Κυ. Ιαν 23rd, 2022

Οι εκλογές αν άλλαζαν τον κόσμο θα ήταν παράνομες. Αν ίσχυε μια φορά στην εποχή του Μαρξ, σήμερα ισχύει 100. Σήμερα που η δημοκρατία, η αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία έχει μετατραπεί σε ένα πρόσχημα λαϊκής κυριαρχίας και η πραγματική εξουσία βρίσκεται στους ευρωενωσιακούς αυτοκράτορες που ελέγχουν τις ροές ενέργειας, κεφαλαίων, ανθρώπων και εργατικής δύναμης.  Ελέγχοντας -σε ολοκληρωτικό βαθμό- τα προλεταριακά πεδία όπου η ζωντανή εργασία  οργανώνεται, αντιδρά, αντιστέκεται, παράγει. 

Άρα θα πουν κάποιοι για πιο λόγο να ασχολούμαστε με δαύτες. Ασχολούμαστε όχι για να μετατραπούμε σε διαχειριστές στην θέση των άλλων διαχειριστών, των εντολών της αυτοκρατορίας της ΕΕ. Το εναντίον, στις εκλογές, στο βαθμό που παραμένουν λαϊκά δημοψήφισμα, είναι αναγκαίο να εμφανιστεί δυναμωμένη η λαϊκή και εργατική αντίθεση/αντίσταση/ ανατροπή  στην αυτοκρατορία του κεφαλαίου και της ΕΕ. Αυτό θα δώσει άλλο αέρα στα ανατρεπτικά, ριζοσπαστικά κινήματα, και στις πολιτικές δυνάμεις που αντιμάχονται τον νέο ολοκληρωτισμό.

Το πρόγραμμα μιας τέτοιας αντικαπιταλιστικής  πολιτικής δύναμης δεν μπορεί πάρα να είναι ριζικά ανατρεπτικό. Ας δούμε κάποια στοιχεία: κυβέρνηση, δήμοι και περιφέρειες άμεσα εκλεγμένοι από εργατικές και δημοτικές συνελεύσεις των συνειδητοποιημένων πολιτών. Οι εκλεγμένοι δήμαρχοι, βουλευτές, υπουργοί, περιφερειάρχες να πληρώνονται με το μέσο εργατικό εισόδημα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, στην συνέχεια θα επιστρέφουν στις εργασίες τους και την θέση τους θα την παίρνουν άλλοι.

Οι παραπάνω συνελεύσεις θα έχουν αποφασιστικό ρόλο στην διαχείριση των οικονομικών, πολιτικών και κοινωνικών ζητημάτων. Θεσμοθέτηση ενός αξιοπρεπούς κατωτέρου εισοδήματος, όπως και ενός ανωτέρου εισοδήματος από 1/3 ως 1/5  κατά αναλογία.  Το από εκεί και πάνω  το εισόδημα θα επιστρέφεται στην κοινότητα και όχι στο κράτος, για την ικανοποίηση των δημόσιων και κοινών αναγκών. Θεσμοθέτηση μιας μάξιμουμ ατομικής ιδιοκτησίας για όλους για τις προσωπικές/ οικογενειακές ανάγκες.

Άμεση Μονομερή Έξοδο από την ΕΕ, ευρώ, Μονομερή Διαγραφή όλου του Χρέους για το οποίο ποτέ δεν ρωτηθήκαμε .  Κοινωνικοποίηση μεγαλοαγροτικών/ μεγαλοαστικών  επιχειρήσεων και θυγατρικών πολυεθνικών.  Κοινωνικοποίηση της διανομής των αγροτικών/ βιομηχανικών προϊόντων άμεσης ανάγκης . Παραγωγικοί συνεταιρισμοί άμεσα ελεγχόμενοι από τις συνελεύσεις των αγροτών για τον συντονισμό της παραγωγής με βάση τις ανάγκες του ελληνικού λαού, όπως θα προκύπτουν από ενδεικτικό Σχεδιασμό. Αναδιάταξη της αγροτικής, βιοτεχνικής και βιομηχανικής παραγωγής με βάση την οικονομική /  λαϊκή  κυριαρχία , σε αλληλεγγύη και διμερείς ανταλλαγές με άλλους λαούς , με  εργατικό -κοινωνικό έλεγχο/ εργατική- λαϊκή εξουσία.  

Και παρόλο που πιστεύουμε πως οι  εκλογές θα ήταν παράνομες αν άλλαζαν τον κόσμο, ναι με ένα τέτοιο πρόγραμμα και εκλογικά θα επιδιώκαμε την κυβερνητική/ δημοτική/ περιφερειακή εξουσία. Τονίζοντας  όμως στο λαό πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα  για να εφαρμοστεί είναι αναγκαιότητα οι λαϊκοί/ εργατικοί αγώνες , είναι αναγκαιότητα η κατάκτηση της εξουσίας από το συνειδητοποιημένο προλεταριάτο και όχι απλώς μια αριστερή κυβέρνηση ή ένας αριστερός δήμος!!!!!!

Απαιτείται με άλλα λόγια η οικοδόμηση μιας παράλληλης λαϊκής/εργατικής αμεσοδημοκρατικής αντιεξουσίας  που θα αντικαταστήσει την φθαρμένη αστική κοινοβουλευτική εξουσία.

Δημήτρης Αργυρός

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση