Τε. Ιαν 19th, 2022

Ας σχολιάσουμε 3 γεγονότα των ημερών.

1)    Ο Σαμαράς- ο προθυπουργεύον της χούντας της ΕΕ- ΔΝΤ-κεφάλαιο σε συνέντευξη του  στο ρουφιάνο Πρεντετέρη υποσχέθηκε  δωρεάν wifi σε όλο το λαό. Τρίχες κατσαρές. Αν το είχε υποσχεθεί ο μεταμοντερνίζων Γιωργάκης πριν 4 χρόνια, όταν ακόμη στην αγορά και στις τσέπες μας κυκλοφορούσε χρήμα, θα ήταν επανάσταση. Τώρα φαντάζει και είναι κλαυσίγελων  παπαρία. Όχι πως δεν έχει άδικο, όχι πως όντως θα έπρεπε εδώ και χρόνια να υπήρχαν δωρεάν wifi και μάλιστα με ευρυζωνικά δίκτυα. Και μάλιστα και σε αυτές τις συνθήκες ένα 10% του ελληνικού λαού,  να το ικανοποιεί η συγκεκριμένη εξαγγελία, αλλά σε ένα 30% φαντάζει κάτι λιγότερο από το παντεσπάνι της Αντουανέτα, και  γνωρίζουμε την τύχη της εν λόγω κυρίας.

2)    Και εκεί που οι  Σαμαράς προπαγανδίζει ελεύθερο wifi στέλνει τα ματ να ολοκληρώσουν το πραξικόπημα ενάντια στην μοναδικά αυτοδιαχειριζόμενη ελεύθερη φωνή το τελευταίο χρόνο την ΕΡΤ. Μια μέρα μετά την απεργία, 2 μέρες μετά την παράδοση των ψηφιακών συχνοτήτων στους μεγαλοκαναλάρχες για να συνεχίσουν να στηρίζουν την  κοινοβουλευτικήν χουντάρα. Η ολοκλήρωση του πραξικοπήματος στην ΕΡΤ, παράλληλα δείχνει πως η εξαγγελία του ελεύθερου wifi μάλλον μούφα είναι, καθώς το πλέον πιθανό είναι να μην γίνει πράξη, αλλά και να γίνει θα είναι δωρεάν, μα δεν θα είναι ελεύθερο, καθώς θα έχουν παραδοθεί όλες οι συχνότητες σε δυνάμεις που εξυπηρετούν  συγκεκριμένα συμφέροντα. Με αποτέλεσμα ακόμη και συγκεκριμένοι κόμβοι  να είναι υπό έλεγχο και περιορισμό. Ταυτόχρονα το κλίμα των περιορισμένων δικαιωμάτων μπαίνουν σε αργία οι 200 περίπου διοικητικοί εργαζόμενοι των πανεπιστήμιων  που δεν έδωσαν στοιχεία, για να υπογράψουν την θανατική τους καταδίκη, με τον υπουργό παιδείας να επιχειρεί να βγάλει παράνομη την απεργία τους. Ζούμε στο αστερισμό ενός κράτους έκτακτης ανάγκης, με φουλ περιορισμό των κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.. Μόνη λύση η εξέγερση, ο λαϊκός ξεσηκωμός.

3)    Μα πως θα γίνει αυτός ο λαϊκός ξεσηκωμός, με το εργατικό κίνημα να έχει υποστεί συντριπτική ήττα, με μια απεργία όπως η χθεσινή που ήταν μια σκέτη αποτυχία, και πως   θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, όταν προκηρύχτηκε από το πουθενά, σε μια στιγμή που μόνο οι διοικητικοί των πανεπιστήμιων ήταν στο  απεργιακό κλαρί. Με 1,5 εκατομμύρια ανέργους και την συντριπτική πλειοψηφία των  παραγωγικών τομέων σε υπολειτουργία; Με ένα λαό και μια εργατική τάξη κουρασμένο από τα πολλαπλά χτυπήματα και απογοητευμένο από την αδυναμία της αριστεράς και του εργατικού κινήματος να σταματήσει έστω και στο ελάχιστο την θεραπεία του ΣΟΚ. Με μια ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κυβερνητική όσο δεν πάει, με ένα ΠΑΜΕ κομματικό όσο ποτέ και με μια αντικαπιταλιστική αριστερά να συνεχίζει να συζητά, αν πρέπει να δεχτούμε την χούντα της ΕΕ, αντί να οργανώσουμε την λαϊκή αντίσταση για να βγούμε από αυτή.   Όσο για αυτούς που βρίσκονται σε παραλήρημα για την παναριστερή ενότητα, ας τους κάνω ένα ερώτημα μόνο… Είναι γνωστό πως καμιά  κοινοβουλευτική αριστερά δεν θέλει πραγματική ενότητα εκεί που  πρέπει υπάρξει ενότητα, στο εργατικό λαϊκό κίνημα, και αυτό φάνηκε τόσο το καλοκαίρι με την περίπτωση των καθηγητών και ΕΡΤ, αλλά και το Σεπτέμβρη με την περίπτωση ξανά των καθηγητών. . Αλλά και αν το επιθυμούν γιατί δεν ρίχνουν την κυβέρνηση, μαζί με όλες τις πραγματικά αντιμνημονιακές δυνάμεις;;  Πως;; μα να παραιτηθούν άμεσα όλοι και να οδηγήσουν την χώρα σε εκλογές στις περιφέρειες που ήταν βουλευτές;;;  Αν το τολμήσουν αξίζει το κόπο, η αντικαπιταλιστική αριστερά να γίνει η αριστερή, η πραγματικά αριστερή πτέρυγα της παναριστεράς, αν όχι, ας αφήσει τις παναριστερές αυταπάτες και ας δημιουργήσει ένα πραγματικά ανατρεπτικό αριστερό μέτωπο που χρειάζεται ο λαός αυτή την στιγμή. Με στόχο την πραγματική εργατολαϊκή αγωνιστική και ταξική ενότητα με στόχο την εργατολαϊκή εξουσία των λαϊκών- εργατικών συμβουλίων σε σύγκρουση με τα ντόπια και ξένα αφεντικά, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και το ΔΝΤ.   Όλα τα αλλά είναι πεταμένες μπανανόφλουδες για να τις πατάμε και να γλιστράμε…

Δημήτρης Αργυρός

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση