Κυ. Ιαν 23rd, 2022

Έχουμε και λέμε λοιπόν. Το βίντεο Μπαλτάκου-Κασιδιάρη δεν δείχνει τίποτε άλλο από το πως Α) έχουμε την πιο ακροδεξιά κυβέρνηση μετά την χούντα. Ίσως γιατί έχουμε μια κυβέρνηση της χούντας ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου.

Β) Η «αντισυστημική» ΧΑ είναι μια ντούρα συστημική ιστορία βγαλμένη και φτιαγμένη από τους δρόμους και τους διαδρόμους του κράτους-παρακράτους. Είναι σάρκα εκ της σαρκός της δεξιάς οικογένειας,  τα «θυμωμένα παιδία» της που χρησιμοποιήθηκαν ως τρομοκρατικός μηχανισμός του κράτους-παρακράτους. Που πήραν τόσο αέρα τα μυαλά τους που ήθελαν από μπράβοι να το παίξουν αφεντικά. Μα τα πραγματικά αφεντικά, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες και οι πολυεθνικές τους θέλουν σκυλιά και αφεντικά.

Γ) Το ΠΑΣΟΚ και όλος αυτός ο μεσαίος χώρος τελείωσε, τον διάλυσε η κρίση που μετατρέπεται σε κρίση αντιπροσώπευσης.  Ακόμη και μια μέρα από το βίντεο το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου στηρίζει την κυβερνητική ΧΑ.

Δ) η αριστερά δείχνει να είναι σαστισμένη, ενώ τα υποψιάζονταν. Κάποιοι φοβούνται χούντα, κάποιοι πως αυτή τη ιστορία μπορεί να οδηγήσει σε εκλογές πολύ πιο σύντομα από ότι αναμένονταν. Κάποιοι κατανοούν πως απέναντι στην καθαρή «ακροδεξιά» πρόταση της ΝΔ-ΧΑ-ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ δεν έχουν να προτείνουν μια ξεκάθαρη εναλλακτική απάντηση.

Μια πρόταση που να αρπάζει την εξουσία από τις τράπεζες- τους κεφαλαιοκράτες- τους εφοπλιστές- τις πολυεθνικές. Δίνοντας την στους παραγωγούς του κοινωνικού πλούτου, στους εργάτες, και στα λαϊκά στρώματα. Μια καθαρή πρόταση εξόδου από την ΕΕ του κεφαλαίου- του πολέμου και της αντεργατικής λαίλαπας. Έτσι μόνο μπορεί η εξουσία να περάσει πραγματικά στα χέρια των εργατών και των λαϊκών στρωμάτων.  Μια πρόταση που θα αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο κατευθυνόμενο σε μια οικονομία ικανοποίησης των κοινωνικών και λαϊκών αναγκών, με πλήρη απασχόληση και ελαχίστη εργασία, για να μπορούν οι εργάτες και τα λαϊκά στρώματα να αυτοδιαχειρίζονται τους χώρους εργασίας και τις γειτονίες τους, μόνο έτσι μπορούν να κυβερνούν.

Βρισκόμαστε στην κατάσταση που οι «πάνω» δεν μπορούν να κυβερνούν με τον τρόπο που το έπρατταν μέχρι τα τώρα και κυβερνούν με τις δυνάμεις καταστολής του κράτους- παρακράτους. Από την άλλη μεριά οι «κάτω» αρνούνται να κυβερνηθούν όπως τα τώρα, γιατί δεν τους καλύπτει καμιά ανάγκη και ασφάλεια, αλλά αδυνατούν να κατασκευάσουν μια άλλη μορφή διακυβέρνησης τους. Ενώ απουσιάζει ένας άλλος δρόμος για την αυτοκυβέρνηση τους.

Αυτός ο δρόμος θα κατασκευαστεί στην σύγκρουση με τις δυνάμεις καταστολής του κράτους- παρακράτους, με τα αφεντικά και τους ρουφιάνους του, στην  επαναστατική ανατροπή που θα ρίξει την κυβέρνηση της ΝΔ/ΧΑ/ΠΑΣΟΚ/ΕΕ/ΔΝΤ/ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.

 

Δημήτριος Αργυρός- υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα για την Αντικαπιταλιστική Αριστερά

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση