Σα. Ιαν 22nd, 2022

Αυτή την φάση να είσαι μαθητής, να περιμένεις το «κολαστήριο» των εξετάσεων, και οι καθηγητές να κάνουν απεργία την έχω ζήσει το 1988. Και δεν με ένοιαξε καθόλου, συμπαραστάθηκα στους καθηγητές και ήταν  και η αιτία που εντάχθηκα στο κίνημα και στο χώρο της επαναστατικής αριστεράς. Φυσικά δεν ήμουν από τους μαθητές που περιμένουν την μεγαλύτερη μαλακιά που έχει εφεύρει το σύγχρονο κράτος για να «κανονικοποιεί» τους μαθητές, τις εξετάσεις, για να αποδείξει το τι αξίζει και να βρει το δρόμο του προς την τριτοβάθμια, αν και αυτό καθόλου δεν με χάλασε και 25 χρόνια μετά δεν έχω  μετανιώσει για τις επιλογές μου.

Παρόλο αυτά καταλαβαίνω τους μαθητές που σε λιγάκι θα «κανονικοποιηθούν» δια των εξετάσεων και θα χωριστούν σε καλούς και κακούς, σε πετυχημένους και αποτυχημένους. Όμως τα πιο δύσκολα αρχίζουν μετά. Ανεργία για τους αποτυχημένους, δυσκολίες στις σπουδές για αυτούς που θα περάσουν,  καθώς οι γονείς τους με το ζόρι θα τους σπουδάσουν.  Ας αφήσουμε το επίπεδο των σπουδών ή τα πτυχία που θα πάρουν στα χέρια τους και που θα τους εξασφαλίσουν διαβατήριο για την ανεργία ή για το εξωτερικό ως μετανάστες.

Παρόλο το άγχος τους για την μαλακιά των εξετάσεων, ας κάνουν μια επιμονή λίγων ημερών για να συνεχίσουν το διάβασμα ή ας ενισχύσουν τον αγώνα των καθηγητών τους. Ας πουν όχι στο ραγιά που θέλουν να τους μετατρέψουν. Αύριο ας βγουν στο δρόμο και να παλέψουν μαζί με τους καθηγητές. Η εξέγερση που είναι αναγκαία ας ξεκινήσει από αυτούς σήμερα, ας γίνουν οι μεγάλοι αρνητές..το 2008 τίναξαν το καπάκι στο αέρα, ας το πράξουν και σήμερα..

Μαζί με την μαλακιά των εξετάσεων, ας τελειώνουμε και με την κυβέρνηση των επιστρατεύσεων και του εκβιασμού των μαθητών,  γονέων, εργαζόμενων, των εκβιαστών του ελληνικού λαού… Μια νίκη των καθηγητών θα συνεπάγεται καλύτερο σχολείο, πανεπιστήμιο και λιγότερο άνεργους αύριο. Νομίζω πως οι μαθητές στις παρούσες συνθήκες το κατανοούν αυτό  και βλέπουν πέρα από το άγχος σου.. κατανοούν πως είναι οι νέοι προλετάριοι που πραγματικά δεν έχουν να χάσουν παρά τις αλυσίδες τους, κανείς πλέον δεν τους υπόσχεται. Για αυτό και μόνο το λόγο μπορεί να γίνουν ο κρυμμένος άσσος που θα κερδίσει την παρτίδα

 

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση