Πε. Ιαν 27th, 2022

O Σόϊμπλε   ο πλέον ορκισμένος αντίπαλος των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των λαών της Ευρώπης και του Γερμανικού αντάμα, με ύφος αποικιακού αυτοκράτορα ήρθε, είδε, έδωσε γραμμή και απήλθε. Σε μια Αθήνα που έμοιαζε κατεχόμενη χώρα, με απαγόρευση των διαδηλώσεων και των διαμαρτυριών. Λες και υπήρχε περίπτωση να κινδυνέψει η αφεντιά του από τα πλήθη των διαδηλωτών…

Απαγόρευση που είτε από φόβο, είτε από ηττοπάθεια, σεβάστηκε και η αριστερά  με το να διαδηλώσει το απόγευμα, κοντά στην ώρα που αίρονταν η απαγόρευση.  Διαδήλωσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η υπόλοιπη άκρα αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ απείχε….!!! Εκτός και αν δεν το γνωρίζω!!!!!!! Όσο για τους μαζικούς φορείς σκέφτηκαν εθνικά, δηλαδή κυβερνητικά και δεν κηλίδωσαν την χώρα!!!!! Μπράβο τους!!!!!!

Οι κριτικές που έγιναν στο τύπο και στο διαδίκτυο επικεντρώθηκαν στην αναπηρία του και στο ότι είναι Γερμανός, άρα ΝΑΖΙ!!!  Αφήνοντας στο απυρόβλητο την ευθύνη της  ελληνικής πολιτικής ηγεσίας που με γλοιώδη και δουλόφρονα τρόπο, στηρίζεται πάνω του, εκφράζοντας αντίστοιχα τα συμφέροντα της Ελληνικής αστικής τάξης.

Ας τα δούμε ένα, ένα: Όπως έγραψα  και στο facebook(https://www.facebook.com/dargiros/posts/10151729153264106?notif_t=like)  το ότι ο Σόϊμπλε  είναι ανάπηρος δεν με ενδιαφέρει και ούτε κανένα πρέπει να ενδιαφέρει. Πόσο μάλλον που η πολιτική που αντιπροσωπεύει κάνει δύσκολη και αφόρητη την ζωή των αναπήρων στην Ελλάδα, που ούτε τους σκέπτεται, ούτε τον ενδιαφέρουν. Αμφιβάλω δε αν ενδιαφέρεται για την ζωή και των γερμανών αναπήρων, που φαντάζομαι και ελπίζω   να είναι καλύτερη από αυτή των Ελλήνων.

Όχι ο Σόϊμπλε  δεν είναι ΝΑΖΙ, ούτε η σημερινή ηγεσία της Γερμανίας είναι… Είναι βαθιά αντιδραστική, σκληρά νεοφιλελεύθερη και από αυτή την άποψη φασιστική, στο βαθμό που ο νεοφιλελεύθερος φασισμός είναι η ηγεμονεύουσα γραμμή του ολοκληρωτικού καπιταλισμού.  https://argiros.net/?p=5108

Αλλά δεν είναι ΝΑΖΙ-φασισμός και ναζισμός δεν ταυτίζονται απαραίτητα, ο ΝΑΖΙΣΜΟΣ(δλδ ο εθνικοσοσιαλισμός) είναι και φασισμός, ό φασισμός όχι-  ούτε η χώρα μας είναι μια κατεχόμενη χώρα   Είναι μια χώρα, ένας καπιταλιστικός κοινωνικός σχηματισμός που ως ο αδύνατος κρίκος του ευρωενωσιακού καπιταλιστικού μοντέλου, έσπασε λόγω κρίσης. Και ήρθε ως στήριγμα της Ελληνικής αστικής τάξης η ΕΕ και το ΔΝΤ.

Με την Γερμάνια να ηγεμονεύει στο ευρωενωσιακό σύστημα και κατά συνέπεια να επιβάλει την δική της γραμμή. Μια γραμμή που για πάνω από μια δεκαετία εφάρμοσε στην δική της εργατική τάξη, μειώνοντας δραματικά  την αξία της εργατικής δύναμης της, με την ανοχή της ηγεσίας των συνδικάτων και σε ένα σημείο της εργατικής τάξης και των μεσοστρωμάτων της.

Εκφράζοντας τα ηγεμονικά συμφέροντα της η Γερμανία απαιτεί υποταγή και πειθάρχηση και δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της. Έτσι η συμπεριφορά της Ελληνικής άρχουσας τάξης  και των πολιτικών της αντιπροσώπων είναι συμπεριφορά υποτελή στο άρχοντα.   Αυτό δεν την κάνει ακίνδυνη, απεναντίας την κάνει πιο επικίνδυνη, όπως επίσης δεν την κάνει πιο επιθετική, απεναντίας, ούτε την κάνει άρχουσα τάξη «μπανανιάς».

Άλλωστε υπάρχουν τμήματα της που δραστηριοποιούνται στο διεθνή τομέα και έχουν ψηλά ποσοστά κερδοφορίας, πχ εφοπλιστές. Άλλωστε τα εν λόγω τμήματα της   αστικής τάξης πάντα αντιμετώπιζαν την Ελληνική ενδοχώρα σαν αποικία, όπως την αντιμετωπίζουν τώρα οι Γερμανοί και συνεχίζουν να την αντιμετωπίζουν οι Αμερικάνοι, οι Ρώσοι και τελευταία και οι   Κινέζοι!!!

Επαναλαμβάνω αυτό δεν μετατρέπει τον Ελληνικό καπιταλισμό σε καπιταλισμό μπανανιάς.  Αποτελεί έκφραση και αποτέλεσμα της κρίσης που έχει οδηγήσει την ελληνική αστική τάξη σε χαμηλότερη βαθμίδα στο παγκόσμιο καταμερισμό εργασίας. Την έχει οδηγήσει για να αντιμετωπίσει τον εσωτερικό ταξικό εχθρό να στηρίζεται σε δυνατότερους καπιταλιστικούς- ιμπεριαλιστικούς κρίκους.

Δημήτρης Αργυρός

 

 

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση