Πε. Ιαν 27th, 2022

Συνήθως λέγεται πως τους συντηρητικούς τους διακρίνει η  συνέπεια των  λόγων τους.  Δεν εξετάζουμε αν συμφωνούμε με το αξιακό σύστημα τους, μας με την συνέπεια που τους διακρίνει με βάση το συγκεκριμένο αξιακό σύστημα. Μπούρδες μετά συγχωρήσεων. Αν πάρουμε υπόψη τις συντηρητικές δυνάμεις που στηρίζουν την εν λόγω κυβέρνηση, τότε μόνο συνέπεια λόγων και πράξεων δεν έχουν.

Καλώς ή κακώς, κακώς κατά εμέ, με βάση την λογική του «νόμου και της τάξης», έχουν στοχοποιήσει τις καταλήψεις των αντιεξουσιαστών, θεωρώντας τες  ως πηγή ανομίας. Τόσο γιατί βοηθάνε τους μετανάστες που έχουν επίσης μπει στο στόχαστρο του «νόμου και της τάξης». Όσο και γιατί μετατρέπονται σε κέντρα εκνόμων ενεργειών από τους αντιεξουσιαστές και αναρχικούς όταν γίνονται πορείες. Είπαμε εδώ  δεν εξετάζουμε την ποιότητα των  κατηγοριών,  αλλά την συνέπεια των κατήγορων.

Και όμως δεν κρατάνε τα ίδια μέτρα και σταθμά για την ακροδεξιά έκνομη συμπεριφορά και δραστηριότητα.  Λίγα 24ωρα από την ανακατάληψη της «αντιβίωσης» και από την αψυχολόγητη και ανεκδιήγητη «επίσκεψη» στο σπίτι του Περιφερειάρχη, που τον μετέτρεψε σε θύμα και έβαλε στο περιθώριο την  ανακατάληψη της «αντιβίωσης», χρυσαυγίτες έκλεισαν για μια ώρα το τελωνείο της κακαβιάς.   Ως απάντηση στα γεγονότα της Πρεμετής λίγες βδομάδες πριν.  Αυτό δεν συνιστά μια παραβίαση   του «νόμου και της τάξης», με ανοικτό τον κίνδυνο διπλωματικού επεισοδίου;   Παίζοντας το παιχνίδι του εθνικισμού, σε συμπαιγνία με τους Αλβανούς εθνικιστές;; Σε περίοδο και περιοχή που συνεχίζει να είναι ζωντανή και λειτουργική η σχέση Αλβανών, μειονοτικών και Ελλήνων.

Η ασυνέπεια των συντηρητικών κυβερνόντων δείχνει πως ο αξιακός τους κόσμος είναι  προσωπείο που κρύβει αλλότρια συμφέροντα και πολιτικές. Όπως λογού χάρη είναι  η στενή συνεργασία τους με τους χρυσαυγίτες και ο ανοικτός παρακρατικός ρόλος των τελευταίων. Ή το εντέχνως σχεδιασμένο  εθνικιστικό παιχνίδι που παίζει η κυβέρνηση με την Αλβανία σε σχέση με την δουλικότητα που επιδεικνύει με την ΕΕ-Γερμανία και ΗΠΑ. Όπως φαίνεται και από την θέση να συνδράμει στην επίθεση στην Συρία.

Τώρα θα μου πείτε πίστευες και κάτι άλλο; Όχι για να είμαι ειλικρινής, η ελληνική δεξιά δεν είχε ποτέ σχέση με αξίες, ούτε καν με τις δικές της συντηρητικές αξίες. Προκάλυμμα ήταν για να κρατάει το λαό υποταγμένο. Πως θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά με μια άρχουσα τάξη που ήταν μαυραγορίτες και ρουφιάνοι των Γερμανών στην κατοχή.

Δυστυχώς όμως τον αξιακό ορίζοντα τις τελευταίες δεκαετίες τον έχει χάσει και η αριστερά ή ακόμη και ο χώρος της αναρχίας. Αυτό που ήταν το μεγάλο πλεονέκτημα τους για δεκαετίες αγώνων και θυσιών.   Και για αυτό το λόγο και η αριστερά δεν πείθει και δεν στρατεύει. Θεωρείτε μια από τα ίδια και δυστυχώς σε ένα μεγάλο ποσοστό είναι

Ε με αυτόν τον αξιακό λόγο και την οντολογική στράτευση και συνέπεια θα πρέπει να ενασχοληθεί η αριστερά, οι αριστεροί, όπως και ο χώρος της αναρχίας και της αντιεξουσίας. Από αυτό το πεδίο θα ξανακερδίσουν τον πολύ  κόσμο της εργασίας.

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση