Τρ. Ιαν 25th, 2022

Τρία χρόνια παρακμή, τρία χρόνια ένας αδυσώπητος οικονομικός πόλεμος των  κυριάρχων οικονομικών και πολιτικών ελίτ ενάντια  στα λαϊκά- εργατικά στρώματα. Τρία χρόνια μια οικονομία και κοινωνία στην επιθανάτια  κλίνη με ύφεση που ξεπερνά το 6%, ανεργία στο 30% του ενεργού πληθυσμού, δηλαδή εργάζεται 1 στους 4 Έλληνες  και έπεται συνέχεια.  Ετοιμάζονται 20000 απολύσεις στο δημόσιο τομέα που λόγω ύφεσης αυτό θα οδηγήσει σε περίπου 60000 απολύσεις στο ιδιωτικό τομέα. Μια ολόκληρη γενιά δεν θα μπορέσει να εργαστεί καθόλου στην Ελλάδα για την επόμενη δεκαετία. Μια νέα γενιά μετανάστευσης, μορφωμένων νέων  θα καταστρέψει το μέλλον της χώρας.

Οι ιδιωτικοποιήσεις δεν γίνονται και όσες γίνονται  όπως είναι φυσικό αποτυγχάνουν δίχως το χέρι του κράτους να τις στηρίζει. Ένδειξη ή και απόδειξη πως σε περίοδο κρίσης οι ιδιώτες- όπως είναι λογικό – κοιτάνε τα κέρδη τους που και αυτά μειώνονται.

Οι ιδιωτικοποιήσεις και από συστημική άποψη είναι μια καταστροφή, εκτός και αν θες να εισάγεις την χώρα και τους πολίτες σε κατάσταση κοινωνικού σοκ για να αλλάξεις ριζικά παγιωμένες αντιλήψεις. Και αυτό συμβαίνει από το συστημικό μπλοκ κυβέρνησης-ΔΝΤ-ΕΕ. Και είναι ολοφάνερο αυτό από το γεγονός πως το χρέος αντί να μειώνεται ανεβαίνει και θα ανέβει κι άλλο. Η κρίση ξεκίνησε με χρέος στο 120% του ΑΕΠ και τώρα έχει φτάσει στο 160% και οδηγείτε στο 180%…, με τις υγείας σας εξαθλιωμένοι,  υποταγμένοι χρεωκοπημένοι πολίτες…

Όχι όλα δεν είναι μαύρα, το εφοπλιστικό κεφάλαιο έφτιαξε 130 νέα πλοία, ανάπτυξη το λένε αυτό.  Ενώ η Ελλάς των οικονομικών κροίσων, αυτών που ανεβοκατεβάζουν  κυβερνήσεις ζει και βασιλεύει..όλα εργάζονται προς όφελος τους.

Τα στοιχεία είναι σοκαριστικά: 17 κροίσοι χρωστάνε στο δημόσιο 10 δις: Χωρίς πολλά λόγια, δείτε τι αποκαλύπτουν οι ισολογισμοί, για τα… «θαλασσοδάνεια» μερικών εκπροσώπων του επιχειρηματικού κατεστημένου της χώρας μας. Έχουμε και λέμε:

AXON HOLDINGS: Το επιχειρηματικό όχημα του Θωμά Λιακουνάκου. Το 2012 παρουσίαζε τραπεζικό δανεισμό 447.200.000 εκατ. Ευρώ. Μόνο η θυγατρική του ομίλου EUROMEDICA, έχει χρέη προς τις τράπεζες, που ξεπερνούν τα 372. 700.000 Ευρώ.

ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ: Δηλαδή με άλλα λόγια, MEGA CHANNEL, το… μεγάλο κανάλι, των τριών.. ισχυρών, Μπόμπολα, Ψυχάρη, Βαρδινογιάννη. Το 2012, λοιπόν, ο τραπεζικός δανεισμός έφτασε τα 123.500.000 ευρώ περίπου, μαζί και με το νέο δάνειο των 98.000.000 ευρώ, που προκάλεσε την παρέμβαση των οικονομικών εισαγγελέων.

ΟΜΙΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ: Το δίκτυο των επιχειρήσεων που ελέγχει ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, έχει χρέη ύψους 861.300.000 ευρώ. Εδώ υπάρχει και το εξής ενδιαφέρον.

Η Korinthoς Power, μια εταιρία στην οποία συμμετέχουν, κατά 65% ο Όμιλος Μυτιληναίου, και κατά 35% ο Όμιλος Βαρδινογιάννη, χρωστάει στις τράπεζες 172.500.000 ευρώ.

INTRACOM: Εδώ τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Intracom ίσον Σωκράτης Κόκκαλης. Ο όμιλος, από ομολογιακά και τραπεζικά δάνεια, χρωστάει 315.700.000 ευρώ.

ΌΜΙΛΟΣ ΠΗΓΑΣΟΥ: Η εκδοτική… «αυτοκρατορία» της οικογένειας Μπόμπολα έχει χρέη προς τις τράπεζες 164.300.000 ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ο κατασκευαστικός όμιλος της οικογένειας Μπόμπολα. Δηλαδή βασικά, όπου δημόσια έργα, βλέπε Ελλάκτωρ. Και όμως, τα τραπεζικά δάνεια που έχει.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ: Μετά τον αείμνηστο Λαμπράκη, ισχυρός άνδρας του ομίλου είναι πλέον ο Σταύρος Ψυχάρης. Ο τραπεζικός δανεισμός αγγίζει τα 134.000.000 ευρώ.

ΜΟΤΟR OIL: Έχουμε ήδη αναφερθεί στην οικογένεια Βαρδινογιάννη. Πάμε να δούμε τι χρωστάει η πετρελαϊκή «ναυαρχίδα» της οικογένειας στις τράπεζες. 1.200.000.000 ευρώ περίπου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ: Οικογένεια Στέγγου, Πόρτο Καρράς, σκάνδαλο στην Χαλκιδική, και πάει λέγοντας. Εδώ ο ισολογισμός μας δείχνει τραπεζικό δανεισμό μόλις 22.900.000 ευρώ.

STAR CHANNEL: Πάλι οι Βαρδινογιάννηδες. Ο τηλεοπτικός σταθμός έχει τραπεζικά χρέη 58.100.000 ευρώ.

ΟΜΙΛΟΣ ANT1: Το δημιούργημα του Μίνωα Κυριακού, το οποίο πλέον κατευθύνει ο υιός, Θεόδωρος Κυριακού. Τα δάνεια από τις τράπεζες ξεπερνούν τα 170.000.000 ευρώ.

ALPHA TV: Στον τηλεοπτικό σταθμό, κυρίως μέσω της INTERTECH, μεγαλομέτοχος είναι ο Δημήτρης Κοντομηνάς. Τραπεζικός δανεισμός; 58 .000.000 ευρώ.

J&P ΑΒΑΞ: Ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς ομίλους της χώρας, με τραπεζικό δανεισμό 268.900.000 ευρώ.

MARFIN INVESTMENT GROUP: Ο όμιλος, που μας έχει… ταλαιπωρήσει αρκετά τα τελευταία χρόνια με διάφορες υποθέσεις, όπως ΟΤΕ, Ολυμπιακή, Λαϊκη Τράπεζα κ.α., και δημιούργημα του Ανδρέα Βγενόπουλου. Τα χρέη προς τις τράπεζες ξεπερνούν τα 2.000.000.000 ευρώ.

ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Μια παραδοσιακή δύναμη, στο χώρο των μετάλλων. Ο όμιλος έχει τραπεζικά ανοίγματα 1.100.000.000 ευρώ.

ΤΙΤΑΝ: Σχεδόν μονοπώλιο στο χώρο των τσιμέντων, και με τραπεζικό δανεισμό, που φάνει το 1.000.000.000 ευρώ περίπου.

FORTHNET: Ο τηλεπικοινωνιακός όμιλος που κατέχει το συνδρομητικό κανάλι NOVA, εμφανίζει τραπεζικό δανεισμό 331.000.000 ευρώ.
MINOAN LINES: Μεγάλη ιστορία. Πρώην Μινωϊκές Γραμμές, ναυάγιο ΕΧΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ, αυτοκτονία Παντελή Σφηνιά.
Και χρέη 270.100.000 ευρώ.

Το σύνολο του τραπεζικού δανεισμού αυτών και μόνο των επιχειρήσεων, ξεπερνάει τα 10,6 δις ευρώ.
Και είναι ενδεικτικά παραδείγματα, του πόσο «φεσωμένοι» στις τράπεζες είναι οι περισσότεροι από τους ολιγάρχες  του χρήματος στη χώρα μας. Για αυτό, όταν μιλάμε για «θαλασσοδάνεια», ας μην αναφερόμαστε μόνο στα δάνεια των πολιτικών κομμάτων! ΠΗΓΗ: www. tsoutsouneros.arvanitis.eu

Έτσι κατά αυτόν τον τρόπο όλοι λίγο, πολύ γινόμαστε επιχειρηματίες…. , έτσι δεν είναι ή κάνω λάθος!!!!

Τα στοιχεία δείχνουν το βαθύ ταξικό υπόβαθρο της κρίσης. Η κρίση επιδρά και στους πάνω και στους κάτω, μόνο που οι «πάνω» εκμεταλλευόμενοι την πολιτική και όχι μόνο ισχύ ή χάνουν τα λιγότερα ή βγαίνουν και κερδισμένοι, συσσωρεύοντας νέα πλούτη.

Σε κάθε περίπτωση όμως για τις ανατρεπτικές  αριστερές δυνάμεις είναι η χρυσή ευκαιρία να  αλλάξουν το ρου των πραγμάτων. Και να μετατρέψουν την πολιτική του σοκ σε επαναστατική κρίση..είναι η ευκαιρία μας….

είναι καθήκον μας να την εκμεταλλευτούμε όχι για εμάς, ούτε για τα παιδία μας, μα για την εξέλιξη της ιστορίας και της ανθρωπότητας…, οι μέρες και οι μήνες που έρχονται είναι καθοριστικές!!!!

Προσοχή αλίμονο αν οι αριστερές ανατρεπτικές δυνάμεις επιχειρήσουν να το παίξουν σωτήρες της εργατικής τάξης ή του λαού.

Στόχος πρέπει να είναι να σπείρουν το επαναστατικό χάος για να διαμορφωθεί μια νέα τάξη με συνειδητοποιημένη την ενεργή μαχόμενη πλειοψηφία και όχι να γίνουν αφέντες στην θέση του αφέντη. Να ανατρέψουν, δίχως να εξουσιάσουν ή να κυβερνήσουν…. Να εξελιχτούν σε αριστοκράτες δίχως να γίνουν αριστοκράτες βασιλιάδες μιας πλατωνικής  πολιτείας.

Μόνο έτσι νομίζω η πολιτική εξουσία και καθοδήγηση δεν θα ξαναμετατραπεί σε οικονομική εξουσία και ελίτ…

και αν δεν είναι έτοιμες οι λαϊκές μάζες να αυτοκυβερνηθούν..θα ρωτήσουν κάποιοι!!!! Μα τότε δεν θα είναι ώριμα τα γεγονότα να πάνε μακρυά..η μάχη έτσι κι αλλιώς  θα δοθεί είναι η αναγκαιότητα των στιγμών..  είναι η μάχη της αποτροπής των χειρότερων , μα θα εξελιχθεί σε συγκεκριμένα μέτρα, πλαίσια, ορίζοντες και όχθες…ο νοών νοείτω!!!!    

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση