Δε. Ιαν 17th, 2022

Μιλάμε για τις πλέον πολιτικές εκλογές των τελευταίων δεκαετιών, μέσα σε ένα γενικευμένο κλίμα βουβής δυσαρέσκειας και οργής. Όσο και αν οι κυρίαρχες αστικές παρατάξεις, με την βοήθεια των ΜΜΕ,  θέλουν να κρατήσουν το κλίμα στο ελάχιστο, στο μικρό, στο πεζοδρόμιο.., τόσο ο κόσμος ζητάει απαντήσεις για το μεγάλο. Για την ανεργία, την φτώχεια και τις άθλιες εργασιακές σχέσεις.  

Όσο οι μικροαστικές αριστερές δυνάμεις ψαρεύουν σε θολά νερά, δεξιά και αριστερά, τόσο ο κόσμος απαιτεί καθαρές απαντήσεις, γιατί καθαρά του τα λέει το σύστημα. Θα δουλεύεις πιο πολύ, αν δουλεύεις, και για μεγαλύτερο χρόνο καθημερινά και μέχρι τα βαθιά γεράματα και θα πληρώνεσαι με λιγότερα χρήματα, πληρώνοντας ακόμη και την υγεία και την παιδεία σου. Ενώ θα μπορούσαμε να δουλεύουμε όλοι και από λίγο και με τα τριπλάσια χρήματα από τι παίρνουμε τώρα. Μια σχετικά ισομερής αναδιανομή του ΑΕΠ θα  μας έδινε ένα ετήσιο εισόδημα 18000 ευρώ ή 1500 το μήνα.

Χρειάζονται καθαρές αντικαπιταλιστικές επαναστατικές απαντήσεις. Και αυτό δεν μπορεί να το εξασφαλίσει μια αριστερή ή μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση. Αλλά μόνο αν η εξουσία και ο πλούτος περάσουν στα χέρια των εργαζόμενων, των συμφερόντων και των αναγκών τους.    Στις εκλογές, μα πιο πολύ στους δρόμους του αγώνα και της ταξικής πάλης ενισχύουμε και δυναμώνουμε την επαναστατική αντικαπιταλιστική αριστερά.

Δημήτρης Αργυρός

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση