Θα γίνεις άνδρας

Θυμάμαι ήταν ακόμη νύκτα όταν με άρπαξαν από το σπίτι. Μου έδεσαν τα μάτια, με χάιδεψαν απαλά στο σβέρκο και μου είπαν ήρθε η ώρα να μάθεις την αλήθεια. Αναρωτιόμουν;; Μα  πως είναι δυνατόν να μάθεις την αλήθεια με τα μάτια κλειστά;;  Δεν τους ρώτησα ποτέ, φοβήθηκα, δεν τους είδα ποτέ στο πρόσωπο. Τους ένιωσα όμως, τους δοκίμασα, με έκαναν άνδρα.

Η διαδρομή κράτησε αρκετή ώρα, μέσα σε δρόμους που φωνές, δεκάδες φωνές, έμπλεκαν με κόρνες και τους σπαστικούς μονότονους ήχους από τα υπερηχητικά. Με τους συνοδούς να με χαϊδεύουν στα απόκρυφα μέρη και συνεχώς να μου ψιθυρίζουν πως δεν πρέπει να φοβάμαι, πως έφτασε η ώρα να γίνω άνδρας, όπως όλοι πριν από σένα και όπως θα γίνουν όλοι μετά. Κανείς δεν γλυτώνει από το ιερό και άγιο αυτό καθήκον…!!!!!

Κάποια στιγμή, ώρες μετά, φτάσαμε σε ένα ήσυχο και σχετικά κρύο μέρος και με οδήγησαν από το υπερηχητικό σε ένα υπερβολικά ζεστό χώρο, κρατώντας με από τα χέρια. Εκεί με άφησαν αρκετή ώρα, δεν μπορώ να καταλάβω πόση ώρα,  γυμνός, δεμένος και με κλεισμένα τα μάτια.

Κάποια στιγμή,  κάποιοι μπαίνουν στο χώρο και μου βγάζουν την κουκούλα από τα μάτια. Είδα επιτέλους το χώρο. Έμοιαζε με παιδικό δωμάτιο με ωραία ανοικτά χρώματα, παιχνίδια και ένα διπλό κρεβάτι. Οι τύποι που μου απελευθέρωσαν τα μάτια φορούσαν προσωπίδες, αποκριάτικες προσωπίδες και ήταν επίσης γυμνοί, όπως τους γέννησε η μάνα τους ή η μήτρα των γενετικά βελτιωμένων ρομπότ.

Δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω αν ήταν άνθρωποι ή ρομποτικά υβρίδια ανθρώπων. Ο ψηλότερος που φορούσε μια προσωπίδα μιας γυναικείας προσωπικότητας του 20 αιώνα, της μητέρας Τερέζας με ένα αυστηρό πατρικό στιλ μου απηύθυνε το λόγο: Η οικογένεια σου με ένα ασυνεπή και ανώριμο τρόπο αρνούνταν να σε κάνει άντρα. Δηλαδή να σε μετατρέψει σε ένα παραγωγικό εργαλείο στα χέρια της κοινότητας. Σε ένα εργαλείο που θα σε κάνει περήφανο να είσαι μέλος της, να την υπηρετείς με αφοσίωση και πίστη. Έτσι οι φρουροί της κοινότητας αποφάσισαν να σε κάνουν άντρα, παρά την θέληση της οικογενείας σου. Την οικογένεια σου δεν θα την δεις για τα επόμενα 10 χρόνια. Παράλληλα σε ενημερώνουμε πως είσαι από τους τυχερούς, θα γίνεις άνδρας και όχι μια  μήτρα που θα παράγει γενετικά βελτιωμένα ρομπότ.

Τώρα μπορείς να ξαπλώσεις μπρούμυτα και να αφεθείς στις απολαύσεις των φρουρών. Δεν θα πονέσεις, έχουμε τεράστια εμπειρία και επαγγελματική ευσυνειδησία. Ξάπλωσα και δεν θυμάμαι πότε τέλειωσε το απολαυστικό μαρτύριο μου. Ναι έγινα άντρας, ναι έγινα ένα παραγωγικό εργαλείο στα χέρια της κοινότητας, μιας κοινότητας ανδρών που είχαν στείλει στην πλανητική  εξορία τις πολλαπλάσιες  γυναίκες και είχαν μετατραπεί σε ανδρογύναικοι. Και που σίγουρα μετά από δεκαετίες θα μετατρέπονταν όλοι σε ρομποτάνθρωποι…

Ξύπνησα με τρόμο, τι διαολεμένο όνειρο είδα πάλι. Η γενετικά βελτιωμένη σάιμπορκ κοιμόνταν πλάι μου..Κτυπάει το κουδούνι της πόρτας, τρομάζω , αλλά από μέσα μου λέω βλακείες..Ήρθαν να με πάρουν για την δουλειά…. Ανοίγω και προτού προλάβω να αντιδράσω με ρίχνουν κάτω και μου κλείνουν τα μάτια..

Το κουδούνι κτυπάει διαολεμένα, η όμορφη γυναίκα μου δίπλα μου με σκουντάει..ξύπνα ήρθε η ώρα για εργασία… Ξυπνάω, ντύνομαι σιωπηλός, πάω για εργασία και χαρά..και αλίμονο αν δεν είναι χαρά η εργασία, … με περιμένει το μαρτύριο να ξαναγίνω άνδρας!!!!!

Δημήτρης Αργυρός

 

Δημιουργός: Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση