Πε. Ιαν 27th, 2022

Έχω τα διάολια μου. Ξαφνικά και από το πουθενά(!!!!!) όλοι έχουν γίνει αντιφασίστες. Και πιο πολύ από όλους,  αυτοί που οργάνωσαν το «Ξένιο Δια», που έχουν διαλύσει τις εργασιακές σχέσεις και αύριο αναμένεται  να απελευθερώσουν τις απολύσεις.  Αυτοί που διέλυσαν τα νοσοκομεία, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Αυτοί που  μέχρι τα χθες έπαιξαν την ΧΑ όσο κανένας άλλος.

Αντιφασίστες οι εκφραστές της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής, οι υποστηριχτές της εργοδοτικής τρομοκρατίας, οι πολιτικοί αντιπρόσωποι του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, αυτοί που διαχειρίζονται την   χρεοκοπία της χώρας, αυτοί που την έχουν μετατρέψει σε προτεκτοράτο της ΕΕ. Αντιφασίστες αυτοί οι γνήσιοι φασιστοφιλελέδες..θα γελάσω, αν και η υπόθεση δεν είναι καθόλου για γέλια, είναι για πολλά κλάματα.

Η αφορμή δόθηκε με την δολοφονία του αντιφασίστα αγωνιστή Παύλου Φύσσα. Μια καθαρά φασιστική δολοφονία που είναι λάθος κατά τι γνώμη μου, να μπαίνουμε σε μια λογική ποιος είναι ο ηθικός υπεύθυνος. Είτε είναι το βλακώδες μίσος του χρυσαυγίτη, είτε της ηγεσίας της ΧΑ, είτε της κυβέρνησης, το αποτέλεσμα είναι  το ίδιο. Η ατζέντα άλλαξε και το τοπίο μετακινήθηκε στο αστικοδημοκρατικό, αντί στο εργατοδημοκρατικό και στο κινηματικό, εξαιτίας της εργατικής αντεπίθεσης του Σεπτεμβρίου.

Τοποθετώντας την φαστικοφιλελέδικη κυβέρνηση στο δημοκρατικό- συνταγματικό τόξο. Σε αντιπαράθεση με τα δυο άκρα, στο ένα άκρο βρίσκεται η ΧΑ, στο άλλο το αριστερό παίζει. Πότε βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, πότε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και για τον περιφερειάρχη Ιωαννίνων η αναρχία που του χάλασε την γιορτή.  Ο στόχος πασιφανής να στριμώξει την αριστερά και δη το ΣΥΡΙΖΑ στο συστημικό συνταγματικό τόξο.  Αν οι χρυσαυγίτες παρατηθούν από βουλευτές προκαλώντας εκλογές σε σημαντικό μέρος της χώρας, η γραμμή της κυβέρνησης και των ΜΜΕ θα είναι δημοκρατικό αντιφασιστικό μέτωπο, αντιφασιστικό μέτωπο, με τους οργανωτές του φασισμού και τους ενισχυτές της ΧΑ.

Κάποιος είχε πει  πως δε μπορούμε να μιλάμε για φασισμό, δίχως να μιλάμε για τον καπιταλισμό που τον γέννησε και είναι η πλέον αντιδραστική, βάρβαρη μορφή του.   Αν επιβάλλεται ένα δημοκρατικό αντιφασιστικό μέτωπο θα πρέπει να είναι ενάντια τόσο στην ΧΑ, τόσο ενάντια στην κυβέρνηση της δολοφόνων των εργατικών- κοινωνικών δικαιωμάτων, όσο και ενάντια σε κάθε  πολιτική δύναμη που δεν μιλάει για την ανατροπή αυτού του συστήματος που γέννησε και γεννάει το φασισμό.

Το συγκεκριμένο δημοκρατικό- αντιφασιστικό μέτωπο δεν μπορεί παρά να έχει ένα πρόγραμμα αντικαπιταλιστικής- λαϊκής- εργατικής αντίστασης, ρήξης και ανατροπής. Ένα πρόγραμμα οικονομικής- κοινωνικής και πολιτικής δημοκρατίας. Ένα πρόγραμμα γενίκευσης της δημοκρατίας σε όλους τους τομείς και όχι περιορισμό της.   Ένα πρόγραμμα που θα απελευθερώνει τους εργαζόμενους από την εργοδοτική τρομοκρατία. Τους άνεργους από την ανέχεια και την φτώχεια. Θα φροντίζει τους άπορους και τους μετανάστες. Θα εξασφαλίζει στην ντόπια και ξένη εργαζόμενη πλειοψηφία μια αξιοπρεπής ζωή σε όλα τα επίπεδα.

Δεν μπορεί να υπάρξει ένα δημοκρατικό- αντιφασιστικό πρόγραμμα και μέτωπο δίχως να επιδιώκει την έξοδο της χώρας από την φασιστική- ιμπεριαλιστική ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Μόνο έτσι θα πάψουμε να είμαστε ένα σύγχρονο προτεκτοράτο της ΕΕ-ΔΝΤ, μόνο έτσι θα μπορέσουμε να κάνουμε μια πραγματική παραγωγική εργατοδημοκρατική ανασυγκρότηση της χώρας. Αυτό δεν μπορεί παρά να γίνει σε σύγκρουση με την άρχουσα τάξη της χώρας μας, τους διεθνής δυνάστες και τα κόμματα τους.

Ένα δημοκρατικό αντιφασιστικό μέτωπο που θα οικοδομηθεί από τα κάτω και από τα πάνω απ τα αριστερά και κομμουνιστικά κόμματα που έχουν πρόγραμμα σύγκρουσης με τα κόμματα του κεφαλαίου, το ίδιο το κεφάλαιο, την ΕΕ-ευρω και τα κόμματα του ευρωμονοδρόμου, τα ταξικά συνδικάτα, τις εργατικές συσπειρώσεις, τα κέντρα αγώνα, τα στέκια, τις εργατικές λέσχες, τις καταλήψεις και τις αντιφασιστικές λαϊκές πολιτοφυλακές.

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση