Σα. Ιαν 22nd, 2022

Που;; Μα στο θέατρο πολυθέαμα, με ένα τρελό, ξέφρενο, πρωτότυπο, σχεδόν σουρεαλιστικό, «ταξίδι» αναζήτησης μιας ηρωικής αυθεντικής ζωής.  Που προσφέρει άφθονο και έξυπνο γέλιο στο θεατή της παράστασης «Μια τεράστια έκρηξη» του Βασίλη Μαυρογεωργίου.

Ο ήρωας της θεατρικής παράστασης, χαμένος στο σύμπαν που βρίσκεται ανάμεσα στην εφηβεία και  στην ενηλικίωση,  πεταμένος- κυριολεκτικά και μεταφορικά- στην κόλαση της ενηλικίωσης.

Σε μια κόλαση ψευτιάς, απατεωνιάς, μικροπρεπείας, φθήνιας και αηδίας. Νιώθοντας την σάρκα του διχασμένη και διασκορπισμένη, ψάχνει ένα λόγο  για να την ενώνει, να βρει ένα λόγο για να υπάρξει, να γίνει ήρωας και να ξεφύγει από την μικροαστική σαπίλα.

Και ο λόγος δεν είναι άλλος από τον έρωτα, αυτήν την ζωογόνα ενέργεια που ενώνει τον εαυτό μας για να τον δωρίσει στην αγκαλιά ενός άλλου. Τον έρωτα που κάνει τα πράγματα πιο αυθεντικά, ηρωικά και ουσιαστικά. Ναι ο έρωτας είναι ένας τρόπος να υπερβούμε την μικροαστική συμβατότητα…. Τον έρωτα που είναι πιο δυνατός όταν τον γνωρίζουμε αφού πρώτα έχουμε αναμετρηθεί με  τον θάνατο. Ο έρωτας που μας βάζει  στο διαστημόπλοιο και μας ταξιδεύει σε άλλους γαλαξίες…  

Παρακολουθώντας την παράσταση στο πολυθέαμα θα ζήσουμε μιάμιση και πάνω ώρα γεμάτη ενεργεία, σκετς, μουσικά κομμάτια, με τους τρεις ηθοποιούς να αλλάζουν διαρκώς ρόλους, με ένα μετεωρίτη να απειλεί την ύπαρξη του πλανήτη, με συχνές άμεσες ή έμμεσες  αναφορές σε κινηματογραφικά έργα, έχοντας σαφέστατα μια «κινηματογραφική» σκηνοθετική άποψη.

Χαρακτηριστικές είναι οι αναφορές στο πόλεμο των άστρων, ή σε ταινίες όπως το  μάτριξ, στην περίπτωση της «slow motion» σύγκρουσης του ήρωα με τον πατριό του, αλλά και στην ταινία «εβδόμη σφραγίδα»… Που;; μα στο παιχνίδι του ηρώα μας με τον θάνατο..Αντί όμως να έχουμε σκάκι, όπως στην «εβδόμη σφραγίδα» έχουμε νεκρόπολη, σε αντιστοιχία φυσικά με το κλασικό παιχνίδι μονόπολη.  Ενώ τα μουσικά κομμάτια τα βρήκα ιδιαίτερα επιτυχημένα, ευχάριστα, που βοηθούσαν την θεατρική οικονομία, δίνοντας στην παράσταση αχνά στοιχεία μιούζικαλ.

Πρόκειται για μια εξαιρετική προσπάθεια του πολυθεάματος , όπως σχεδόν και όλες οι απόπειρες της ομάδας του πολυθεάματος, που θα πρέπει να στηριχτεί  από το Γιαννιώτικο κοινό.

Δημήτρης Αργυρός

 Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόγκος
Σκηνικά κοστούμια video : Μαρία Κατσούρα
Μουσική: Γιώργος Παπαθανασίου
Σχεδιασμός Εκτέλεση Φωτισμών: Θοδωρής Γκόγκος
Φωτογραφίες : Χρήστος Γκλίβας
Γραφιστικά: Μιχάλης Διαμάντης
Βοηθός σκηνοθέτη: Σεμέλη Παπαοικονόμου
Παίζουν οι ηθοποιοί:
Θοδωρής Γκόγκος
Στέλλα Κατσαρού
Αγγελική Μιχαλοπούλου  
Οι παραστάσεις θα δίνονται κάθε Παρασκευή, Σάββατο, και Κυριακή στις 9,15΄μμ στην αίθουσα 2 του ΠΟΛΥΘΕΑΜΑΤΟΣ.
Τιμή εισιτηρίου  10 ευρώ και  5 ευρώ για φοιτητές και ανέργους με επίδειξη της κάρτας ανεργίας
Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα τηλ. 2651003492 – 6955416236

 

 

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση