Κυ. Ιαν 23rd, 2022

Διαφαίνεται μια καθεστωτική- κυβερνητική ρύθμιση για ένα τύπου απαγόρευση της ΧΑ.  Με μια πιο πλατιά ερμηνεία της εγκληματικής οργάνωσης. Μια  ποινική νομοθετική ρύθμιση που μάλλον δεν θα συμπεριλαμβάνει μόνο την ΧΑ, αλλά και άλλες συλλογικότητες που ίσως και να κινούνται στο χώρο της αριστεράς και αναρχίας.

Με ένα σπάρο δυο τρυγόνια λοιπόν. 1) πρόσκαιρη απαγόρευση της ΧΑ, κάτι που μπορεί να οδηγήσει στον επαναπατρισμό των ψήφων της ΧΑ στην ΝΔ, ιδιαίτερα αν αυτό συνδυαστεί με την προκήρυξη εκλογών σε σύντομο διάστημα.  Ένα σενάριο που παίζει τις τελευταίες ώρες. Και ταυτόχρονα την δημιουργία μια πιο σοβαρής ΧΑ, με την σχετική περιθωριοποίηση των λούμπεν εξτρεμιστικών στοιχείων της και των νεοναζί ιδεολόγων της, αν υπάρχουν τέτοιοι(μια ελληνική εκδοχή της νύκτας των μεγάλων μαχαιριών).  Με αυτό τον τρόπο προχωράει η ακροδεξιά κυβερνητική σανίδα μιας νέας κυβέρνησης ΝΔ. 2) Δημιουργείτε ένας ακόμη ποινικός νομοθετικός καμβάς ενάντια στον αντικαπιταλιστικό, αριστερό και αναρχικό ριζοσπαστισμό, που είναι και ο πραγματικός κίνδυνος για την ΝΔ και την κυβέρνηση των μνημονίων.

Η απαγόρευση της ΧΑ δεν θα επιλύσει το πραγματικό πρόβλημα του εκφασισμού της Ελληνικής κοινωνίας, η ΧΑ μπορεί να υπάρξει και να δυναμώσει μετά από αυτήν, χρησιμοποιώντας άλλο όνομα. Άλλωστε αυτοί που ευθύνονται για τον εκφασισμό, δεν μπορούν και δεν θα δώσουν λύση. Απλώς θα την μεταθέσουν αλλού. Μεγιστοποιώντας το πραγματικό πρόβλημα. Ενώ υπάρχει ήδη επαρκής νομολογία που όμως δεν εφαρμόζεται, γιατί άραγε;;

Η λύση βρίσκεται στην ενωμένη αντικυβερνητική, αντιφασιστική δράση της αριστεράς, της αναρχίας, της αντιεξουσίας και του ενωμένου εργατικού- λαϊκού κινήματος. Μια δράση που θα βάλει ως στόχο την εργατική- λαϊκή ανατροπή της μνημονιακής κυβέρνησης και κάθε αστικής κυβέρνησης.

Η φτωχοποίηση και ο εκφασισμός θα πρέπει να νικηθούν και θα νικηθούν από τα όργανα πάλης σε γειτονιές, πόλεις, χωρία και τόπους εργασίας, καθώς και από την εξουσία και την κυβέρνηση  του αγωνιζόμενου μαχόμενου λαού     Η αριστερά και η αναρχία μάλλον θα πρέπει να σοβαρευτούν….

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση