Σα. Ιαν 29th, 2022

Το μνημειακό αυτό έργο του Λεόν Τρότσκι χωρίζεται σε δύο μέρη (4 τόμους) –τη Φεβρουαριανή και την Οκτωβριανή Επανάσταση.

Η κατάληψη της εξουσίας από την εργατική τάξη αφορά ένα ιστορικό γεγονός κολοσσιαίο και πρωτοφανέρωτο και γι’ αυτό κυρίαρχο σ’ όλο τον κόσμο τα τελευταία εκατό χρόνια. Κάτω από την καθοδήγηση του Λένιν και του Μπολσεβίκικου Κόμματος, ο Τρότσκι, πρόεδρος της Επαναστατικής Στρατιωτικής Επιτροπής των Σοβιέτ, ήταν ο επικεφαλής των επαναστατικών γεγονότων και γι’ αυτό ο πιο κατάλληλος να τα περιγράψει, όπως αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή των Μπολσεβίκων στις 24 του Μάη 1922.

Στο έργο του αυτό ο Τρότσκι, εγκαινιάζοντας έναν καινούργιο τρόπο ιστοριογραφίας, όπου οι πρωταγωνιστές δεν είναι τα μεμονωμένα άτομα, αλλά οι κοινωνικές τάξεις και ομάδες, παλεύει να αποκαλύψει τους αντικειμενικούς νόμους που διέπουν τη Φύση και την κοινωνία κι έτσι να εγκαθιδρύσει γιατί τα ιστορικά γεγονότα έγιναν έτσι κι όχι αλλιώς.
Kάθε εργάτης ή διανοούμενος και ιδιαίτερα η νέα γενιά πρέπει να μελετήσει προσεκτικά το έργο αυτό του Λεόν Τρότσκι.

 ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ – ΔΙΑΒΑΣΤΕ- ΔΙΑΔΩΣΤΕ

4 ΤΟΜΟΙ, ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΣΕ ΜΟΡΦΗ DJVU, Σ” ΕΝΑ ΑΡΧΕΙΟ ZIP

http://www.politiko-kafeneio.gr/neo_1/archives/545#more-545

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση