Κυ. Ιαν 23rd, 2022

O βουλευτής της ΝΔ Ταμήλος μίλησε και πιο μαρξιστικά και κομμουνιστικά δεν μπορούσε να τα πει. Ακόμη καλύτερα τα είπε πιο κομμουνιστικά από πολλούς αριστερούς και  κομμουνιστές που ψάχνουν μέσους όρους. Προδίδοντας με αυτό το μαρξιστικό/ λενινιστικό  μακρινό  παρελθόν του. Τι είπε λοιπόν ο κατά τα άλλα συμπαθής βουλευτής για να βγάλει την ευθύνη από την κυβέρνηση για την τραγωδία που ζούμε:  «η κυβέρνηση δεν έχει ευθύνη. Δεν έχουμε κομμουνισμό να βάλουμε υποχρεωτικά να δουλεύουν για να παίρνουν ένα πιάτο φαγητό.».

Α) Φυσικά και δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε την κυβέρνηση για αυτό. Ποτέ της δεν είπε πως είναι αριστερή ή κομμουνιστική κυβέρνηση. Κυβερνά για να σώσει την χώρα, δηλαδή τις κυρίαρχες οικονομικές ελίτ, ντόπιες και ξένες, και ας πεθάνουν οι Έλληνες και οι μετανάστες.  Άλλωστε η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, δεν είμαι τόσο σίγουρος και για τους Έλληνες. Για αυτό το λόγο είναι ιστορική ευθύνη, είναι πολιτικό καθήκον αυτή η κυβέρνηση να πέσει, όχι να σαπίσει σαν ώριμο φρούτο γιατί πρώτα μπορεί να θρηνήσουμε πολλές Σάρες. Πρέπει να πέσει, δηλαδή πρέπει να την ρίξουμε με λαϊκό ξεσηκωμό.  Και αυτό δεν πρέπει, δεν μπορούμε να το αφήσουμε στην αριστερά ή στην αναρχία. Αυτό είναι καθήκον, ευθύνη του οργανωμένου αγωνιζόμενου λαού.  Αν δεν το πράξει, ας αναλάβει τις ευθύνες του, μην απαιτεί από εξουσιαστικούς μηχανισμούς να του βγάλουν το φίδι από την τρύπα…

Β)  και σαφώς η λύση είναι αριστερή, και ακόμη πιο συγκεκριμένα είναι κομμουνιστική. Είναι μια πολιτική λύση που θα εξασφαλίζει σε βάρος των ελίτ που καρπώνονται το 60% του παραγόμενου ΑΕΠ στέγαση, ασφάλιση, υγεία, παιδεία, θέρμανση, ρεύμα, εργασία η εξασφαλισμένο εισόδημα. Αν υπήρχε μια  πιο εξισωτική αναδιανομή του  παραγόμενου ΑΕΠ ανά κάτοικο στην Ελλάδα σε κάθε κάτοικος θα αντιστοιχούσε 10000 ευρώ, υπεραρκετά για να επιβιώσει νομίζω.  Η ερώτηση που απορρέει είναι σαφής. Μπορεί να συμβεί αυτό αν δεν γίνει η  μεγάλη ιδιωτική περιουσία κοινή, δημόσια;; Ναι στο βαθμό που οι ελίτ κατανοήσουν πως μπορεί να τα χάσουν όλα, μα όλα, αν τους μπει το μαχαίρι στο λαιμό και επειδή θα αντιδράσουν,  τότε οι λαϊκές δυνάμεις, ο ενωμένος εργαζόμενος λαός θα πρέπει, επιβάλλεται να τους αποσπάσει την πραγματική εξουσία που κατέχουν.

πηγή

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση