Κυ. Ιαν 23rd, 2022

Συζητήσεις επί συζητήσεων, τσακωμοί επί τσακωμών, συνελεύσεις επί συνελεύσεων και όλα  αυτά γιατί;; για την διερεύνηση, την αριστερή, την ανατρεπτική, την αντικαπιταλιστική  και όποια άλλη σκατά διεύρυνση θέλετε.

Πρωί δευτέρας δεν γνωρίζω τις αποφάσεις στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στο σχέδιο Β και στις άλλες συλλογικότητες για την διεύρυνση.  Μακάρι να βρήκαν με ένα  αναγκαίο πρόγραμμα. Γνωρίζω όμως πως σήμερα η μνημονιακή κυβερνητική «χουντική» τραγωδία κλείνει τα πολυιατρεία του ΙΚΑ και η αριστερά και το εργατικό κίνημα θα έπρεπε να ήταν έξω από  αυτά και με σώματα τους θα έπρεπε να τα υπερασπίζονται.

Δημαρίτες, ΚΚΕδες, Συρίζαιοι, Ανταρσύες, ΜουΛούδες, τρότσκες, αναρχοκομμούνες, αναρχοσυνδικαλιστές, εξεγερμένοι αναρχικοί όλων των ομαδοποιήσεων, θα έπρεπε σήμερα να ήταν έξω από τα πολυιατρεία, ο καθένας με το κοντάρι και την σημαία του, για να φτιάξουν ένα τείχος αντίστασης στην καταστροφή.

Μαζί με τους ιατρούς και τους εργαζόμενους στο ΙΚΑ. Και για να είχε ακόμη μεγαλύτερη μαζικότητα θα έπρεπε να είχε προκηρυχτεί απεργία, γενική απεργία μέχρι η κυβέρνηση να το πάρει πίσω. Όλα αυτά αν υπήρχαν αγωνιστικά αντανακλαστικά, πραγματική ενωτική διάθεση και ένα εργατικό κίνημα, αν υπήρχε ΓΣΕΕ, αν υπήρχε ΠΑΜΕ.

Μακάρι να διαψευστώ, και να γίνει το θαύμα, και σήμερα να πλημυρίσουν τα ΙΚΑ με σώματα έτοιμα να δώσουν την μάχη. Είναι το πρώτο βήμα για την δημιουργία μιας ενωμένης και ενωτικής αριστεράς από τα κάτω και πάνω στο οδόφραγμα.

Υπερασπίζοντας ένα αναγκαίο- όπως είπα και πιο πάνω- πρόγραμμα. Με άξονες και πλαίσια: Υγεία, Παιδεία , τροφή για όλο το λαό. Δημόσια παιδεία, υγεία και ασφάλιση. Κανένας χωρίς φαγητό και στέγη. Απαλλοτρίωση όλων  των πρώτων ειδών. Κανένας απολυμένος, κανένας απλήρωτος. Λιγότερη δουλειά, δουλειά για όλους. Και με μισθούς να ζούμε. Και με αυτό το πρόγραμμα να υπερασπίσουμε όσα δικαιώματα μας έχουν μείνει, με αυτό το πρόγραμμα να καταλάβουμε τις πόλεις, τις γειτονίες, τα μέσα παραγωγής.

Από εκεί και ύστερα η κάθε μια πολιτική δύναμη ας προπαγανδίσει το όποιο  πρόγραμμα της και ας κατεβεί στις εκλογές με αυτό. Άλλωστε οι εκλογές αν άλλαζαν τον κόσμο  θα τις είχαν απαγορεύσει. Τον κόσμο τον αλλάζει η ταξική πάλη και η επανάσταση.

Και αυτό σημαίνει αγώνας του συνειδητοποιημένου προλεταριάτου για την δική του εξουσία, μα αυτό συνεπάγεται πως υπάρχει ακόμη προλεταριάτο και δεν έχει πουληθεί ως σκλάβος ή δεν έχει μετατραπεί σε λούμπεν. Για αυτό είναι αναγκαία η ενωτική αγωνιστική δράση στο μαζικό κίνημα της αριστεράς, της αναρχίας, του προλεταριάτου και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

 

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση