Κυ. Ιαν 23rd, 2022

Λυπάμαι όσο και αν ήθελα δεν συνταράχτηκα, δεν σοκαρίστηκα από το έγκλημα στο φαρμακονήσι, από την ελληνική Λαμπετούζα. Όπως δεν συγκλονίστηκε και δεν σοκαρίστηκε και η πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Αποκτηνωμένη σε μεγάλο βαθμό από την κρίση ακολουθεί τους ατομικούς της δρόμους προς την πρόσκρουση, την συντριβή, την σήψη και την παρακμή.

Μια παρακμιακή αποχαύνωση που κολλάει απόλυτα με τον ιδιωτεύον σοφτ ανθρωπισμό των μκο που δαπανά χρόνο, ενέργεια και χρήμα για το έλασσον, αλλά θα καταπιεί τον κώνωπα για το μέγιστο, για το συνολικό.

Όχι δεν σοκαρίστηκα και δεν συνταράχτηκα, δεν περίμενα και κάτι καλύτερο από τον σκληρό πυρήνα του παγερού τέρατος που λέγεται κράτος, όπως θα έλεγε και Νίτσε. Πόσο μάλλον που αυτός ο σκληρός πυρήνας σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης, αναγνωρίζεται πλέον ως το ιερό άβατο πάνω του στηρίζεται όλη η  μηχανή του έλεγχου, της πειθάρχησης, της καταστολής και της εκμετάλλευσης…

Καρότο και μαστίγιο μαζί για τους τοπικούς- εθνικούς- περιφερειακούς, διεθνικούς και υπερκρατικούς μηχανισμούς του κράτους και του κεφαλαίου. Το καρότο της επιβίωσης στο χαμηλότερο επίπεδο, μιας «γυμνής ζωής» δίχως δικαιώματα και του μαστιγίου μιας σάρκας σε ανάλωση.

Με τους «χωρίς χαρτιά», τους μετανάστες και τους διαφορετικούς,  τι πάσης φύσεως ετερότητα, να είναι οι πρώτοι στο κατάλογο προς εξαφάνιση και ακολουθεί η ετερότητα του προλεταριακού παροξυσμού, της προλεταριακής παράκρουσης στο βαθμό που οι σκλάβοι αρνούνται ή θα  αρνηθούν να παραμείνουν σκλάβοι.

Με διαφορετικά λόγια το πνίξιμο των μεταναστών ήταν μια συνειδητή εγκληματική ενέργεια όχι μόνο των λιμεναδολοφόνων αλλά της εγκληματικής ελληνικής κυβέρνησης υπο την αιγίδα και την συμπαράσταση της εγκληματικές διακρατικής  συμμαχίας της ΕΕ. Ο φασίστας σύμβουλος του φασίστα υπουργού και ο πρώτος σε τάξη μπάτσος το πε ξεκάθαρα: πρέπει να τους κάνουμε την ζωή αβίωτη, ε και αν αυτό σημαίνει τον θάνατο κάποιου, καλά να πάθει.

Μια δολοφονική φασιστική  ενέργεια των  ελαχίστων πλουσίων  απέναντι στο πλήθος των φτωχών,  που η ανάγκη, ο πόλεμος, η οικολογική καταστροφή τους κάνει μετανάστες και πρόσφυγες, απέναντι στους σκλάβους για να παραμείνουν σκλάβοι. Ναι κάπως έτσι όχι μόνο θα κρατήσουν το 60% του ΑΕΠ στα χέρια τους αλλά και  θα το αυξήσουν.

Ναι δεν σοκαρίστηκα, δεν συνταράχτηκα το περίμενα. Και φοβούμαι πως θα έχει και συνέχεια σε ακόμη μεγαλύτερη κλίμακα και βαρβαρότητα. Εκτός και αν αλλάξουν τα δεδομένα, εκτός και αν οι σκλάβοι επιλέξουν να μην είναι σκλάβοι. Εκτός και αν αρχίσει το παιχνίδι της σύγκρουσης και της ανατροπής.

Ξεκινώντας από τα αφεντικά μας, τους φασίστες στις γειτονιές, τους τοπικούς προύχοντες, δημάρχους και περιφερειάρχες, τους γραμματείς, τους φαρισαίους, τους παπάδες και τους γραφειοκράτες.

Καίγοντας τις τράπεζες, τους τραπεζίτες, τα υπουργεία,  τα μπατσομέγαρα και τους λιμενομπάτσους.  Ρίχνοντας την κυβέρνηση και κάθε κυβέρνηση του κεφαλαίου, των τραπεζών και των πλουσίων.

Αναλαμβάνοντας την εργατική και στην συνέχεια κοινωνική αυτοδιαχείριση  των τόπων εργασίας και  των γειτονιών.  Δημιουργώντας εργατικά και κοινωνικά συμβούλια, με την εξουσία να περνάει στους άμεσους παραγωγούς του πλούτου, ανεξάρτητου εθνότητας, θρησκείας, χρώματος και σεξουαλικής ή άλλης πολιτισμικής και θρησκευτικής  ταυτότητας.

Μια τέτοια επαναστατική και όχι απλώς εξεγερσιακή διαδικασία θα σε βγάλει εκτός της ΕΕ και των άλλων ιμπεριαλιστικών – καπιταλιστικών μηχανισμών. Θα κλείσει τα σύνορα για το χρήμα,  για τα κεφάλαια και για τους κεφαλαιοκράτες. Ανοίγοντας τα σύνορα για λόγους ταξικής και επαναστατικής αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και στους μετανάστες.

Είπα πως δεν σοκαρίστηκα και δεν συνταράχτηκα, αλλά δεν είπα πως δεν οργίστηκα παραπάνω, τόσο για την δική μας αδυναμία ή για την ανθρώπινη αδιαφορία, αλλά και για την εγκληματική φύση των αφεντικών και του κράτους.. Ο χρόνος οδηγείται σε ένα σημείο όπου η θα τους φάμε ή θα μας φάνε… μέση λύση δεν υφίσταται….

Δημήτρης Αργυρός

 

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση