Πε. Ιαν 27th, 2022

Μετά από 2 χρόνια ξανά ο κοινωνικός τουρισμός για του εργαζόμενους δια μέσου του ΟΑΕΔ.(http://www.oaed.gr/images/NEA-ANAKOINWSEIS/ASFALISI/tourism201314/dhmosiaprosklisitour.pdf) Δυο χρονιά και τα λεφτά των εργαζόμενων κανείς δεν γνωρίζει που κατέληγαν…Μάλλον στα δάνεια, μόνο που αυτή είναι μια άλλη μεγάλη και τραγική ιστορία.

Όπως  χιλιάδες εργαζόμενοι είπα να πάω να καταθέσω τα χαρτιά μου. Αμ δε…Στην αρχή υπήρξε μια διαφορετική ερμηνεία της δημόσιας πρόσκλησης σε σχέση με την συμπλήρωσή της αίτησης. Μια διαφορετική ερμηνεία που θα λύνονταν σε 10 λεπτά αν ο ΟΑΕΔ είχε εκτυπώσει- όπως όφειλε- την αίτηση ( Οι υποψήφιοι δικαιούχοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα Επιδότησης Διακοπών με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2013 – 2014 καταθέτουν ηλεκτρονικά αίτηση…Μετά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων (10.09.2013 και ώρα 12η μεσημβρινή), οι υποψήφιοι δικαιούχοι οφείλουν να προσέλθουν αυτοπροσώπως ή δια νομίμου αντιπροσώπου στα ΚΠΑ2 της περιοχής που ανήκουν για την εκτύπωση). Για την εκτύπωση λοιπόν και όχι με την εκτύπωση…

Οκ λες πάμε παρακάτω: Η αρμόδιος υπάλληλος εξετάζει τα δικαιολογητικά σου και σου λέει πως δεν της κάνει η απόφαση της πρωτοβάθμιας υγειονομικής επιτροπής για το ποσοστό της αναπηρίας και πως θέλει το χαρτί του ΙΚΑ, χαρτί που ποτέ μου δεν είχα και η αίτηση για τα ΚΕΠΑ ακόμη αναζητείτε..(μια άλλη τραγική ιστορία). Είναι να βγεις από τα ρούχα σου.., όχι μόνο δεν σου έχει ξανατύχει αλλά διαβάζεις ξανά στην δημόσια πρόσκληση(Για τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω: Φωτοαντίγραφο Δημόσιου Φορέα από το οποίο να προκύπτει το ποσοστό αναπηρίας). Και αναρωτιέσαι: Καλά η πρωτοβάθμια υγειονομική επιτροπή τι σκατά είναι;;;; Ιδιωτικός οργανισμός;;;; Ας σημειωθεί πως το χαρτί της πρωτοβάθμιας λήγει τον Απρίλη του 2014!!!!!

Φαίνεται τελικά πως η διάλυση του δημόσιου τομέα αντί να απλοποιήσει την γραφειοκρατία ,όπως θα πίστευαν μερικά νεοφιλελεύθερα μανιχαιστικά μυαλά, την όξυνε και άντε να βγάλεις άκρη. Εκτός και αν πρόκειται για συνειδητή πολιτική για τον αποκλεισμό των ΑμεΑ, που έτσι κι αλλιώς επιδοτούνται με το 50% των μορίων. Κατά συνέπεια ένας μεγάλος αριθμός ΑμεΑ θα μείνει εκτός προγράμματος, σε αντίθεση με το παρελθόν που όλοι οι ΑμεΑ με πάνω από 67% αναπηρία είχαν πρόσβαση στα προγράμματα του κοινωνικού τουρισμού της εργατικής εστίας…

θα ξαναπάω αύριο ή μεθαύριο, μέχρι της 10 Σεπτέμβρη είναι με την νέα αίτηση, αλλά με την ίδια  βεβαίωση της πρωτοβάθμιας και αν δεν τα δεχτούν θα γίνει της π….!!!!

 


 

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση