Σα. Ιαν 29th, 2022

Το ζητούμενο με την ΕΡΤ δεν είναι οι 2000 απολύσεις που θα αυξήσουν λίγο τον αριθμό του 1500000 ανέργων. Όχι  πως οι 2000 νέοι απολυμένοι – οι νέες Ιφιγένειες του μνημονίου-δεν έχουν ανάγκες και δικαιώματα το εναντίον θα έλεγα.

Το βασικότερο πρόβλημα είναι πως με το τερατούργημα της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, τα κλεισίματα και οι απολύσεις δεν θα μείνουν στην ΕΡΤ, μα θα πάρουν την μπάλα και άλλες οργανισμοί και υπηρεσίες.  Θα έρθει η ώρα των νοσοκομείων,  σχολείων, των ειδικών σχολείων, των ΚΕΔΔΥ. Τίποτε δεν θα μείνει στα χέρια του κράτους, τίποτε δεν θα μείνει να έχει δημόσιο ή ημιδημόσιο χαρακτήρα. Με νέες  δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες  απολύσεις και την εξαθλίωση να αγκαλιάζει όχι  το 30% το πληθυσμού μα το 60% του πληθυσμού.  

Για αυτό το λόγο η  ΕΡΤ είναι η μάχη των μαχών που αφορά ολόκληρη την εργατική τάξη και τον αγωνιζόμενο λαό. Η  ΕΡΤ πρέπει να γίνει το κέντρο αγώνα που δώσει φωνή σε αυτούς που τόσο καιρό τους κόβουν την φωνή, τους αποκλείουν από το δημόσιο χώρο και λόγο.  Το κέντρο αγώνα που θα ρίξει και αυτή την κυβέρνηση και κάθε κυβέρνηση που θα αποφασίσει να συνεχίσει να ακολουθήσει την ίδια καταστροφική πολιτική. Για αυτό το λόγο αυτή η ανοικτή ΕΡΤ, η μοναδικά ανοικτή ΕΡΤ και μετα το πέρας της μάχης θα πρέπει να μην κλειστεί στις κρατικές- παρακρατικές και κυβερνητικές περιχαρακώσεις.

Όπως κλεισμένη από την μέρα που άνοιξε είναι η “παρανόμη”  ιδιωτική τηλεόραση των καμπουράκηδων και των πρεντετέρηδων..ουστ!!!!! Με τα αφεντικά τους σήμερα να ζητάνε την απαγόρευση της απεργίας της ποσπερτ, παρόλο που δεν είναι οι φυσικοί τους εργοδότες. Ένω ανεβάζουν μέσω του φασιστικού μονοπωλίου της digea την ανύπαρκτη ΝΕΡΙΤ, παρόλο που δεν έχει νομική μορφή.

Η ανοικτή ΕΡΤ θα πρέπει να  λειτουργήσει ως το πεδίο που το κοινό, ως μια υποκειμενική παραγωγή και σχέση των εργαζόμενων, στο επίπεδο της ενημέρωσης,  που θα βγάζει στο αέρα αυτούς που σήμερα βρίσκονται στο περιθώριο, παρόλο που είναι αυτοί που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο  παράγουν τον πλούτο.  Και σε αυτό πρέπει να βάλει το χέρι του σύμπασα η αριστερά, η αναρχία και η αντιεξουσία και να μην τρέχει σε κομματικές προεκλογικές φιέστες που αδυνατίζουν το ενιαίο μέτωπο από τα κάτω που φτιάχτηκε στην ΕΡΤ, με όλες τις “κομματικές” σημαίες να κυματίζουν….

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση