Πε. Ιαν 20th, 2022

 

Η θεά ιστορία πάντα επιστρέφει, φορώντας  νέα ρούχα, απαντώντας στα ίδια πανάρχαια ερωτήματα που το σύμπαν μας βάζει. ;Eρωτήματα που συσχετίζονται με τις έννοιες της ευτυχίας και της ελευθερίας.

Πρόκειται για ένα ανοικτό συμπαντικό παιχνίδι που τα στοιχεία του μέρους αντανακλούν την πολυμορφία του όλου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μορφές και στάδια να εμφανίζονται ως ίδια, μα έχουν μια άλλη διαφορετική σύσταση κάθε φορά….. Με την τύχη και την αναγκαιότητα να παίζουν ένα σημαντικό ρόλο, μα πρωταγωνιστής είναι η συνειδητή δράση και σκέψη, αναγνωρίζοντας όμως τα όρια που δομεί η αναγκαιότητα.. Άλλωστε τι άλλο είναι η ελευθερία, παρά η αυτοθέσμιση μέσα στα όρια της εκάστοτε αναγκαιότητας.

Στο Ρα

Ύστερα  από 300 χρόνια ταξικής πάλης,  ανάμεσα στους απελεύθερους Ραικούς και στους ελεύθερους σάιμπορκ(cyborg) που έχουν τα μέσα παραγωγής  στο πλανήτη Ρα -50 έτη φωτός μακριά από τη γη-  τα γεγονότα  είχαν φτάσει σε οριακό αδιέξοδο.

Υπήρχε μια ισορροπία τρόμου με το μισό πλανήτη να τον ελέγχει το παγκόσμιο ιεραρχικό συμβούλιο των  σάιμποργ(cyborg) και τον άλλο μισό το επαναστατικό- μα εξίσου ιεραρχικό- συμβούλιο των απελεύθερων Ραικών, που είχαν μετατρέψει τους  σάιμποργ(cyborg) σε μισθωτούς σκλάβους…Μια μεταεπαναστατική κατάσταση που έδειχνε να έχει μπλοκαριστεί στις αντιφάσεις που προκαλούσε η  αποτυχία της γενίκευσης  της επαναστατικής διαδικασίας, σε συνδυασμό με την αντικειμενική ανεπάρκεια να καταργηθεί παντού η εργασία.

Και οι δυο αυτοκρατορίες γνώριζαν πως μια γενικευμένη ανοικτή σύγκρουση θα οδηγούσε σε συνολική καταστροφή και των δυο  συστημάτων καθώς είχαν συσσωρευτεί  αρκετές χιλιάδες  πυρηνικής εκρηκτικής ύλης. Με αποτέλεσμα η  ισορροπία τρόμου να οδηγεί  σε μια σειρά περιφερειακών  ένοπλων συγκρούσεων σε μια σειρά από αυτόνομες ή μερικώς αυτόνομες επαρχίες και μια συμφωνία κάτω από το τραπέζι στα κεντρικά ζητήματα.

Με τα δυο οικονομικά  συστήματα να τείνουν να μοιάζουν, με την μόνη διαφορά η οικονομική βάση στην αυτοκρατορία των σάιμποργ(cyborg) να είναι κρατικό-ιδιωτική με οικονομικά μεγαθήρια να έχουν εξαπλώσει παντού την επιρροή τους, ακόμη και στην πλευρά της αυτοκρατορίας των απελεύθερων Ράικων. Αντίθετα στην επαναστατημένη αυτοκρατορία των απελεύθερων η οικονομική βάση είναι κατά βάση κρατικό/κοινοτική, μα είναι εξίσου γιγαντωμένη και με εταιρίες μέσα στην αυτοκρατορία των σάιμποργ(cyborg) που λειτουργούν με καθαρά επιχειρηματικά κριτήρια.

Είναι σύνηθες φαινόμενο επαναστατικά κόμματα των απελεύθερων σε επαρχίες και περιοχές των  σάιμποργ(cyborg) να λειτουργούν σαν καθαρές επιχειρήσεις και σε περίοδο κρίσης να κλείνουν, να απολύουν προσωπικό ή να ξεπουλούν τα μέσα παραγωγής σε οικονομικά μεγαθήρια που κανείς δεν γνωρίζει από πού κρατάει η σκουφιά τους. Πουλώντας συχνότητες και μέσα παραγωγής  που είναι η έπρεπε να είναι δημόσια. Με την τραγική ειρωνεία να είναι πως και τα ίδια τα επαναστατικά κόμματα λένε πως αγωνίζονται να είναι, τα άλλα μέσα παραγωγής, όχι τα δικά μας.

Το παιχνίδι από πολλές πλευρές μοιάζει στημένο, ανάμεσα σε πολλαπλές ιεραρχίες των 2 αυτοκρατοριών, που στην μια κυβερνάνε τα  σάιμποργ(cyborg)  και στην άλλη οι απελεύθεροι. Με τους απελεύθερους και τμήματα των σάιμποργ(cyborg) να νιώθουν κοινή την καταπίεση και την σκλαβιά, με την  ευτυχία και την ελευθερία να παίζονται στα ζάρια και στις 2 αυτοκρατορίες.

Φυσικά υπάρχουν και οι αντιδρώντες, αυτοί που δεν συμβιβάζονται. Είναι οργανωμένοι σε φιλοσοφικές/ πολιτικές / θρησκευτικές σέχτες και στοές. Είτε απελεύθεροι, είτε  σάιμποργ(cyborg) ζουν μαζί, έχοντας ως αρχηγούς κάποιους τρελούς ποιητές, φιλοσόφους και προφήτες.

Κοινή προφητεία τους ένα αστέρι που θα έρθει από τον ουρανό και θα τα αλλάξει όλα. Θα φέρει την χαρά, την ευτυχία και κυρίως την ελευθερία. Συγκρούονται μεταξύ τους  για το πώς θα είναι η ευτυχία, η χαρά και κυρίως τι χαρακτήρα θα έχει η   ελευθερία.

Είναι αναχωρητές και ζουν έξω από τα τείχη των αυτοκρατοριών, σε αυτόνομες περιοχές που τους έχουν πουλήσει οι 2 αυτοκρατορίες. Εκεί  ζουν κοινοτικά, αλλά όχι αντιιεραρχικά και σίγουρα όχι αντιαυταρχικά. Μόνο που η ιεραρχία τους είναι πνευματική και όχι οικονομική. Οικονομικά τα πάντα ανήκουν όλα σε όλους και ιδιαίτερα οι  γκουρού τους δεν έχουν ούτε ένα  χιτώνα δικό τους… !!!!!

Το αστέρι αργεί να έρθει, πάνω από 1000 χρόνια το περιμένουν οι πιστοί  και είναι  πολλοί αυτοί που επιστρέφουν στα τείχη των αυτοκρατοριών τους. Και άλλοι που ψάχνουν την πιστή τους στο αστέρι και βγαίνουν έξω από τα τείχη.., στρατεύοντας υπαρξιακά το σώμα τους, ανθρώπινο ή μηχανικό, σε μια μεταφυσική πίστη, σε μια ανώτερη πνευματική ιδέα, σε μια στράτευση που αλλάζει τα οντολογικά δεδομένα.

Υπάρχει και μια άλλη σέχτα, η πιο τρελή, φανατισμένη και επαναστατική από όλες. Αυτή δεν πιστεύει σε ιεραρχίες, ούτε καν  στις πνευματικές, όπως οι υπόλοιπες σέχτες/ στοές. Πιστεύουν πως είναι όλοι τους, ένας προς ένας, είναι οι εκλεκτοί. Πως είναι αυτοί και κανείς άλλος που θα καλέσουν το αστέρι  και θα ηγηθούν μιας καθολικής επανάστασης. Αυτοί οι εκλεκτοί μετά από μια εξέγερση και στις 2 αυτοκρατορίες τους εξόρισαν στο μικρό δορυφόρο του Ρα, τον Πι, περίπου 1 έτος φωτός από τον Ρα.

Εκεί εφαρμόζουν με φανατική προσήλωση τον μεταφυσικό κομμουνισμό τους, πουλώντας στον Ρα, το μέταλλο που χρειάζεται για να δημιουργηθούν  νέα  σάιμποργ(cyborg), από τους απελεύθερους που επιθυμούν να ξεχάσουν το τι ήταν πριν. Όπως και να επισκευαστούν τα υπάρχοντα που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Οι εκλεκτοί κάτοικοι του δορυφόρου Πι εξάγουν το μέταλλο με την βοήθεια εξελιγμένων  ρομπότ, θεωρώντας πως τόσο τα  σάιμποργ(cyborg) , όσο και οι απελεύθεροι δεν επιτρέπεται να εργάζονται, παρά μόνο να στοχάζονται…

και στις 2  αυτοκρατορίες του Ρα – όπως είναι φανερό και λογικό- η τεχνολογική ανάπτυξη ελέγχεται απόλυτα από τα οικονομικά μεγαθήρια, ιδιωτικά, κρατικά και κοινοτικά. Αυτό μπορεί να προσφέρει κέρδος στις ιθύνουσες τάξεις, μα αποκλείει, σχεδόν απαγορεύει τον ελεύθερο επιστημονικό πειραματισμό, που θα επέτρεπε την κατάργηση της εργασίας.

Επίσης  δεν έχουν καταφέρει να έρθουν σε επικοινωνία με το πλανήτη Γη, που βρίσκεται σχετικά κοντά, μόνο στα 50 έτη φωτός. Γνωρίζουν την ύπαρξη του, γνωρίζουν πως κατοικείται από έλλογα όντα, μα φοβούνται να δοκιμάσουν την συνάντηση. Οι κλειστές κλίκες των καθεστωτικών  τους διανοούμενων  φοβούνται την προφητεία του αστεριού. Φοβούνται πως το λυτρωτικό αστέρι και Γη ταυτίζονται. Σε αντίθεση βέβαια με τους εξόριστους εκλεκτούς του δορυφόρου Πι που για τον ίδιο ακριβώς λόγο επιχειρούν, μα αποτυχημένα, να έρθουν σε επαφή με το αστέρι Γη.

 Στην Γη 

Στο  πλανήτη Γη  έχει πάνω από 200 χρόνια που έχει λήξει ο παγκόσμιος ταξικός πόλεμος. Και έχουν περάσει πάνω από 300 χρόνια από την πρώτη παγκόσμια απόπειρα να εγκαθιδρυθεί ένα επαναστατικό μεταβατικό σοσιαλιστικό κράτος στην Ρωσία. Ο παγκόσμιος ταξικός πόλεμος έληξε με την νίκη των επαναστατικών κομμουνιστικών δυνάμεων.

Ένας πόλεμος ταξικός που δεν κερδήθηκε στα πεδία των μαχών, μα στην οικοδόμηση μιας ισχυρής οντολογικής κομμουνιστικής κοινότητας με βάση την γενική διάνοια.Μια κοινότητα κομμουνιστών αριστοκρατών που στράτευσε οντολογικά/ υπαρξιακά  την μεγάλη μάζα των ανθρώπων, ανεξάρτητα αν ήταν προλετάριοι, μικροαστοί ή ακόμη και μεγαλοαστοί.

Η παγκόσμια νίκη της οντολογικής κομμουνιστικής κοινότητας απελευθέρωσε ακόμη πιο πολύ και με τρόπο ριζικό τις παραγωγικές δυνάμεις. Παραγωγικές δυνάμεις που αναπτύσσονται με αλματώδης ρυθμούς και με βάση την πυρηνική σύντηξη, που σε αντίθεση με την πυρηνική σχάση, προσφέρει άπειρη, φτηνή και ασφαλής ενέργεια.

Έχουν νικηθεί το σύνολο σχεδόν των ασθενειών και οι άνθρωποι ζουν πάνω από 120 χρονιά πεθαίνοντας  από τα βαθιά γερατειά. Ο ανθρωπινός πληθυσμός έχει φτάσει τα 80 δισεκατομμύρια ψυχές και για αυτό το λόγο έχουν μετοικήσει σε όλους τους πλανήτες του ηλιακού συστήματος. Που με την βοήθεια της τεχνολογίας έχουν μετατραπεί σε κατοικήσιμους πλανήτες. Με τους ανθρώπους να ενσωματώνουν στο σώμα τους τεχνολογίες και μηχανήματα Εδώ και 100 χρόνια τα ανθρώπινα όντα  μετατρέπονται με πολύ απλούς τρόπους σε  σάιμποργ(cyborg).

Στη Γη εδώ και 150 χρόνια δεν υπάρχουν κράτη και ιεραρχίες. Υπάρχουν μικρές -οικολογικά και τεχνολογικά- οργανωμένες και σχετικά αυτάρκεις ελεύθερες κοινότητες που ακολουθεί η κάθε μια, την δική της μορφή κοινοκτημοσύνης. Όποιος διαφωνεί με την κοινότητα μπορεί να επιλέξει ελεύθερα να μετοικήσει σε μια άλλη, να φτιάξει μια δική του ή να μετοικήσει σε ένα πλανήτη του ηλιακού συστήματος.

Μεταξύ των κοινοτήτων υπάρχει μια συνεννόηση και συνεργασία τόσο δια αντιπρόσωπων, όσο και αμεσοδημοκρατικά, με την βοήθεια νέων τεχνολογιών που επιτρέπουν την  διαρκή και ανοικτή on-line συνεργασία όσων το θέλουν. Τέλος υπάρχει ένα πολυπληθής παγκόσμιο συμβούλιο που διαρκώς εναλλάσσεται και που συνεδριάζει όταν υπάρχει μια κρίση μεταξύ των κοινοτήτων ή όταν υπάρχει μια σημαντική απόφαση που αφορά  ολόκληρο τον πλανήτη. Η κάθε κοινότητα μπορεί να αποχωρήσει από το παγκόσμιο συμβούλιο και να λειτουργεί τελείως αυτόνομη, μα αυτό έχει ως επίπτωση να λειτουργεί αποκλειστικά με οικονομική και τεχνολογική αυτάρκεια.

Στο πλανήτη Γη δεν είναι όλα μέλι, γάλα. Συχνά εμφανίζονται συγκρούσεις τόσο μεταξύ των ανθρώπων, όσο και μεταξύ των κοινοτήτων. Στα 200 χρόνια κομμουνιστικής οικοδόμησης υπήρξαν πάνω από 100 πολεμικές συγκρούσεις. Η διαρκώς όμως αναπτυσσόμενη οντολογική κομμουνιστική συνειδητοποίηση με την βοήθεια και της διαρκώς αναπτυσσόμενης τεχνολογίας έδιναν λύσεις προς όφελος του συνολικού κομμουνιστικού όλου, δίχως να περιορίζει την ελευθερία κανενός.

Όποιου δεν του άρεσε κάτι μπορούσε να κάνει κάτι άλλο αλλού ή να «μπαρκάρει» σε άλλον πλανήτη.  Φυλακές δεν υπάρχουν εδώ και 50 χρόνια, γιατί η εγκληματικότητα είναι ελάχιστη. Φυσικά συνεχίζουν να υπάρχουν κάποια εγκλήματα πάθους και έρωτα που αντιμετωπίζονται με την εξορία σε άλλους πλανήτες ή σε σχετικά απομονωμένες κοινότητες ή ακόμη και σε  ατομικές σκήτες.

Οι άνθρωποι νιώθουν πιο χαρούμενοι και πιο δυνατοί γιατί είναι πιο ελεύθεροι. Και έτσι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα μεγάλα υπαρξιακά και οντολογικά ζητήματα που τους αφορούν. Μπορεί να ζουν πολύ, μα το ζήτημα των γηρατειών, του θανάτου και του έρωτα παραμένει άλυτο. Μόνο που έχει αλλάξει η ποιότητα και ο τρόπος που αυτά αντιμετωπίζονται: Δεν χρειάζονται πλέον μάγους, σαμάνους, παπάδες, γκουρού και ψυχαναλυτές για να τα αντιμετωπίσουν.  Οι θρησκείες έχουν καταργηθεί επίσημα εδώ και 80 χρόνια. Υπάρχουν όμως κάποιοι που ασκητεύουν ή κάποιες λίγες απομονωμένες κοινότητες ακολουθούν μορφές ενός  μεταφυσικού κομμουνιστικού κοινοτισμού.

Στην Γη η υπεραναπτυγμένη τεχνολογία της πυρηνικής σύντηξης έχει βοηθήσει στο να έχουν χαρτογραφεί το 50% του γνωστού σύμπαντος, έτσι γνωρίζουν εδώ και 10 χρόνια τόσο τον πλανήτη Ρα και τον δορυφόρο Πι. Επίσης γνωρίζουν πως κατοικούνται από έλλογα όντα, μόνο που δεν έχουν καταφέρει να έρθουν σε επικοινωνία μαζί τους.  Ο πλανήτης Ρα των 2 ανταγωνιστικών και αλληλοσυμπληρούμενων αυτοκρατοριών αρνείται την επικοινωνία και οι εκλεκτοί του Πι αδυνατούν λόγω τεχνολογίας θα έρθουν σε επικοινωνία

Όταν η Γη συναντά το  Πι

Σήμερα, 15 Σεπτεμβρίου του έτους 200 της νίκης της παγκόσμιας επανάστασης το  παγκόσμιο κομμουνιστικό συμβούλιο συνεδριάζει με 5000 μέλη και άλλα 10000 να το παρακολουθούν διαδικτυακά, με δικαίωμα να παρέμβουν και να συναποφασίσουν.

Το θέμα είναι πολύ σημαντικό. Ο τίτλος του θέματος: Η οργάνωση της εξόδου από το ηλιακό σύστημα.  Παρόλο που γνωρίζουν πως  ο ήλιος έχει ακόμη μερικά εκατομμύρια ζωής , πρέπει να ετοιμάσουν με επιστημονικά μεθοδικό τρόπο  την έξοδο από το ηλιακό σύστημα και την μετοίκηση σε άλλα ηλιακά συστήματα και γαλαξίες.

Δύσκολο έργο και πρέπει να καταστρώσουν τα σχέδια που θα ακολουθήσουν τις επόμενες δεκαετίες ή εκατονταετίες. Επίσης βιάζονται να αρχίσουν το πρόγραμμα γιατί με τους ρυθμούς που γεννιούνται  τα παιδιά και μειώνονται οι θάνατοι, είναι βέβαιο πως  σε μερικές δεκαετίες θα υπάρξει σε ολόκληρο το ηλιακό σύστημα, πρόβλημα υπερπληθυσμού.

Γνωρίζουν την ύπαρξη του Ρα/ Πι, δεν έχουν έρθει όμως σε επικοινωνία μαζί του. Δεν γνωρίζουν επίσης τι θα συναντήσουν:  ζώα και φυτά , πρωτόγονες φυλές, ταξικές κοινωνίες..έχουν αποκλείσει την περίπτωση να υπάρχουν κομμουνιστικές κοινότητες, γιατί τότε θα είχαν έρθει σε επικοινωνία μαζί τους.

Εδώ και 2 χρόνια έφυγε από τον Κρόνο  ένα διαστημόπλοιο με τον όνομα έξοδος 1 με 50 πρωτοπόρους οντολογικούς κομμουνιστές  που δουλεύει με πυρηνική σύντηξη και ηλιακό άνεμο. Το διαστημόπλοιο σε λίγους μήνες  θα μπει στην ατμόσφαιρα του Πι και μόλις έχουν ανακαλύψει πως λειτουργεί με συνθήκες Γης, μα σε τεχνικό περιβάλλον. Αυτό σημαίνει πως έχουν να κάνουν με ένα αναπτυγμένο πολιτισμό, μόνο που δεν γνωρίζουν ακόμη τι είδους πολιτισμός είναι αυτός. Και κυριότερο πως θα τους αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι αυτού του πλανήτη, με φιλικότητα ή με εχθρικότατα;;

Τα σχετικά πρωτόγονα ραντάρ των εκλεκτών του Πι δεν άργησαν να δουν το διαστημόπλοιο και κατευθείαν σήμαναν συναγερμό. Οι εκλεκτοί μέσα σε λίγες ώρες- αφού σε ολομέλεια  συσκεφτήκαν -αποφάσισαν πως αυτό που φαίνεται στα ραντάρ, δεν μπορεί πάρα να είναι το μεσσιανικό απελευθερωτικό αστέρι που τόσο καιρό  περίμεναν.  Και πως δική τους αποστολή είναι να το καλέσουν για να ηγηθεί της καθολικής επανάστασης. Ναι για αυτούς έφτασε η ώρα της δικής τους επανάστασης, της δικής τους λευτεριάς.

Στην Γη το συμβούλιο αποφάσισε με ομοφωνία πως δεν πρέπει να κυριαρχήσει ο φόβος για το Πι, πως άμεσα πρέπει να ετοιμαστεί η προσεδάφιση στο πλανήτη τμήματος της αποστολής. Με στόχο την άμεση  επικοινωνία με τους κατοίκους του πλανήτη. Θα μπορούσαν να επικοινωνήσουν όμως, θα μίλαγαν μια κοινή γλώσσα, θα είχαν κοινούς τρόπους επικοινωνίας;;;   Αποφάσισαν πως θα έπαιρναν μαζί τους ένα ρομποτικό μεταφραστή που θα μπορούσε να συνδυάσει τις χιλιάδες γλώσσες και ιδιωματισμούς που υπήρχαν τα τελευταία 10000 στη Γη.

Σε απόσταση μερικών δεκάδων χιλιομέτρων η αποστολή με 10 από τους 50 οντολογικούς κομμουνιστές και το ρομποτικό μεταφραστή μπήκαν σε ένα σκάφος που έμοιαζε με αστέρι και σε μερικά λεπτά προσεδαφίστηκαν σε ένα ανοικτό χώρο που γύρω του είχε  τεράστια τεχνικά δέντρα που έμοιαζαν με γήινα πλατάνια. Αναλύοντας την σύνθεση της ατμόσφαιρας είδαν πως μοιάζει 90% με την γήινη ατμόσφαιρα σε υψόμετρο περίπου 1000 μέτρα. Έτσι για καλό και για κακό πήραν και κάψουλες οξυγόνου μαζί τους.

Με το που βγήκαν από το σκάφος- αστέρι βρήκαν απέναντι τους καμία 100 εκλεκτούς που τους έμοιαζαν μορφολογικά αν και ενδυματολογικά φόραγαν όλοι, άντρες- γυναίκες, τα ίδια ρούχα. Ρούχα  που στα ματιά ενός γήινου θα θύμιζαν ενδυμασία σούφι μοναχού του τάγματος των μεβλεδήδων, δηλαδή του τάγματος των περιστρεφόμενων δερβίσηδων του παλαιού γήινου παρελθόντος

Οι γήινοι φορώντας πολύχρωμα ρούχα και μπουφάν για τους εκλεκτούς έμοιαζαν σαν τους κυρίαρχους σάιμποργ(cyborg) του Ρα. Και αυτό προκάλεσε μια παγωμάρα και δυσπιστία μήπως οι σάιμποργ(cyborg)  τους παίζουν κανένα βρώμικο παιχνίδι. Από την άλλη μεριά το σκάφος- αστέρι επιβεβαίωνε απόλυτα την προφητεία, μια προφητεία που γνώριζαν όμως και οι σάιμποργ(cyborg) /Ράικοι.

Μαζί τους κρατούσαν όπλα- λέιζερ που θα χρησιμοποιούσαν μόνο αν τους πυροβολούσαν οι παράξενοι επισκέπτες. Αντίστοιχα και οι γήινοι είχαν συμφωνήσει πως θα χρησιμοποίησαν τα ελαφρά πυροβόλα όπλα που αποκοίμιζαν τον αντίπαλο, μόνο αν υπήρχε πραγματικός κίνδυνος.

Μίλησαν πρώτοι οι εκλεκτοί  και ο ρομποτικός μεταφραστής αναγνώρισε μια περίεργη γλώσσα που είχε στοιχεία από την αρχαία γλώσσα των Χόπι,  και των Μάγιας. Παρ΄ όλα αυτά κατάφερε μέσα σε λίγα λεπτά να τους φέρει σε μια στοιχειώδη επαφή. Και η δυσπιστία έληξε, όταν οι εκλεκτοί κατάλαβαν πως το λυτρωτικό αστέρι που περίμεναν ήταν ένα διαστημόπλοιο από την Γη και όχι από το Ρα.

Στο Πι οι 50 πρωτοπόροι οντολογικοί κομμουνιστές έμειναν για αρκετούς μήνες, δίχως φυσικά να ενημερωθεί ο πλανήτης Ρα, όπως ήταν και το φυσικό. Οι επισκέπτες από την Γη ενημερώθηκαν για την πολιτικοκοινωνική κατάσταση τόσο στο Πι, όσο και στο Ρα. Αντίστοιχα  οι εκλεκτοί έμαθαν για την Γη και για το κομμουνιστική κοινωνία της, όπως και για  500 χρόνια ταξικής πάλης, ενώ σύγκριναν την κατάσταση στο πλανήτη Ρα με την περίοδο του ψυχρού πολέμου, 300 χρόνια πριν.

Ύστερα από την γνωριμία, την αναγνώριση και την συμπάθεια τέθηκε το ερώτημα αν μπορούν οι γήινοι να βοηθήσουν άμεσα στο να καταστραφούν οι δυο αυτοκρατορίες του Ρα και να απελευθερωθούν τόσο οι απελεύθεροι, όσο και τα  σάιμποργ(cyborg).

Η ερώτηση μεταβιβάστηκε από τους φιλοξενούμενους στον παγκόσμιο συμβούλιο των  ελεύθερων κομμουνιστικών κοινοτήτων. Ύστερα  από πολύμηνη συζήτηση σε όλες τις ελεύθερες κοινότητες, αποφασίστηκε πως μόνο επικουρικά και ιδεολογικά μπορούν να βοηθήσουν την επαναστατική διαδικασία στο Ρα.

Πως η απελευθέρωση του Ρα είναι μια εσωτερική διαδικασία αυτοχειραφέτησης και πως η λευτεριά δεν την φέρνει κανένα αστέρι ή κανένας από μηχανής θεός. Πήρε πολλούς μήνες να πείσουν τους εκλεκτούς του Πι να μην νιώθουν προδομένοι γιατί η προφητεία δεν τους βγήκε, όπως αυτή περίμεναν.

Επίσης πέρασαν αρκετοί μήνες για να προετοιμαστούν να έρθουν σε επαφή με τμήματα των  αναχωρητών στο Ρα, κάποια τμήματα της αυτοκρατορίας των απελεύθερων και κάποιους φωτισμένους της αυτοκρατορίας των   σάιμποργ(cyborg). Να έρθουν όλοι οι παραπάνω σε επαφή  με τους γήινους οντολογικούς κομμουνιστές, δημιουργώντας ένα πανραικό επαναστατικό μέτωπο που θα οδηγήσει σε ενθέτω χρόνο τα πράγματα στην εξέγερση/ επανάσταση.

Η εξέγερση και η επανάσταση ξεκίνησε 5 χρόνια μετά την συνάντηση των εκλεκτών του Πι με τους γήινους οντολογικούς κομμουνιστές… Κτυπάει το τηλέφωνο, ποσαδίστικες μαλακίες  ξεστόμισε ο  γραμματέας που του αρέσει να διαβάζει τις στρατευμένες αντικαπιταλιστικές ιστορίες των τροτσκιστών ποσαδιστών… Σηκώνει το τηλέφωνο, στην άλλη άκρη μια φωνή του λέει: σύντροφε γραμματέα τα συμβόλαια για την πώληση του κόμματος είναι έτοιμα…

Ο γραμματέας πάγωσε, σκέφτηκε, αν είναι να βγει μια ψύχη, ας βγει..πάμε να τελειώνουμε… Έτσι κι αλλιώς ο θεός πέθανε, ο Μαρξ πέθανε και η επαναστατική ιδέα- όπως λένε και οι σύντροφοι Κινέζοι- θα κάνει πάνω από 300 χρόνια για να ξανανθίσει..

Όσο για τους εξωγήινους κομμουνιστές, αυτά είναι στα μυαλά των ποσαδιστών…, καλό για ανάγνωσμα, μα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές… Κατέβηκε στο δρόμο και ετοιμάζονταν να μπει στο κομματικό αυτοκίνητο, όταν ένα αστέρι, ένα κόκκινο αστέρι έσκισε τον μουντό αττικό ουρανό..έχει πλάκα φώναξε και διέταξε τον οδηγό να ξεκινήσει το αυτοκίνητο….

Σε λίγες ώρες καίγονταν ο ορίζοντας…, ο πλανήτης όπως τον ξέραμε μέχρι τα τότε δεν υπήρχε!!!!! Η παγκόσμια διαπλανητική επανάσταση είχε ξεκινήσει και ο σύντροφος γραμματέας με μερικά εκκατομυριάκια στην οφ σορ τσέπη του βρήκε καταφύγιο στην κομμουνιστική Κίνα, στην μεγαλύτερη επιτυχία του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής.

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση