Κυ. Ιαν 23rd, 2022

Οι πορείες αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους καθηγητές, οι πορείες ενάντια στο φασιστικό μέτρο της επιστράτευσης είχαν κόσμο και ας μην  οργανώθηκαν καλά. Στα Γιάννενα επί της ουσίας οργανώθηκε διάμεσου του διαδικτύου.

Ταυτόχρονα ήταν φανερή η επιθυμία των όλων των αγωνιστικών δυνάμεων να βρεθούν μαζί. Ανεξάρτητα από τις κομματικές γραμμές, ιδιαίτερα αυτή του ΠΑΜΕ. Στα Γιάννενα και πάλι, η εξίσου μαζική πορεία του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών ξεκίνησε η όπως είθισται από το δημαρχείο,  έκανε στάση  στην Νομαρχία που ήταν ο κόσμος της πορείας της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, περίμενε να μπει μπροστά η ΕΛΜΕ και ύστερα έστριψε δεξιά προς Περσινέλα.   

Παράλληλα συζητώντας με τους αγωνιζόμενους καθηγητές έβγαζαν ένα  πείσμα, μια επιμονή, μια αγωνιστικότητα, όχι δεν θα λυγίσουμε, δεν θα υποκύψουμε στο φασισμό της κυβέρνησης, γιατί για ανοικτό φασισμό πρόκειται.

Δυστυχώς οι καθηγητές δεν έχουν μόνο την κυβέρνηση απέναντι τους. Έχουν και την συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΑΔΕΔΥ που με ευχαρίστηση αποδέχτηκε την πρόταση του ΠΑΜΕ για 24ωρη πανυπαλληλική απεργία σήμερα. Μια άκυρη απεργία από το πουθενά,  στο πουθενά, αντί  να προκηρύξει μια απεργία την ημέρα των εξετάσεων όπως η ΟΛΜΕ.

Και καλά τους ξεπουλημένους  γραφειοκράτες  της ΑΔΕΔΥ τους ξέρουμε, την γραμμή του ΠΑΜΕ δεν μπορώ να αντιληφθώ  Αφού πρώτα δεν στήριξε την απεργία της ΟΛΜΕ παίρνοντας τα εύσημα από την φασιστική κυβέρνηση, σύντροφοι ο ΛΕΝΙΝ κάτι έλεγε για αυτό, στην συνέχεια πρότεινε μια άκυρη ντουφεκιά στο αέρα δια της ΑΔΕΔΥ, ως απεργία αλληλεγγύης.., μα το άγιο Στάλιν, είναι να κλαις και να γελάς…

Οι αγωνιζόμενοι καθηγητές θέλουν την ταξική αγωνιστική αλληλεγγύη ολάκαιρου του ελληνικού λαού.  Το ζήτημα δεν είναι οι 2 παραπάνω ώρες, οι 2 παραπάνω ώρες, μαζί με τις ενοποιήσεις και τις αλλαγές στην εκπαίδευση θα επιφέρουν  αύξηση της ανεργίας στους εκπαιδευτικούς, μεγεθύνοντας ακόμη πιο πολύ  το συνολικό πρόβλημα της ανεργίας. Με αποτέλεσμα την αύξηση της ανταγωνιστικής ανθρωποφαγίας μεταξύ των εργαζόμενων και ανέργων ή μεταξύ των ανέργων που θα αγωνίζονται για μια θέση των 400 €.

Για αυτό το λόγο σύσσωμη η αριστερά δεν πρέπει να λέει ναι μεν αλλά. Σύσσωμη η αριστερά πρέπει  σε ένα ενιαίο εργατικό μέτωπο να δώσει στήριξη στο αγώνα των εκπαιδευτικών. Να βγει ενωμένη μπροστά και να οργανώσει την αγωνιστική ταξική αλληλεγγύη.  

Κάθε άλλη θέση είναι εκ του πονηρού.   Και αν από το νεορεφορμιστικό ΣΥΡΙΖΑ   δεν μπορούμε να περιμένουμε και πολλά, γιατί το κομμουνιστικό ΚΚΕ πράττει τα ίδια. Μήπως γιατί το κομμουνιστικό είναι μόνο στα λόγια και από μέσα με το ζόρι κρύβεται το δέρμα του παλαιού αγωνιστικού(;;;) ρεφορμισμού;;;

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση