Σα. Ιαν 22nd, 2022

Όταν οι  τάχα ανεξάρτητοι  θεσμοί της αστικής δημοκρατίας- όπως η δικαιοσύνη-  εκδικούνται ή φοβούνται  τότε παύουν να λειτουργούν και μετατρέπεται η δικαιοσύνη και η αστική δημοκρατία σε ένα πουκάμισο αδειανό.

Αυτό συμβαίνει και με τον αναρχικό πολιτικό κρατούμενο Κώστα Σακκά, που κατηγορείται για συμμέτοχη στο αναρχικό ανταρτικό των πυρήνων της φωτιάς και κρατείται δίχως δίκη 36 μήνες. Ας σημειωθεί πως η προφυλάκιση σταματάει στο 18μηνο και για εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί να παραταθεί μεχρι τους 30 μήνες.  Αλλά αυτά για τους άλλους κατηγορούμενους, όχι όμως για ένα αναρχικό που κατηγορείται για τους πυρήνες της φωτιάς.

Αν όμως ήταν Γαβαλάς, αν ήταν κανένας καταχραστής δημόσιου χρήματος, αν ήταν φασίστας  θα ήταν ήδη έξω. Όχι όμως για αυτούς που με τον τρόπο τους- αυτή την στιγμή είναι αδιάφορο αν συμφωνώ ή διαφωνώ με την πρακτική των πυρήνων της φωτιάς- πόσο μάλλον που ο συγκεκριμένος αναρχικός αρνείται την συμμετοχή του στους πυρήνες της φωτιάς. Πχ  ο Γαβαλάς αυτό το σύμβολο του νεοελληνικού ξεπεσμού απελευθερώθηκε, ενώ  μόλις προχτές το συμβούλιο εφετών σε εμφανώς διατεταγμένη υπηρεσία απέρριψε την αίτηση αποφυλάκισης του Κώστα Σακκά.

Σκεφτείτε λοιπόν αν στην δίκη που κάποια στιγμή γίνει, ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος αθωωθεί ποια πολιτεία και πως θα του επιστρέψει πίσω 3 χρόνια στέρησης της ελευθερίας του;

Κατά αυτόν τον τρόπο τον τιμωρούν και τον καταδικάζουν για τα φρονήματα του και όχι για τις πράξεις του!!!!! Και αυτό  η διεθνής αμνηστία λέει πως συμβαίνει σε χώρες όπως η ΚΙΝΑ, το ΙΡΑΝ, η ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ, η ΒΟΡΕΙΟΣ ΚΟΡΕΑ και όχι στο πάλαι ποτέ λίκνο της δημοκρατίας, τρομάρα μας!!!!!

Ο αναρχικός πολιτικός κρατούμενος  Κώστας Σακκάς χρησιμοποιώντας το μοναδικό όπλο που έχει στα χέρια του, το σώμα του,  προχώρησε από τις 4 Ιούνη σε απεργία πείνας.  Τιμωρώντας τον εαυτό του επιχειρεί να ξυπνήσει τα δημοκρατικά αντανακλαστικά της πολιτείας και των πολιτών που τα χει κοιμίσει ο ωχαδερφισμός και τώρα η μιζέρια του μνημονίου. Αυτή την στιγμή ο απεργός πείνας βρίσκεται νοσηλευόμενος στο κρατικό Νίκαιας.

Μόνο που από την οργανωμένη πολιτεία των κυνικών καθαρμάτων που μας κυβερνάνε δεν ξέρουμε αν μπορούμε να περιμένουμε και πολλά. Νομίζω πως είναι τόσο  κυνικά διεφθαρμένοι και αδίστακτοι που δεν θα  τους πειράξει αν ο αναρχικός κρατούμενος απεργός πείνας πάθει κάτι. Είναι στο χέρι των συνειδητοποιημένων πολιτών και των μαζικών τους φορέων να επιβάλουν με αγωνιστικό τρόπο την απελευθέρωση του απεργού πείνας Κώστα Σακκά.

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση