Σα. Ιαν 22nd, 2022

Η τελευταία επίθεση των χρυσαυγών ενάντια στα μέλη του ΚΚΕ αποτελεί μια ποιοτική ανέλιξη σε σχέση με τις προηγούμενες δράσεις της.  Από τις επιθέσεις στους μετανάστες, στην επίθεση σε μέλη κόμματος της αριστεράς, σε κομμουνιστές και σε συνδικαλιστές. Αργά ή γρήγορα θα γίνονταν και αυτό.

Άλλωστε ο στόχος των Ναζί δεν είναι να σπείρει τον τρόμο στους μετανάστες για να φάνουν προστάτες των νοικοκυραίων. Στόχος τους είναι να σπείρουν τον τρόμο σε όποιον αντιστέκεται, τρομοκρατώντας την φιλήσυχη κοινωνία, προσφέροντας προστασία στο κεφάλαιο που δεν μπορεί να επιβληθεί διαφορετικά.  Για αυτό πληρώνονται από το ηγεμονικό, κυρίαρχο και επιθετικό τμήμα του κεφαλαίου, τους εφοπλιστές. Μπορεί ο κεντρικός εχθρός να είναι ο καπιταλισμός, αλλά σε συγκεκριμένες ιστορικές περιόδους βαθιάς του κρίσης, οι πολιτικές μορφές που αποκτά είναι τεκμήριο βαρβαρότητας και να πρέπει να χτυπιούνται άμεσα.

Η επίθεση- λίγες μέρες από την έναρξη των εργατικών κινητοποιήσεων- αποτελεί καμπανάκι για την αριστερά, τους αριστερούς, τον αναρχικό/ αντιεξουσιαστικό χώρο και το εργατικό/ λαϊκό  κίνημα. Όσο βαδίζουμε χώρια, όσο βγάζει ο ένας τα μάτια του άλλου, όσο οι μεν αναφέρονται σε αναρχοφασίστες και οι άλλοι σε σταλίνες/ γραφειοκράτες, όσο βάζουμε τους ναζίδες ανάμεσα στις- έτσι κι αλλιώς- μεγάλες διαφορές μας, τότε απλά θα χάσουμε την μάχη του αντιφασιστικού αγώνα.

Πολιτικά σε αυτή την φάση είναι αντικειμενικά αδύνατο να τα βρούμε, οι διαφορές, όπως ξαναείπαμε είναι τεράστιες. Στο μαζικό κίνημα είναι όμως εγκληματικό, εγκληματικότατο, να μην βαδίζουμε χώρια και να κτυπάμε μαζί…

Να μην δημιουργήσουμε αντιφασιστικές ομάδες στις γειτονίες και στα σωματεία… Με στόχο να απομονώσουμε τους φασίστες, τους παρακρατικούς, ακόμη, ακόμη και να διαφυλάξουμε την γειτονία από την ανομία, στο βαθμό που το κράτος την ενισχύει και την ανέχεται, αφήνοντας αυτό το ρόλο στα χρυσαυγά.

Ναι θα πρόκειται για  μια λαϊκή αυτιεξουσία, για ένα αντιθεσμό, που θα δυναμώνει την αντιστασιακή και μαχόμενη αυτοπεποίθηση των λαϊκών μαζών που σήμερα νιώθουν φοβισμένες, ανάμεσα στην μητροπολιτική ανομία, τους φασίστες και την φτωχοποίηση. Παράλληλα αυτές οι λαϊκές αντιφασιστικές ομάδες/ συλλογικότητες αποτελεί αναγκαιότητα να ανοίξουν τη συζήτηση για το χειραφετικό/ επαναστατικό περιεχόμενο και προοπτική που θα διαμορφώνει δρόμους και ρήξεις με τον υπάρχον καπιταλιστικό πλαίσιο και σύστημα.    Μόνο μέσα σε αυτές τις λαϊκές επιτροπές και συλλογικότητες θα δοκιμαστεί του καθενός η «συνταγή» για το μέλλον.

Γιατί βαθιά μέσα μου πιστεύω πως από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ έως το χώρο της εξεγερσιακής αναρχίας υπάρχουν δυνάμει σύντροφοι που οι σημερινές συνθήκες τους κάνουν συχνά αντίπαλους, μα όχι εχθροί…

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση