Κυ. Ιαν 23rd, 2022

Σε μια σειρά από προηγούμενα ποστ Δεν θα γίνουμε δωρεά στο ΣΥΡΙΖΑ….Προσοχή, προσοχή ….ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ στην ΔΡΑΣΥΓια το ζήτημα της ΔΡΑΣΥ againΔΡΑΣΥ: πραξικοπήματος συνέχεια…..σχολίασα και κατέκρινα την  απόπειρα η ΔΡΑΣΥ να γίνει δωρεα στο ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με τρόπο δικτατορικό, γραφειοκρατικό, με τρόπο που δεν συνάδει με την αριστερή και επαναστατική ηθική. Σε αυτό το κείμενο δημοσιεύω το κείμενο μελών του ψηφοδελτίου του 2010 που καλούν σε γενική συνέλευση για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και να δοθεί μια λύση συμβατή με την επαναστατική ηθική. Ακολουθεί το κείμενο

Μέλη του ψηφοδελτίου των δημοτικών εκλογών του 2010 της ΔΡΑΣΥ καλούν σε Γενική Συνέλευση

Τις τελευταίες ημέρες ορισμένα μέλη της Γραμματείας της ΔΡΑΣΥ συζητούν για κοινή κάθοδο με τον ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές στο Δήμο Ιωαννιτών και ένα μέλος της γραμματείας της ΔΡΑΣΥ μάλιστα απηύθυνε χαιρετισμό στην συνέλευση της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι σύντροφοι αυτοί στην επιλογή τους αυτή χρησιμοποιούν το όνομα της παράταξης και προσπαθούν να εμφανίσουν την επιλογή τους σαν επιλογή της παράταξής μας και μάλιστα σε μια στιγμή που η παράταξη της ΔΡΑΣΥ ετοιμάζεται για την κάθοδο της στην εκλογική διαδικασία με βάση το πρόγραμμα της και τις διακηρύξεις της.

Οι ενέργειες των συντρόφων αυτών γίνονται χωρίς καμιά έγκριση ή εξουσιοδότηση από την Γενική Συνέλευση της παράταξής μας.

Οι ίδιοι μπορούν να συνεργαστούν με οποιαδήποτε παράταξη επιθυμούν. Δεν έχουν όμως κανένα δικαίωμα να κρύβονται πίσω από την παράταξη της ΔΡΑΣΥ προβάλλοντας προσωπικές επιλογές. Αυτή η στάση, τη στιγμή που χρησιμοποιούν το όνομα της ΔΡΑΣΥ, μας εκθέτει όλους μας στην γιαννιώτικη κοινωνία και είναι επιεικώς αντιδημοκρατική και απαράδεκτη.

Το όργανο που πρέπει και μπορεί να πάρει αποφάσεις για τα ζητήματα αυτά είναι η Γενική συνέλευση της παράταξης μας.

Η άρνηση του συντρόφου Στέφανου Σκοπούλη και εκείνων των μελών της γραμματείας, που προχώρησαν στις παραπάνω ενέργειες, να συγκαλέσουν την Γενική Συνέλευση της παράταξης, μας αναγκάζουν πλέον να συγκαλέσουμε ανοικτά την γενική συνέλευση, που μπορεί και πρέπει ανοικτά – δημοκρατικά να πάρει αποφάσεις για τα ζητήματα που δημιούργησαν οι σύντροφοι αυτοί καθώς και για την κάθοδο της παράταξης μας στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Καλούμε όλα τα μέλη της παράταξής μας σε Γενική συνέλευση την Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014 στη Στοά Σάρκα (2ος όροφος) στις 19:00.

Μέλη του ψηφοδελτίου των δημοτικών εκλογών του 2010 της ΔΡΑΣΥ:

 1. Αργυρός Δημήτριος
13.  Ζήκου Ελένη 25.  Μωραΐτης Δημήτριος
 1. Βαφειάδης Γρηγόριος
14.  Ηλίας Νικόλαος 26.  Παπαϊωάννου Κωνσταντίνος
 1. Βλάχα Κωνσταντίνα
15.  Καμπανός Θεμιστοκλής 27.  Παπαπέτρος Πέτρος
 1. Βραζιτούλη Ευγενία
16.  Καπόγιαννης Αλέξανδρος 28.  Πατσούρας Χρήστος
 1. Γαλατάς Ζώης
17.  Καπόγιαννης Δημοσθένης 29.  Πεπόνης Γεώργιος
 1. Γιώτης Βασίλειος
18.  Κεφαλληνού Αναστασία 30.  Σιαφάκα Αθηνά
 1. Γκρέμος Κωνσταντίνος
19.  Κοντός Γεώργιος 31.  Σούλιου Δήμητρα
 1. Δρόσου Παρασκευή
20.  Κυριακού Βασίλειος 32.  Τζελέτας Νικόλαος
 1. Ερωτοκρίτου Αργυρή
21.  Κώττης Αθανάσιος 33.  Τζούμας Αθανάσιος
 1. Ερωτοκρίτου Παναγιώτα
22.  Λέκκα Άλκηστις-Θεοδώρα 34.  Χαρισιάδη Παναγιώτα
 1. Ευθυμίου Χρήστος
23.  Λώλη Δημητρούλα 35. Χριστογιάννης Χριστόφορος
 1. Εφαπλωματάς Βασίλειος
24.  Μπουγάς Κωνσταντίνος  

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

3 thoughts on “ΔΡΑΣΥ: κείμενο για την γενική συνέλευση της παράταξης”
 1. «Η πεμπτουσία της διακριτότητας της ΔΡΑΣΥ έγκειται στην θεμελιώδη ενωτική διακηρυκτική αρχή συγκρότησής της. Ιερό της καθήκον απέναντι στο λαό που έχει συντριβεί από τις συμπληγάδες της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- ΕΕ και ΔΝΤ είναι να εντείνει τις προσπάθειές της ώστε σύσσωμη η ριζοσπαστική αριστερά να αναλάβει τις βαριές ιστορικές της ευθύνες. Χωρίς προκαταλήψεις και αντιδιαλεκτικές ιδεολογικές εμμονές με πνεύμα αγωνιστικής σύμπνοιας μπροστά στην αναμέτρηση του Μαΐου για τις τοπικές εκλογές, να οργανώσουν την πιο πλατιά κοινωνική συμμαχία της λαϊκής ελπίδας και προοπτικής για την ανατροπή της αντιδραστικής πολιτικής και των υπηρετών της».Αν εχειςδιαφορετική άποψη δικό σου το πρόβλημα.Σε παρακαλώ να αφαιρέσεις άμεσα το όνομά μου.

  1. Σεβαστά και τίμια αυτά που λες, μόνο που δεν αφορά εσένα Χρήστο. Όπως υπάρχουν πολλοί Δημήτριοι Αργυροί, πχ εγώ και ο πάτερ Δημήτριος Αργυρός και οι δυο φίρμες, χα, χα, έτσι υπάρχουν πολλοί Χρηστάδες Ευθυμίου….καλό βράδυ

Αφήστε μια απάντηση