Πε. Ιαν 27th, 2022

Η συγκεκριμένη ΕΕ και όχι μια μεταφυσική κανονιστική  καθολικότητα όχι μόνο στηρίζει την διάλυση των εργασιακών- κοινωνικών δικαιωμάτων, όχι μόνο υπερασπίζεται την πολιτική της πλήρους εμπορευματοποίησης, όχι μόνο στηρίζει με τα μπούνια τράπεζες και τραπεζίτες, βιομηχάνους και εφοπλιστές, αλλά υπερασπίζεται την συντηρητική αναδίπλωση των κοινωνικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Όπως φάνηκε και από την απόρριψη της έκθεσης της πορτογαλίδας σοσιαλίστριας ευρωβουλευτίνας Εντίν Εστρέλα, με την οποία προτεινόταν η καθιέρωση του δικαιώματος επιλογής των γυναικών στην αντισύλληψη και στις εκτρώσεις σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. http://www.naftemporiki.gr/story/741028 Μια τέτοια Ευρώπη, μια τέτοια ΕΕ δεν μπορεί να μεταρρυθμιστεί ή να αλλάξει, αυτή η Ευρώπη, αυτή η ΕΕ θα πρέπει να καταστραφεί, μαζί βέβαια και με τα εθνικά καπιταλιστικά κράτη και τις καπιταλιστικές δυνάμεις που την στηρίζουν.

Βέβαια αυτό δεν μπορεί να γίνει μονό μιας, με μια μεγάλη πύρινη πανευρωπαϊκή νύκτα. Χρειάζεται σχέδιο, συνδυασμός στρατηγικής- τακτικής, χρειάζεται ενότητα των αγωνιστικών δυνάμεων και ενότητα των επαναστατικών δυνάμεων. Μια διαλεκτική σχέση και αλληλεπίδραση εθνικών και διεθνικών στόχων, μέσων, σκοπών και οργάνων.  Μια ενότητα των αγωνιστικών και μαχόμενων δυνάμεων στο πλατύ κίνημα που θα δημιουργήσει όρους αγωνιστικού κινηματικού εκβιασμού διάμεσου και της συμμετοχής των πλατιών λαϊκών και εργατικών μαζών. Μια πλατιά αγωνιστική ενότητα που θα οικοδομήσει νέα όργανα και εργαλεία του λαϊκού- εργατικού κινήματος. Θα πρόκειται για μια εργατική- λαϊκή αντιπολίτευση από τα κάτω με στόχευση την δυνάμωση της λαϊκής – εργατικής αυτενέργειας και αντιεξουσίας.

Και παράλληλα ,σε μια διαλεκτική ενότητα και διαπάλη με τις ενωμένες αγωνιστικές δυνάμεις, είναι αναγκαία η ύπαρξη ενός μετώπου των επαναστατικών αντικαπιταλιστικών δυνάμεων που θα πιστώνεται να είναι ο πιο συνειδητός πόλος του αγωνιστικού μετώπου και ταυτόχρονα ο αντικαπιταλιστικός πόλος που θα διεκδικεί την εξουσία για λογαριασμό των λαϊκών- εργατικών δυνάμεων. Με πρόγραμμα την άμεση έξοδο από την ΕΕ-ευρώ. Την εθνική κοινωνική ιδιοκτησία της μεγάλης περιουσίας, των τραπεζών και της βαριάς βιομηχανίας. Έτσι ώστε να υπάρξει ένας ολοκληρωμένος λαϊκός- εργατοδημοκρατικός έλεγχος επί των κεφαλαίων , των εμπορευμάτων και του χρήματος. Αυτό θα δώσει την δυνατότητα στην λαϊκή- εργατοδημοκρατική αριστερή κυβέρνηση να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις μιας  αντικαπιταλιστικής μεταβατικής οικονομικής διαχείρισης και ανάπτυξης.

Πρόκειται για μια μεταβατική κατάσταση πραγμάτων που είτε θα εκφυλιστεί, είτε θα γενικευτεί σε μια  Ευρώπη των αυτόνομων κοινοτήτων των  ελεύθερων συνεταιρισμένων παραγωγών και των ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων. Δηλαδή για μια πανευρωπαϊκή κυριαρχία της κομμουνιστικής τάσης που γεννιέται στα σπλάχνα του υπάρχοντος καπιταλιστικού συστήματος. Για μια τάση που με αντιφατικό αλλά και δημιουργικό  οντολογικό τρόπο θα πρέπει από τα σήμερα να οικοδομείται στην πρωτοπορία της πρωτοπορίας των επαναστατικών δυνάμεων.(δες:  https://argiros.net/?p=5806 ).

Με διαφορετικά λόγια  τόσο η ρήξη και η έξοδος από το ευρώ-ΕΕ, όσο και η οικοδόμηση από τα σήμερα δομών και κοινοτήτων των ελεύθερων συνεταιρισμένων παραγωγών, σε συνδυασμό με την καταστροφή του αστικού κράτους και η οικοδόμηση ενός μεταβατικού εργατοδημοκρατικού αντικράτους, δεν μπορεί να μπαίνει σε μια λογική σταδιοποίησης. Όπως λόγου χάρη μπορεί να σημαίνει η πολιτική της εξόδου από το ευρώ, της αποδέσμευσης από την ΕΕ, δίχως την γραμμή της επαναστατικής συντριβής του αστικού κράτους μας.

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση