Τρ. Ιαν 25th, 2022


Σε αυτόν τον σουρεαλιστικό, κυνικό, απαισιόδοξα αισιόδοξο άναρχο μετά/καζαμία για το 2014 δεν ήθελα να αφήσω τίποτε όρθιο…  

 

Ιανουάριος:

Ο Μιχάλης Λιάπης αποφασίζει να επιστρέψει στην βουλή ιδρύοντας το λαϊκό κίνημα «δεν πληρώνω τίποτε, είμαι από άλλο ανέκδοτο». Στο πλευρό του συντάσσεται το τμήμα του κινήματος «δεν πληρώνω», του ΕΠΑΜ, και ο χώρος του  οικονομικού φιλελευθερισμού, με προεξέχοντος τον Ανδρέα Ανδριανόπουλο. Οι πρώτες δημοσκοπήσεις του δίνουν 20%…μια νέα πολιτική δύναμη γεννήθηκε.

Φλεβάρης:

Νέα πανευρωπαϊκή οικονομική κρίση βυθίζει τα χρηματιστήρια και τις οικονομίες της ευρωζώνης προκαλώντας γενικευμένη αναταραχή… Το ευρώ σε ιστορικό ναδίρ και η Γερμανία αποφασίσει να σφυρίζει κλέφτικα.  Η τρόικα επιστρέφει και ζητάει να αναλάβει την κυβέρνηση της χώρας ένας πολιτικός συνασπισμός από τους Αλαβάνο- Καζάκη- Καραμπελιά, Λαφαζάνη. Η επιστροφή στα εθνικά νομίσματα  είναι η μόνη δυνατή εναλλακτική πολιτική για να σωθεί το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να υπερασπίζεται το ευρώ ως την μόνη δυνατή προοπτική για μια πραγματικά ενωμένη Ευρώπη, το ΚΚΕ δηλώνει ευρώ με λαϊκή εξουσία η μόνη δυνατή απάντηση στο καπιταλισμό- ιμπεριαλισμό. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε βαθιά κρίση. Το φιλοΑλαβανό μπλοκ συντάσσεται με την προοπτική της κυβέρνησης Αλαβάνου- Καζάκη- Καραμπελιά- Λαφαζάνη στην προοπτική μιας εθνικά σκεπτόμενης αριστερής κυβέρνησης σε κόντρα με τα μονοπώλια… Δηλώνοντας   πως η αλλαγή στάσης της τρόικας είναι νίκη του λαϊκού κινήματος και αρχή της τρίτης περιόδου του παρατεταμένου λαϊκού πολέμου. Το αντιΑλαβανικό μπλοκ συνεχίζει να υπερασπίζεται την διπλή έξοδο από τη ΕΕ-ευρώ με αντικαπιταλιστική επανάσταση, βρίσκοντας συμμάχους και οπαδούς μόνο στους αναρχοκοινοτιστές της σχολής της υποανάπτυξης, τους παραδοσιακούς Μ-Λ και στο ΕΕΚ.

Η κυβέρνηση του Σαμαρά/ Βενιζέλου πέφτει, με τις δημοσκοπήσεις να δίνουν στην ΝΔ-ΠΑΣΟΚ 5%. Ο χώρο της κεντροδεξιάς καλύπτεται  από την συμμαχία  «δεν πληρώνω τίποτε, είμαι από άλλο ανέκδοτο», ΔΗΜΑΡ- «αναρχο/σοσιλκαπιταλιστές οπαδοί της Σώτης και του Πέτρου»- ΟΑΚΚΕ.., με τίτλο: «αντιΕΕ δημοκρατικό απόσπασμα».. Βροντοφωνάζοντας: ο μόνος δρόμος για την Ευρώπη είναι έξω από το ευρώ.

Μάρτης:

Η χώρα δεν έχει κυβέρνηση εδώ και 2 μήνες, μα no problem, η τρόικα και η ΕΕ μεταβιβάζουν άμεσα τις εντολές τους στο μηχανισμό και αυτός λειτουργεί, όπως λειτουργεί.  Η Χ.Α είναι η σειρά της να μπει σε κρίση, κρίση που οδηγεί στην διάσπαση της σε ΧΑ «εξωτερικού του κορυδαλλού» που συντάσσεται με το «αντιΕΕ δημοκρατικό απόσπασμα» και ΧΑ «εσωτερικού του κορυδαλλού» που κρατάει την αυτόνομη ανοικτά πλέον εθνοσοσιαλιστική της  παρουσία, με σύνθημα το ευρώ ήταν το όνειρο του τρίτου Ράιχ.

Απρίλης:

Η   χώρα οδεύει σε τριπλές εκλογές, εθνικές,  τοπικής αυτοδιοίκησης και ευρωκοινοβουλίου.  Και μια  ακόμη νέα δύναμη γεννιέται. Πρόκειται το αγιορείτικο απελευθερωτικό μέτωπο ενάντια στο ΕΕ-ευρώ. Συνασπίζοντας όλες τις αντιΕΕ-αντιΕΥΡΩ δυνάμεις. Τους αναρχοχριστιανούς του Αγίου Όρους, τους σουρεαλιστές της μεγάλης Ανατολής και της αγίας δύσης, τους αντικαπιταλιστές επαναστάτες της μισής ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τους κοινοτιστές της υπανάπτυξης, το Μ-Λ ΚΚΕ, ΚΚΕ μλ.

Μάης:  

Μήνας εκλογών και έρχονται αντιμέτωποι  οι παρακάτω δυνάμεις: Το  «αντιΕΕ δημοκρατικό απόσπασμα» που το στηρίζουν και οι παλαιές πολιτικές δυνάμεις της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, καθώς και το εφοπλιστικό κεφάλαιο. Το αντιΕΕ αριστερό διάγγελμα, των Αλαβάνου-Καζάκη- Καραμπελία- Λαφαζάνη, ΑΡΑΝ, ΑΡΑΣ, με την στήριξη της Γερμανίας.  Το αριστερό ΕΕ μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ, το αγιορείτικο απελευθερωτικό μέτωπο ενάντια στο ΕΕ-ευρώ, και η  ΧΑ «εσωτερικού του κορυδαλλού».

Για πρώτη φορά στα χρονικά κατέρχεται στον εκλογικό στίβο των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης  το αναρχοκομμουνιστικό κίνημα «πάρτε πόδι όρε». Στηριζόμενοι από την ΑΚ, τους αυτονόμους, τους μητροπολιτάνους, την ομάδα περιεκτική δημοκρατία και το ΕΕΚ.

Τα αποτελέσματα είναι πραγματικός σεισμός:  Πρώτη δύναμη  αναδέχθηκε το αριστερό ΕΕ μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ. Δεύτερη δύναμη πολύ κοντά του το  «αντιΕΕ δημοκρατικό απόσπασμα». Τρίτη δύναμη  το  αγιορείτικο απελευθερωτικό μέτωπο ενάντια στο ΕΕ-ευρώ. Τέταρτη δύναμη η   ΧΑ «εσωτερικού του κορυδαλλού». Τελευταίο το αντιΕΕ αριστερό διάγγελμα. Ακόμη μεγαλύτερος σεισμός είναι τα αποτελέσματα των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση. Την πλειοψηφία των δήμων και των περιφερειών την έχουν ισόποσα το  «πάρτε πόδι όρε» και η  ΧΑ «εσωτερικού του κορυδαλλού».  Μια κατάσταση τραγική, περίπλοκη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα  

Ιούνης:

  Κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει κανένας, μα οι εξελίξεις στην Ευρώπη είναι ακόμη πιο δραματικές. Το ευρώ διαλύεται και η Γερμανία καλεί την ΚΙΝΑ,  την Ρωσία, και την Βόρειο Κορέα τις ανερχόμενες δυνάμεις να στηρίξουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα απέναντι στις ΗΠΑ, Ιαπωνία και την ομοσπονδία της Νοτίου Αμερικής. Οι στιγμές είναι κρίσιμες ο κόσμος οδηγείται σε πολεμικό αναβρασμό, 100 χρόνια μετά από το 1914.

Το δίπολο ευρώ/αντιΕΥΡΩ τινάζεται στο αέρα. Η ΟΑΚΚΕ καταγγέλλει την υποδούλωση της Ευρώπης- Ελλάδας στο φιλοναζιστικό άξονα Κίνας-Ρωσίας-Βορείου Κορέας και αποχωρεί από  το  «αντιΕΕ δημοκρατικό απόσπασμα», καταγγέλλοντας το  «δεν πληρώνω τίποτε, είμαι από άλλο ανέκδοτο», ως Ρωσόδουλο και ξενοκίνητο.

Εν τω μεταξύ το  «αντιΕΕ δημοκρατικό απόσπασμα» αλλάζει όνομα σε «ευρωενωσιακό  δημοκρατικό απόσπασμα» υπερασπίζοντας μια Ευρώπη ενωμένη από την Πορτογαλία έως την Βόρειο Κορέα.  Μαζί του συντάσσονται στην λογική ενός λαϊκού μετώπου τόσο το  αριστερό ΕΕ μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ, όσο και  το   αντιΕΕ αριστερό διάγγελμα, που έχει μετατραπεί σε ευρωπαϊκό αριστερό διάγγελμα. Η  νέα αυτή λαϊκή συμμαχία, αυτό το λαϊκό μέτωπο στηρίζεται και από την   ΧΑ «εσωτερικού του κορυδαλλού», που όμως κανείς δεν θέλει να ακούει για αυτήν, αν και όλοι θέλουν τους ψήφους της.

Ιούλης:

Κυβέρνηση επιτέλους με οικονομικό πλεόνασμα μέσα σε μια πανευρωπαϊκή χασούρα. Κυβέρνηση από το   «ευρωενωσιακό  δημοκρατικό απόσπασμα» , το  αριστερό ΕΕ μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ, το ευρωπαϊκό αριστερό διάγγελμα. Με την  ΧΑ «εσωτερικού του κορυδαλλού» να την στηρίζει με τους ψήφους της, υποστηρίζοντας πως η  ενωμένη Ευρώπη από την Πορτογαλία ως την Βόρειο Κορέα είναι το όραμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Χίτλερ. Πρωθυπουργός της χώρας έγινε ο Δημήτρης Κουτσούμπας του ΚΚΕ, με αντιπροέδρους τον Αλέξη Τσίπρα και τον Μιχάλη Λιάπη.

Στην αντιπολίτευση βρίσκεται  το  αγιορείτικο απελευθερωτικό μέτωπο ενάντια στην ΕΕ, όπως έχει μετονομαστεί λόγω εξελίξεων το  αγιορείτικο απελευθερωτικό μέτωπο ενάντια στο ΕΕ-ευρώ. Στην αντιπολίτευση βρίσκεται η αντιναζιστική συμμαχία της ΟΑΚΚΕ  και το  «πάρτε πόδι όρε». Την αντιπολίτευση κακά τα ψέματα, στηρίζει με έμμεσο ή άμεσο τρόπο η συμμαχία των ΗΠΑ, Ιαπωνία, Νοτίου Αμερικής και ισλαμικής ανατολής.

Αύγουστος:

Αυτός ο Αύγουστος έχει ειδήσεις. Η χώρα βρίσκεται σε γενικευμένη αναταραχή, λίγες μέρες από την ορκωμοσία της κυβέρνησης. Επίκεντρο είναι ο γενικευμένος ξεσηκωμός των Δήμων και των περιφερειών της χώρας που ελέγχονται κατά βάση από το «πάρτε πόδι όρε» που απαιτούν να έχουν αρμοδιότητες δίχως όμως να μετατραπούν σε φορομπηχτικό μηχανισμό. Πλάι τους στέκονται τόσο οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες της αριστεράς, όσο και της  ΧΑ «εσωτερικού του κορυδαλλού». Με τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες του «δεν πληρώνω τίποτε, είμαι από άλλο ανέκδοτο»  να λένε πως όποιος θέλει εξουσία πρέπει και να μάθει να εισπράττει και να πληρώνει,, γιατί είναι άλλο ανέκδοτο το δεν πληρώνω και κυβερνώ και άλλο το δεν κυβερνώ και πληρώνω.

Σεπτέμβρης:  

Ταραχών συνέχεα: Η αριστεροδεξιά κυβέρνηση στέλνει το στρατό στους εξεγερμένους δήμους και τις περιφέρειες, την ευθύνη της καταστολής της εξέγερσης αναλαμβάνει ο υπουργός εσωτερικών Γρηγόρης Βαλιανάτος, λέγοντας πρέπει να παταχτεί η φαιοκόκκινη σταλινοχιτλερική   ανταρσία.  Ο πρώτος  που τον  συνεχάρη για την πολιτική ανδρεία του  είναι ο ηγέτης της Βορείου Κορέας  Κιμ Γιονγκ-Ουν. Λέγοντας: μπράβο στο πολιτικό άνδρα που αναλαμβάνει με κάθε τίμημα την ευθύνη της εξουσίας.

Οκτώβριος:

Οι φυλακές είναι γεμάτες από εξεγερμένους του «πάρτε πόδι όρε», του αγιορείτικου απελευθερωτικού μετώπου ενάντια στην ΕΕ, της ΟΑΚΚΕ            και της ΧΑ «εσωτερικού του κορυδαλλού». Η ΕΕ, ΚΙΝΑ, ΡΩΣΙΑ δίνει συγχαρητήρια για την πυγμή της  αριστεροδεξιάς κυβέρνησης και η  συμμαχία των ΗΠΑ, Ιαπωνία, Νοτίου Αμερικής και ισλαμικής σιίτικης ανατολής καταγγέλλει την αντιδημοκρατική εκτροπή.

Όπως και να χει η ευρωενωτική αριστεροδεξιά λαϊκή συμμαχία φαντάζει δυνατή και ισχυρή, μα δεν είναι καθόλου έτσι. Με το οικονομικό πλεόνασμα να έχει γίνει φύλλο και φτερό και το οικονομικό επιτελείο να μην μπορεί να βρει άκρη ανάμεσα στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, δια των κρατικοποιήσεων, που προωθεί η αριστερή κυβερνητική φράξια και της πολιτικής των κρατικοποιήσεων δια των    ιδιωτικοποιήσεων, που υπερασπίζεται η δεξιά  κυβερνητική φράξια. Μια ψιλοπαρανοική πολιτική  κατάσταση που έστεκε όρθια λόγω των δραματικών εξωτερικών συνθηκών  και λόγω της κατασταλτικής εσωτερικής πολιτικής.

Νοέμβρης:               

Μπορεί οι εξεγερμένοι να μένουν στο κορυδαλλό, μα οι φυλακισμένοι της ΧΑ βγαίνουν έξω, στα πλαίσια των μέτρων της εθνικής ομοψυχίας και η  ΧΑ «εσωτερικού του κορυδαλλού», ξαναμετατρέπεται σε  Γαμάδιον εθνική φωνή υπερασπιζόμενοι τα ιερά και όσια της ελληνικής φυλής από τους πελασγούς και ύστερα. Καταγγέλλοντας την συμπαιγνία των εβραίων, μαρξιστών και αναρχικών που θέλουν να κάνουν την χώρα Καμπότζη του Πολ- Ποτ. Η πολιτική της εθνικής συμφιλίωσης έδωσε στο Γαμάδιον εθνική φωνή ένα υπουργείο  και ένα υφυπουργείο.

Από τους εξεγερμένους, όσοι υπόγραψαν σύμφωνο ειρήνης οδηγηθήκαν στην εξορία και στα καταναγκαστικά έργα. Όσοι δεν υπόγραψαν παρέμειναν στην φυλακή και όσοι δεν πιάστηκαν βγήκαν στα βουνά ή έκαναν ομάδες ένοπλης πάλης, με τίτλο: Επαναστατικό απελευθερωτικό μέτωπο- κίνημα- κόμμα

Στο τέλος του μήνα ξεσπάει ένας καθοριστικός περιφερειακός πόλεμος στο Σουδάν. Σε σύρραξη έρχεται η συμμαχία προτεσταντών, ανιμιστών,  σούφι σιιτών που στηρίζονται  από την ΗΠΑ, Ιαπωνία, Νοτίου Αμερικής και ισλαμικής σιίτικης  ανατολής και σουνιτών- ορθοδόξων  που στηρίζεται από την ΕΕ, ΡΩΣΙΑ, ΚΙΝΑ. Μέσα σε λίγες μέρες   η ανθρωπότητα βρίσκεται στα πρόθυρα ενός παγκόσμιου πολέμου, ενός νέου   πυρηνικού ολέθρου.

Δεκέμβρης:

Η ανθρωπότητα δεν γλύτωσε την πυρηνική καταστροφή. Έφτανε λίγες μόνο μέρες για να καταστραφεί ο μισός πολιτισμένος κόσμος και να χάσουν πάνω από 1.500 δισεκατομμύρια την ζωή τους. Έφτανε μόνο λίγες μέρες για να μολυνθεί ανεπανόρθωτα το περιβάλλον και η ζωική- φυτική αλυσίδα. Μια κατάσταση που οδήγησε σε ένα χάος με όλες τις χώρες, τα κράτη, και τις κυβερνήσεις να έχουν χάσει κάθε έλεγχο. Με αντίπαλες ένοπλες φράξιες, ρεύματα, κόμματα και αιρέσεις να αντιπαλεύουν για το δίκαιο της δύναμης τους. Το χάος όμως φέρνει τάξη, και μια νέα τάξη ξεπροβάλει, μια αναρχική χαοτική τάξη επάνω στην κατεστραμμένη ανθρωπινή κρατική και υπερκρατική, υπερβατική  αλυσίδα. Στην χώρα μας οι μόνες δομές που έμειναν όρθιες ήταν οι δομές στα βουνά και στις πόλεις που παράνομα είχε οικοδομήσει το  Επαναστατικό απελευθερωτικό μέτωπο- κίνημα- κόμμα. Επιβάλλοντας μια αυστηρή ασκητική κοινοτίστικη λαϊκή δικτατορία…..

 

31/12/13 ώρα 11.50

Τον σκούντηξε η γυναίκα του, ξύπνα σε μια ώρα έρχεται το 2014, δεν πρέπει να σε βρει να κοιμάσαι… Ξύπνησε ταραγμένος, άνοιξε το καφεκούτι, πέφτουν δακρυγόνα στο κορυδαλλό για έναν αναρχικό που κάνει απεργία πείνας. Φιλάει την γυναίκα του και της εύχεται καλή χρονιά, στο twitter κάποιος διαδίδει πως ο Λιάπης θα κάνει κίνημα με τίτλο:  «δεν πληρώνω τίποτε, είμαι από άλλο ανέκδοτο».

Ανατριχιάζει…., και χαμογελάει…, γραφεί στο χρονολόγιο του στο face: το 2014 είναι 100 χρόνια από το 1914, ας ετοιμαστούμε για μια καυτή χρονιά και μην ξεχνάτε πως μετά το 1914 ήρθε το 1917….  και είναι βέβαιο πως η ιστορία κάνει κύκλους, είτε ως τραγωδία, είτε ως φάρσα..χα, χα                              

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση