Κυ. Ιαν 23rd, 2022

Lurk μια ταινία του   Γιαννιώτη σκηνοθέτη, γνωστού στο ευρύ κινηματογραφικό κοινό  Βασίλη Κατσίκη. Ένα   ψυχολογικό- μεταφυσικό θρίλερ για την ξεχασμένη αλήθεια σε ένα κόσμο, σε μια πραγματικότητα καθολικού ψεύδους της εξουσίας. Μιας καθολικής αμνησίας όπου η αλήθεια είναι μια στιγμή του ψεύδους χαμένη και ξεχασμένη.

Ένα  πολιτικό θρίλερ για την συνειδητοποίηση που έρχεται απ΄ έξω, μόνο όταν όμως το μέσα αναγνώσει την ανάγκη να μιλήσει και συναντηθεί το απ’ έξω, που υπάρχει μέχρι τα τότε μέσα σε ύπνωση.  Μια ταινία για τα «φαντάσματα» και την φαντασία που λυτρώνουν τις καταπιεσμένες μνήμες και επιθυμίες.

Και πάλι όμως μόνο όταν το σώμα, η σάρκα τα  ανακαλέσει από το βάθος της ύπαρξης για να απαντήσουν τα ερωτήματα και να καθοδηγήσουν την λύτρωση.   Μια ταινία που παρουσιάστηκε στα Γιάννενα στο  πολυθέαμα για να ταξιδέψει προς το εξωτερικό…, αφού στο εσωτερικό μάλλον  δεν βρήκε διανομείς.

 

 

LINK: http://politheatro.blogspot.gr/2013/12/lurk.html

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση