Τε. Ιαν 26th, 2022

Όλοι σήμερα -Δευτέρα 13 Μάη,   στις 7 μμ, στην περιφέρεια(πρώην Νομαρχία) Ιωαννίνων- στην συγκέντρωση- διαδήλωση που καλεί η ΕΛΜΕ…..      

Ας ξεκινήσουμε με κάποια μπακαλιστικά μαθηματικά. Υπάρχουν 88000 μόνιμοι καθηγητές που κάνουν μάθημα  από 18 έως 22 ώρες την εβδομάδα, ούτε πολλά, ούτε λίγα σε σχέση με την ΕΕ.  Οι παραπάνω ώρες που θα εργαστούν οι καθηγητές είναι 176000 που αν τις διαιρέσουμε με το 21, που είναι ο μέσος όρος των ωρών που κάνουν μάθημα, βγαίνει το νούμερο 8380.

Αυτός ο αριθμός είναι χαμένες θέσεις εργασίας  αναπληρωτών που φέτος εργάζονταν . Αν τώρα υπολογίσουμε τις συμπτύξεις τμημάτων, τις ενοποιήσεις σχολείων ο αριθμός των χαμένων θέσεων ξεπερνά τις 11000.

Δηλαδή μιλάμε για 11000 παραπάνω ανέργους που το πλέον πιθανόν είναι να ψάξουν και σε άλλους τομείς εργασίας αυξάνοντας τον ανθρωποφάγο  ανταγωνισμό μεταξύ των  ανέργων και μεταξύ των εργαζόμενων και ανέργων.  Αυτός λοιπόν είναι ένα κύριος λόγος ο αγώνας των καθηγητών να γίνει αγώνας όλων των εργαζόμενων.

Ας γίνει αφορμή ο αγώνας των καθηγητών για μια πανεργατική κινητοποίηση που θα διεκδικεί την μείωση των ωρών εργασίας σε όλους τους κλάδους, δίχως την μείωση των μισθών, αντίθετα με την αύξηση τους που θα στοχεύει στην αντιμετώπιση της ανεργίας.

Αυτή η δυνητική επικινδυνότητα που αποκτάει η απεργία των καθηγητών αναγκάζει την τρικομματική κυβερνητική σαπίλα προληπτικά να καταστείλει την απεργία, επιστρατεύοντας τους απεργούς καθηγητές.  Απόφαση που επιβεβαιώνει το ουσιαστικό  τέλος της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.   Κοινοβουλευτική δημοκρατία που μετατρέπεται σε ένα αδειανό πουκάμισο που όλο και πιο πολύ δεν κρατά κανένα πλέον πρόσχημα.

Εξέλιξη που ενοποιεί ακόμη πιο ριζικά το εργατικό με τον δημοκρατικό ζήτημα και θέτει προ των ευθυνών του όλες τις δομές του εργατικού κινήματος που με ενιαίο μαχητικό τρόπο πρέπει να δώσουν απάντηση στην αντεργατική- αντιδημοκρατική κατρακύλα.

Είναι ιστορικό στοίχημα να μην περάσει ο αντιδημοκρατικός κατήφορος. Είναι ιστορικό καθήκον να νικήσουν οι καθηγητές. Μα για να ηττηθεί η κυβέρνηση είναι αναγκαιότητα να εκδηλωθεί μια  πολύμορφη πανεργατική ταξική αλληλεγγύη. Το επαναλαμβάνω η μάχη των καθηγητών είναι η μάχη των μαθητών που ανεξάρτητα από την έκβαση των εξετάσεων τους περιμένει η ανεργία, η ξενιτειά ή στην καλύτερη περίπτωση  μισθός 300 €. Είναι μάχη των γονιών που είτε είναι άνεργοι, είτε απλήρωτοι, είτε κακοπληρωμένοι.  Η απεργία των καθηγητών δεν είναι μια απλή συνδικαλιστική μάχη πρέπει να μετατραπεί σε μια γενική πολιτική απεργία σύγκρουσης του εργαζόμενου λαού με την κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφάλαιο.

ΔΕΥΤΕΡΑ, 13/5, ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Αθήνα: 7μ.μ. στα γραφεία της ΟΛΜΕ, Ερμού & Κορνάρου 2
Θεσσαλονίκη: 6μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου
Ηράκλειο: 7μ.μ. στην πλ. Ελευθερίας
Ιεράπετρα: 6.30μ.μ. πλ. Ηρώου
Ρέθυμνο: 7μ.μ στο  Δημαρχείο
Πάτρα: 7.30μ.μ. στην πλ. Αγ. Γεωργίου
Αγρίνιο: 7μ.μ. στο κέντρο της πόλης
Μεσολόγγι: 7μ.μ. στο κέντρο της πόλης
ΠΥΡΓΟΣ, ΗΛΕΙΑΣ: 7μμ στα γραφεία της ΕΛΜΕ
ΤΡΙΠΟΛΗ: 7.00 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία
ΛΑΡΙΣΑ: 7:00μμ στην Πλατεία Ταχυδρομείο
ΚΟΡΙΝΘΟ: 7.00 μ.μ. στον Πεζόδρομο Εθνικής Αντιστάσεως
ΝΑΥΠΛΙΟ: 7μ.μ. στην πλατεία Δημαρχείου στο Ναύπλιο
ΞΑΝΘΗ: 7:30, στην κεντρική πλατεία της πόλης
ΚΑΒΑΛΑ: 7.00μ.μ. στην πλατέια Καπνεργάτη.
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ: 7.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο (Αργοστόλι)
ΚΟΖΑΝΗ: 7:00μμ στην πλ. Νίκης
ΖΑΚΥΝΘΟΣ: 8 μ.μ. στην Περιφέρεια (Νομαρχία Ζακύνθου).

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση