Κυ. Ιαν 23rd, 2022

 ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ 
του Παντελή Βούλγαρη.
Με τους: Χρήστο Καρτέρη, Γιώργο Αγγέλκο, Βαγγέλη Μουρίκη, Γιώργο Συμεωνίδη, Βικτόρια Χαραλαμπίδου, Κώστα Κλεφτογιάννη, Ιούλιο Τζιάτα, Άννα Παρτσάνη και Θανάση Βέγγο.

Υπόθεση: 
Η ταινία «ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ» αφουγκράζεται την συνταρακτική ιστορία του Εμφυλίου Πολέμου που δεν έχει νικητές και ηττημένους, παρά μόνο ανθρώπινες, τραγικές ιστορίες να διηγηθεί. Χρόνος: οι τελευταίοι μήνες του πολέμου. Τόπος: ο Γράμμος και το Βίτσι, τα πανέμορφα και ματωμένα βουνά της Δυτικής Μακεδονίας.

Πρόκειται για μια κάπως στρογγυλοποιημένη εκδοχή της τελευταίας μεγάλης απόπειρας οι συνειδητοποιημένες  λαϊκές  εργατικές μάζες  να κατακτήσουν την εξουσία. Με την ήττα να ακολουθεί την αριστερά μεχρι τα σήμερα, ιδιαίτερα σε στιγμές εξέγερσης ή απεργιών  που παίρνουν πολιτικά χαρακτηριστικά, όπως η απεργία των  καθηγητών  ΤΟΥ 2013. Κριτική παρουσίαση της ταινίας στο  https://argiros.net/?p=1152

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση