ενάντια στο νεοφιλελεύθερο φασισμό!!!

Τόσο καιρό επιτρέπουμε στους νεοφιλελευθέρους φασίστες να μας τρομοκρατούν, να ξεπουλάνε τα πάντα, να διαχειρίζονται αυτοί τις ζωές και το μέλλον μας, όπως τους βολεύει.

Μετατρέποντας τους εργαζόμενους σε πραγματικά σκλάβους με φασιστικούς εσωτερικούς κανονισμούς, τα εργοστάσια σε Νταχάου, ταυτόχρονα στέλνοντας στην ανεργία και στο περιθώριο, βορά του παρακράτους, των ναζιστών και του εγκλήματος 2000000 εργαζόμενους

Νεοφιλελεύθεροι φασίστες  που  την ίδια στιγμή σκύβουν δουλικά στα πιο μεγάλα αφεντικά τους. Είτε αυτοί είναι οι εφοπλιστάδες, είτε οι κωλοτραπεζίτες, είτε η Γερμανία, η ΕΕ και το ΔΝΤ.

Νιώθουμε αδύναμοι γιατί συνηθίσαμε να είμαστε σκυφτοί και ραγιάδες. Δουλικά πάσης χρήσεως που έχουν δωρίσει την εξουσία του σάρκας τους σε βιοεξουσιαστές πάσης φύσεως. Συνηθισμένοι μια ζωή στις εκδουλέψεις και τους συμβιβασμούς, με συνείδηση ραγιά και όχι άρχοντα, αριστοκράτη και εξεγερμένου. Με αντίστοιχη συνείδηση ραγιά προπορεύονται και οι «πάνω», όταν συναντούν τους άρχοντες  της νέας ιερής συμμαχίας… όχι έτσι δεν θα πάμε πουθενά!!!!!! Και η παρακμή, η σήψη θα μας πεθαίνει σιγά, σιγά.., με την ανθρωποφαγία, έμμεση ή άμεση να μας αγκαλιάζει σε φίλους, συγγενείς, σε εμάς τους ίδιους, σήμερα, αύριο, μεθαύριο!!!!!

Μα το 45% ψηφίζει αριστερά, αα ναι και που ήταν εχθές ημέρα γενικής απεργίας;;;   Το 20% αν κατέβαινε στο δρόμο, η δικομματική φασίζουσα ιλαροτραγωδία θα  ήταν παρελθόν.

Ζούμε την κρίση της επαναστατικής ηγεσίας, όπως ζούμε την κρίση και ενός υποκειμένου, που μεταλλάσσεται σε μη-υποκείμενο,  που σε κάποιες στιγμές, μπορεί και να εξεγερθεί, αλλά συνήθως, υπομένει, περιμένει, ραγιαδίζει!!!!

Ραντεβού λοιπόν στα γουναράδικα, όπως λέει και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ε. Διαμαντόπουλος. Και όποιος δεν το έπιασε ας ανοίξει κανένα βιβλίο ιστορίας, καλό θα του κάνει.  Θα τον βοηθήσει να  σπάσει από το φαύλο κύκλο του ραγιαδισμού, εμπορευματισμού, ωχαδερφισμού και νοχιλισμού, που οδηγεί στο νιχιλισμό.

Βιώνουμε στο σώμα, στην καρδιά μας και στο είναι μας μια νεοφιλελεύθερη φασίζουσα χουντάρα που όσο γρηγορότερα ανατραπεί με ταξικό επαναστατικό αγώνα, ξεσηκωμό και πόλεμο, τόσο καλύτερο για εμάς, τα παιδιά μας και το τόπο.

Η αριστερά, η κομμουνιστική επαναστατική αριστερά, ο αντιεξουσιαστικός/ αναρχικός χώρος, και το μαχόμενο αντικαπιταλιστικό ρεύμα  στο μαζικό κίνημα σε ένα ενιαίο μέτωπο θα πρέπει να οργανώσουν τους αγώνες σε μια ανατρεπτική, επαναστατική προοπτική, αλλιώς είμαστε όλοι χαμένοι!!!!!!

Απο το δισκο του 1975 “Πάνος Τζαβέλλας – Τραγούδια από το αντάρτικο λημέρι του”

Στίχοι και Μουσική: Πάνος Τζαβέλας

Έντιμε άνθρωπε, κυρ-Παντελή,
έχεις κατάστημα κάπου στη γη.
Πουλάς εμπόρευμα, βγάζεις λεφτά
πολλά λεφτά, πολλά λεφτά.

Τις Κυριακές πρωί στην εκκλησιά
σταυροκοπιέσαι στην Παναγιά.

Έντιμε άνθρωπε, κυρ-Παντελή,
έχεις και σύζυγο, κόρη, παιδί,
μοντέρνα έπιπλα, έγχρωμη TV,
τρως τροφή πνευματική.

Μακριά από κόμματα μην βρεις μπελά,
“Πατρίς, θρησκεία και φαμελιά”.

Έντιμε άνθρωπε, κυρ-Παντελή,
τι κι αν πεθαίνουνε πάνω στη γη
χιλιάδες άνθρωποι χωρίς ψωμί,
μαύροι, λευκοί ή κίτρινοι;

Ο γιος σου μοναχά να ‘ναι καλά
ν’ αφήσεις τ’ όνομα και τον παρά.

Έντιμε άνθρωπε, κυρ-Παντελή,
σκεύρωσες, σάπισες στο μαγαζί.
Τη νιότη ξόδεψες και την ορμή
για τη δραχμή, για το πετσί.

Δίπλα σου τ’ όνειρο, η ζωή και το φως
μα εσύ στο κουφάρι σου κλεισμένος εντός.

Ξέρεις πως δώσανε, κυρ-Παντελή,
άλλοι τα νιάτα τους και τη ζωή
να γίνει τ’ όνειρο φέτα ψωμί
να φας κι εσύ, κυρ-Παντελή;

Κι εσύ τι έδωσες, κυρ-Παντελή;
Πες μας τι έκανες σ’ αυτή τη γη.
Πες μας τι άφησες κληρονομιά
που να εμπνέει τη νέα γενιά.

Έντιμε άνθρωπε, κυρ-Παντελή,
έντρομε, άβουλε, συ φασουλή,
βρώμισες τ’ όνειρο και την ψυχή,
άδειο πετσί χωρίς πνοή.

Έντιμοι άνθρωποι, νέα γενιά,
θάψτε τους έντιμους μες στα σπαρτά
κι αυτούς που φτιάξανε τον Παντελή
σκουλήκι άχρηστο σ’ αυτή τη γη.

Δημιουργός: Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση