Πε. Ιαν 27th, 2022

Η ακροδεξιά  κυβέρνηση της ΝΔ του Σαμαρά  μαζί με την τσόντα του «πιασμένου», λόγω λίστας και χρεών Βενιζελικό ΠΑΣΟΚ με αφορμή την υπόθεση του απεργού πείνας Κ. Σακκά κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ και την νεολαία του ΣΥΝ για φιλοαναρχισμό. Ταυτίζοντας ξεδιάντροπα και αυταρχικά τον αναρχισμό με μια εγκληματική συμπεριφορά. Ο αναρχικός είναι εγκληματίας, όπως παλαιά η γερμανοτσολίαδικη δεξιά και στην συνέχεια η αμερικανόδουλη δεξιά της ΕΡΕ θεωρούσε τον κομμουνιστή εγκληματία.

Αποδεικνύοντας πως  η ΝΔ δεν έχει πλέον καμιά σχέση με τον διαφωτιστικό φιλελεύθερο παράδειγμα. Μαζί βέβαια και  με το εκφυλισμένο παρακμιακό κέντρο  του ΠΑΣΟΚ που έχει καταντήσει χειρότερο και από τα μαγαζάκια της ένωσης κέντρου στην μεταπολίτευση. Είναι στηρίγματα της πλέον ξενόδουλης οικονομικής και πολιτικής ολιγαρχίας και μάλιστα στηρίγματα που δεν είναι και τα πλέον σταθερά, ακόμη και αν φέρουν ως βοήθεια παρακρατικά δολοφονικά σκουπίδια

Το πρόβλημα δεν είναι μονάχα οικονομικό, ούτε κοινωνικό ή πολιτιστικό. Το πρόβλημα είναι βαθύ και είναι κυρίως συστημικό. Και η λύση βρίσκεται εκτός συστήματος και από πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που βρίσκονται εκτός του συστήματος ή αγωνίζονται ενάντια σε αυτό.


Για αυτό και η εγκληματικοποίηση όχι μόνο της έκνομης- στο βαθμό που είναι έκνομη-   αναρχική δράση, μα και της αναρχικής σκέψης και στάσης.  Και όσο θα οξύνεται η κρίση και δεν θα υπάρχει συστημική λύση, τόσο οι αντισυστημικές φωνές- όχι μόνο οι αναρχικές, μα και οι κομουνιστικές- θα ταυτίζονται με το έγκλημα.

Δεν χρειάζονται αμυντικές απαντήσεις και στάσεις, μα επιθετικές. Όχι όμως σε τέτοιο βαθμό που θα υποκαθιστούν την πραγματική κίνηση που είτε το θέλουμε, είτε όχι θα είναι μαζική διαδικασία.

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση