σύγκρουση και διαχείριση…

Σήμερα 12 Μάρτη  στις 7 μμ στην στοά Σάρκα στο πρώην ΕΛΚΕΠΑ η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στα Γιάννενα για την ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ κάνει την ανοικτή της συνέλευση. Με στόχο να συγκεκριμενοποιήσει το πρόγραμμα της και να εκλέξει τον υποψήφιο δήμαρχο, όπως ορίζουν  οι νόμοι του αστικού κράτους και όπως δυστυχώς είναι και η δική μας νοοτροπία.

Να εκλέξουμε ένα καλό «τραγουδιστή» για να μπορεί να μιλάει καλά, να χαιρετά καλύτερα, να «παίζει» στο γυαλί και να είναι όσο γίνεται πιο δημοφιλής. Όπως πχ είχαμε πιο πριν στην ΔΡΑΣΥ στο σεβάσμιο Σκοπούλη και είδαμε τα αποτελέσματα…

Προσωπικά στην προηγούμενη συνέλευση πρότεινα να επιλέξουμε το δρόμο να μην έχουμε τυπικά πρώτο «τραγουδιστή», αλλά μια συλλογική- πραγματικά συλλογική ηγεσία- που θα κληρώσει τυπικά, για το νόμο, έναν πρώτο- και την θέση του συμβούλου, αν εκλεγεί, θα πάρει ο πρώτος σε ψήφους και θα αλλάζει κάθε χρόνο. Ή για να το κάνω πιο ριζοσπαστικό ας επιλέξει η συνέλευση ή η κλήρωση για το εκπρόσωπο ή τους εκπρόσωπους στο δημοτικό συμβούλιο.

Πρόκειται για μια άποψη ξεκάθαρα αντιιεραρχική, αντικοινοβουλευτική, αναρχοκομμουνιστική σε μεγάλο βαθμό, αντίληψη. Θα μου πείτε  εκλογές με μια αντικοινοβουλευτική οντολογικά αναρχοκομμουνιστική λογική, ναι και γιατί όχι.  Γιατί πρέπει να παίξουμε με τις φόρμες του συστήματος;; Τέλος πάντων  η πρόταση απορρίφθηκε και σήμερα επιλεγούμε δήμαρχο.

Το ζητούμενο δεν είναι στο όνομα η στο πρόσωπο, το ζητούμενο είναι το τι είσαι και το τι θέλεις να κάνεις και να γίνεις. Μπορείς να πάρεις την εξουσία;;  Ναι μπορείς, αν ενωθούν όλα τα τμήματα της αριστερής οικογένειας μπορείς. Κάποιοι φίλοι και σύντροφοι με παρρησία  το επιλέγουν, μην περιμένοντας να ωριμάσουν οι αντικειμενικές συνθήκες της επανάστασης, πιεζόμενοι και από την πραγματικότητα. Κάποιοι άλλοι δε, συμφωνώντας με αυτή την διαχειριστική  αντίληψη τους ενδιαφέρουν το ποιος θα είναι «τραγουδιστής», δικαίωμα τους.

Η δική μας επιλογή, η δική μας γραμμή είναι πως  σε αυτή την φάση της πιο βαθιάς κρίσης δεν υπάρχουν περιθώρια για διαχείριση ή για μια ταξικά ειρηνόφιλη διαχείριση.  Ούτε βέβαια θεωρούμε πως πρέπει να ωριμάσουν οι αντικειμενικές συνθήκες όπως πράττει το ΚΚΕ.

Έχουμε εμπιστοσύνη στην δύναμη του κινήματος, ενός κινήματος που χωράει τους πάντες που υπερβαίνουν την μεγάλη αριστερή οικογένεια και εκεί μέσα στην σύγκρουση, την πραγματική σύγκρουση και όχι την θεαματική, η διαχείριση, οι αριστερές διαχειριστικές λογικές, μπορούν να πάρουν άλλο χαρακτήρα. Διαφορετικά τι λύση θα δώσεις στους άνεργους και στους απλήρωτους, τι λύση  θα δώσεις στους ΑμεΑ που δεν μπορούν να περπατήσουν στα Γιάννενα, δεν βρίσκουν εργασία και αν βρουν δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση, γιατί τα κτήρια δεν είναι προσβάσιμα.

Η σύγκρουση για να συμβεί θέλει μια αντίστοιχη λογική και πολιτική γραμμή, ανοικτή μεν και ανοικτόμυαλη, αλλά και ξεκάθαρη που δεν κρύβει τις αντιθέσεις και το ποιος είναι ο στόχος. Και ο στόχος είναι μια πόλη, ένας δήμος, μια περιφέρεια, μια χώρα και ο κόσμος ολάκερος , ο πλούτος που παράγεται στα χέρια της εργαζόμενης πλειοψηφίας.

Δεν πιστεύω πως υπάρχουν περιθώρια για ημίμετρα, αν υπήρχαν θα τα έδιναν τα αφεντικά και οι πολιτευτές τους. Προσωπικά το ξαναλέω θα χαρώ μια αριστερή διακυβέρνηση σε κάθε επίπεδο και θα στηρίξω κάθε μέτρο της που βοηθάει ο πλούτος  και η εξουσία να περάσει στα χέρια της εργαζόμενης πλειοψηφίας, γιατί μόνο έτσι θα αντιμετωπιστούν τα βασικότερα των προβλημάτων, αλλά φοβούμαι πως δεν θα υπάρξουν και πολλά τέτοια μέτρα. Και σίγουρα τέτοια μέτρα δεν είναι η εκμετάλλευση των ΕΣΠΑ προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων, ούτε επαρκεί, ούτε βολεύει..η ΕΕ που τα διαχειρίζεται καθορίζει τους όρους του παιχνιδιού.

Όταν ολόκληρος ο πλανήτης χρεωστάει 100 τρις, σε ποιον αλήθεια;; όταν το 50% του παγκόσμιου ΑΕΠ ανήκει το 1% του πληθυσμού, όταν 505 έλληνες κατέχουν το 30% του περσινού ΑΕΠ, τότε η λύση φαντάζει σχετικά εύκολη, μα θέλει κότσια και μαχητές για να πραγματωθεί. Θέλει σύγκρουση, σύγκρουση, σύγκρουση….

Οι εκλογές ουδέποτε έλυσαν το πρόβλημα και ούτε πουθενά θα το λύσουν.  Και για αυτό το λόγο πρέπει να δοθούν χωρίς εκλογικές αυταπάτες. Παρόλα αυτά  αποτελεί αναγκαιότητα η ενίσχυση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς.  Η ενίσχυση της  ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στα Γιάννενα για την ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ  στο Δήμο Ιωαννίνων και της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΒΑΣΗ στην ΗΠΕΙΡΟ στην περιφέρεια. Για να βγουν οι ανυπότακτοι και συγκρουσιακοί αγώνες δυναμωμένοι μετα τις εκλογές

Δημιουργός: Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση