποία έγινε κοινός τόπος εν μέρει εξ αιτίας των φιλοσοφικών αντιλήψεων που αρνούνταν τον «παρόντα κόσμο» σε παράλληλη γραμμή με το απόγειο του ρομαντισμού κατά τα τέλη του 19ου αιώνα.

Ταυτόχρονα θα γίνει λόγος για τη θετικιστική πλευρά των επαναστατικών θεωριών, δηλαδή για την εφαρμογή του λεγόμενου «επιστημονικού πνεύματος», που βρέθηκε συχνά σε αντιπαράθεση με αυτό που ονομάστηκε αργότερα: «ρομαντικός αντικαπιταλισμός».

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση