Σα. Ιαν 22nd, 2022

Η προεδρία της ΕΕ αρχίζει με απαγορεύσεις, μια συμβολική περισσότερο κίνηση, για να υποδηλώσει πως αναλαμβάνει την προεδρία μιας χώρας, μιας πολυεθνικής ολοκλήρωσης, που βρίσκεται σε κατάσταση εξαίρεσης. Βρίσκεται, βρισκόμαστε, σε ένα καθεστώς εκτάκτου ανάγκης, σε ένα καθεστώς περιορισμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων, καθεστώς περιορισμού των λαϊκών ελευθεριών και αποδόμησης των εργατικών κατακτήσεων.  

Αρχίζει με την περίεργη απόδραση του Ξηρού, προϊόν δίκη του επιλογής, ή μηχανισμών, γιατί γνωρίζει πως έτσι μπορεί να καταλήξει σε κανένα Γκουαντάναμο ή σε κανένα χαντάκι. Απόδραση(;;) που έχει ως αποτέλεσμα η ακροδεξιά ηγεσία του υπουργείου δημοσίας τάξεως να θέλει να σκληρύνει το καθεστώς των αδειών των κρατουμένων.

Αρχίζει με την σύλληψη του επικίνδυνου τρομοκράτη Σακκά, που πλήρωσε την αποκοτιά ή την «απαγωγή» του Ξηρού. Αλήθεια τον Σακκά τον παρακολουθούσαν, το μέλλος της 17Ν Ξηρό, δεν τον παρακολουθούσαν;; Σε μια στιγμή που ο αναρχικός Στρατούλης κινδυνεύει η ζωή του από την απεργία πείνας και οι αρχές παρανόμως  αρνούνται την άδεια στο αντάρτη πόλης Κουφοντίνα και στον καταδικασμένο  για την υπόθεση της 17Ν Γιωτόπουλο.

Αυτό δεν συνεπάγεται πως δεν αναγνωρίζω το δικαίωμα στην αποκοτιά της απόδρασης στο κάθε  φυλακισμένο, η λευτεριά είναι το ύψιστο των αγαθών, πόσο μάλλον  για αυτούς που την έχασαν, δίκαια ή άδικα.

Μια προεδρία με στόχο α)να βαθύνει την εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης. β) να προχωρήσει την εκμετάλλευση των δημοσίων χώρων, τόπων, αγαθών, την ιδιωτικοποίηση της δημοσίας περιουσίας, του κοινού πολιτισμού, της εκπαίδευσης, παιδείας, γενικής διάνοιας και υγείας γ) να συνεισφέρει και αυτή  στο μοίρασμα της ιμπεριαλιστικής αλυσίδας. Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί παρά να κινηθεί στις γραμμές που οι μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις δίνουν. Αλλά ταυτόχρονα θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί την προεδρία για να ενισχύσει τα δικά της ατού και χαρτιά στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, ενισχύοντας το αστικό μπλοκ δυνάμεων, απέναντι στην αριστερά και τις λαϊκές εργατικές δυνάμεις.

Αν τελικά τα καταφέρει εξαρτάται από την δυναμική και την μαχητικότητα των λαϊκών, εργατικών δυνάμεων και από την διάθεση κοινής αγωνιστικής στάσης της αριστεράς. Όπως  λόγου χάρη θα έπρεπε να συμβεί σήμερα με την συμμετοχή στην απαγορευμένη πορεία όλων των δυνάμεων της αριστεράς και της αναρχίας. Στο δρόμο και στο κίνημα θα οικοδομηθεί το όποιο ενιαίο ταξικό αγωνιστικό μέτωπο. Στο δρόμο και  στο κίνημα θα σπάσει ο τσαμπουκάς των ακροδεξιών επιτετραμμένων της ΕΕ και του κεφαλαίου. Ας γίνει η απαγόρευση της σημερινής πορείας για μια ενιαία κοινή εμφάνιση και δράση των δυνάμεων της αριστεράς, αναρχίας, των λαϊκών και εργατικών δυνάμεων.

Δημήτρης Αργυρός

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση