Πα. Ιαν 28th, 2022

Η νεοφιλελεύθερη Ντόρα λέει πως η Χ.Α μου φέρεται με το «σεις και με το σας», μπράβο της, έχει τους φίλους που τις αρμόζουν. Και εγώ με το Κουφοντίνα νομίζω πως θα έχω τις καλύτερες των σχέσεων και νομίζω πως πρώτο μέλημα μιας αριστερής κυβέρνησης- άκου ΣΥΡΙΖΑ-  είναι να δώσει αμνηστία σε όλους τους πολιτικούς κρατούμενους.Μπορεί να σκυλιάσει η Ντόρα και η παρέα της, μα είπαμε ο καθένας κάνει τις παρέες που θέλει  και σαφώς οι παρέες καθορίζονται από τα ποσά που έχει στις τράπεζες του εσωτερικού και κυρίως του εξωτερικού.

Δεν μου το βγάζεις από το μυαλό πως η ευγενική συμπεριφορά της νεοφιλελεύθερης Ντόρας μας έχει να κάνει με τις πλάτες που κάνει η ΧΑ στις υγιείς δυνάμεις του τόπου, δηλαδή στους εφοπλιστές, αλλά και με την αποστολή που ανέλαβε το άλλο μέρος της οικογένειας, ο Κυριάκος.

Επαναλαμβάνω κάτι που έγραψα αλλού: Ως φιλοσοφική πολιτική στάση ο νεοφιλελευθερισμός είναι το μπάσταρδο τέκνο της σχετικοκρατίας, δηλαδή του μεταμοντερνισμού, και των ερειπίων που άφησε η κλασική φιλελεύθερη θεωρία που γεννήθηκε  και επικράτησε με την μεγάλη γαλλική επανάσταση. Και επικράτησε ως ηγεμονική σκέψη όταν το διαφωτιστικό παράδειγμα αποσύρθηκε από την κυρίαρχη  συστημική γραμμή.

Όταν η συστημική πολιτική γραμμή κατήγγειλε τον ολοκληρωτισμό των επαναστάσεων, είτε της μεγάλης Γαλλικής επανάστασης, είτε της εξίσου μεγάλης Ρωσικής επανάστασης. Τον κατήγγειλε για να προσαρμοστεί στην εποχή του ολοκληρωτικού καπιταλισμού και στην ισοπέδωση των συστημικών πολιτικών γραμμών και αντιλήψεων.

Μόνο που για να επικρατήσει το νεοφιλελεύθερο παράδειγμα στο πεδίο της πολιτικής και οικονομικής πραγματικότητας θα πρέπει να συντριβούν τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα  εκατομμυρίων εργαζόμενων. Θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί το βαθύ κατασταλτικό κράτος. Ο νεοφιλελευθερισμός χρειάζεται την βοήθεια του κράτους για να κυριαρχήσει, είναι  βαθιά κρατικίστικος, αυταρχικός και εξουσιαστικός. Χρειάζεται την εργοδοτική τρομοκρατία, χρειάζεται εσωτερικούς κανονισμούς φασιστικού τύπου. Χρειάζεται τον φασισμό και την κρατική καταστολή για να πάρει κεφάλι…

Και όλα αυτά δεν είναι θεωρίες. Ας δούμε μόνο πως βοήθησαν και ενίσχυσαν το νεοφιλελεύθερο παράδειγμα οι ακροδεξιές και φασιστικές δικτατορίες της Λατινικής Αμερικής. Η χαρά των παιδιών του Σικάγου ήταν…. Ενώ στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Αγγλία η φιλελεύθερη αντιμεταρρύθμιση πέρασε μέσα από την ιστορική απεργιακή ήττα των ανθρακωρύχων το 1984. Στις ΗΠΑ δε από την καταστολή των απεργών των εναερίων ελεγκτών.   Παντού το βαθύ κράτος στην υπηρεσία του καρκινώματος  του νεοφιλελευθερισμού.

Μετά από  αυτά, μήπως  η ευγενική χειρονομία της Ντόρας να είναι το κλείσιμο του ματιού σε μια συνεργασία ΝΔ-ΧΑ που έρχεται;;;

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση