Κυ. Ιαν 23rd, 2022

Δεν έχουμε δημοκρατία, ούτε καν αστική  δημοκρατία, όπως αυτή τουλάχιστον βγήκε από τα αστικά συντάγματα και επαναστάσεις.  Έχουμε μια  τυπική κοινοβουλευτική, αλλά ουσιαστικά δικτατορία της οικονομικής ολιγαρχίας, ντόπιας και ξένης, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Ναι ψηφίζουμε, μα δεν  ψηφίζουμε ως ελεύθεροι πολίτες, μα ως υπήκοοι  με το όπλο στο κρόταφο και με μειωμένη και ελεγχόμενη λαϊκή κυριαρχία.  

Με μια ηγεσία που συνειδητά εκφράζει τα συγκεκριμένα συμφέροντα, με ιδεολόγημα τον ολοκληρωτισμό του κέντρου που τάχα απομονώνει τα  άκρα, ενσωματώνοντας την πολιτική και την ιδεολογία της άκρας δεξιάς. Και με   μια κοινοβουλευτική  αντιπολίτευση που έχει παραδεχτεί τα όρια του συγκεκριμένου τρόπου παραγωγής, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Με τον ΣΥΡΙΖΑ να εγγύτατε την φυλακή της ευρωζώνης-ΕΕ  και ένα ΚΚΕ να στέλνει με διαστημόπλοιο- σε ένα μυθικό μέλλον- την υπόθεση της επαναστατικής  αντικαπιταλιστικής ανατροπής.

Είμαστε σαν τις πόρνες του ανατολικού μπλοκ που μας έχουν τα διαβατήρια και μας απειλούν πως μας σκοτώσουν εμάς ή τα παιδιά μας  στις πατρίδες τους. Ή σαν τις πόρνες από την Αφρική που τάχα τους έχουν κάνει μαγιά με τα βουντού.  Ναι αντισταθήκαμε για πάνω από 3 χρονάκια, μα μετά το πολύ ξύλο και τους διαρκείς βιασμούς φαίνεται πως έχουμε συνηθίσει την εθελοδουλία και η πραγματική μας φύση, περιμένοντας ένα καλό προστάτη να μας χαρίσει την ελευθερία ή κανένα πελάτη να μας παντρευτεί. 

Αγνοώντας πως είναι στο χέρι μας να σπάσουμε τα δεσμά, να σκοτώσουμε τον προστάτη και κυρίως την πόρνη που κουβαλάμε μέσα μας. Αν δεν δούμε τα πράγματα αλλιώς, αν δεν αναγνωρίσουμε πως μπορεί να είμαστε και να γίνουμε άλλοι, πως η λευτεριά είναι στο χέρι μας και ας χάσουμε την ζωή μας σε αυτό τον όμορφο αγώνα, τότε  μάλλον είμαστε ήδη νεκροί.

Μόνο αν γίνουμε ο δρόμος για την αλλαγή, ο δρόμος για την ανατροπή, ατομικά και συλλογικά, μπορούμε να ελπίζουμε πως θα αλλάξουν ριζικά τα πράγματα και μέσα μας και έξω μας..μόνο τότε θα πάψουμε να είμαστε πόρνες, είτε πόρνες της πλατείας Βάθης, είτε πόρνες πολυτελείας.

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση