Τε. Ιαν 19th, 2022

Είναι ολοφάνερο πως κάποιοι σύντροφοι στο λαϊκό κίνημα έχουν επιλέξει να στρατευτούν στο κυβερνητισμό και στην διαχειριστική ρεφορμιστική  πολιτική. Θεωρώντας πως το να κατακτήσεις την κυβερνητική εξουσία, δίχως να έχεις οικοδομήσει παράλληλα ή σε αντίθεση με αυτή την λογική,  μια δυαδική αντιθεσμική εξουσία, θα βοηθήσεις την λαϊκή υπόθεση.

Πρόκειται για μια ηττοπαθής ρεφορμιστική λογική αντίστοιχη με την αντίληψη πως για να βγω από το ευρώ-ΕΕ θα πρέπει να εγκαθιδρύσω πρώτα λαϊκή εξουσία και αυτό δεν μπορεί να συμβεί ούτε σήμερα, ούτε αύριο, μα σε ένα απροσδιόριστο μέλλον, όταν το κόμμα- που είναι το φετίχ/ υποκείμενο- θα δυναμώσει.

Σύμφωνα με τον διαδικτυακό τύπο εχτές το βράδυ μέλος της γραμματείας της αριστερής ανατρεπτικής παρέμβασης στο δήμο Ιωαννίνων ΔΡΑΣΥ χαιρέτησε την συνέλευση της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ. Και φυσικά δίχως να υπάρχει καμία απόφαση ούτε στην συνέλευση, ούτε στην γραμματεία για αυτό.

Δεν γνωρίζω τι ειπώθηκε χτες βράδυ στην γραμματεία της παράταξης, εγώ προσωπικά με το συγκεκριμένο σύντροφο ή συντρόφους που πούλησαν έτσι την ΔΡΑΣΥ και την αυτόνομη ανατρεπτική της παρουσία δεν μπορώ να πάω μαζί πουθενά. Ακόμη και αν μου ζητήσουν συγγνώμη για την συμπεριφορά τους. Ε και σίγουρα δεν θα πάω να γίνω δωρεά κανενός ρεφορμιστικού Συριζαίικου, ή κουκουέδικου σχεδίου.

Είναι βέβαια αναγκαιότητα η συμμετοχή της αντικαπιταλιστικής, αντιθεσμικής, επαναστατικής αριστεράς στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Όχι γιατί οι εκλογές θα δώσουν λύση, αν έδιναν λύση θα ήταν παράνομες ακόμη, αλλά γιατί απαιτείται να εκφραστεί σε κατεύθυνση πραγματικά αντισυστημική και επαναστατικά ανατρεπτική η λαϊκή οργή.

Με πρόγραμμα ταυτόχρονα αντιΕΕ-αντιευρώ, με γραμμή να περάσει η όλη η εξουσία στους Δήμους, περιφέρειες και κράτος  στους εργαζόμενους πολίτες. Με τους Έλληνες και ξένους εργάτες να έχουν τα ίδια κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα.

Δημήτρης Αργυρός- μέλος της ΑΡΠΗ- ΔΡΑΣΥ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση