Πε. Ιαν 27th, 2022

Επιστροφή από μια άλλη, βαλκανική ταυτότητα- που για τις εντυπώσεις μας θα μιλήσουμε αργότερα- σε μια μια άλλη εξίσου βαλκανική ταυτότητα. Στην πρώτη περίπτωση της παλαιάς Γιουγκοσλαβίας, και δη της Σερβίας,  χρειάστηκαν οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ για να επιβληθεί μια νέα τάξη πραγμάτων.

Στην δεύτερη  ένας οικονομικός πόλεμος, με όπλο του χρέους, για να μετατραπεί ο τόπος σε προτεκτοράτο της ΕΕ. Με το ελληνικό κεφάλαιο να βγαίνει κερδισμένο και πάλι. Ελληνικές κατασκευαστικές εταιρίες κτίζουν το δρόμο από τα σύνορα της “Δημοκρατία της Μακεδονίας”/ Σερβίας, έως την Σέρβικη  πόλη Νις.

Επιστροφή λοιπόν και παρόλο που έλειψα μόνο 4 μέρες τα ελληνικά δεδομένα μου φαίνονται μακρινά. Τόσο μεγάλη είναι η ανάγκη μου για να ξεφύγω, να δραπετεύσω, να περιπλανηθώ.  Ρομαντισμός, ίσως…μόνο που τι θα κάναμε δίχως τους ονειροπόλους και τους ουτοπιστές….;;

Ας επιστρέψουμε λοιπόν…..

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση