Τε. Ιαν 26th, 2022

Κατέθεσαν τα ψηφοδέλτια τους 7 παρατάξεις για το Δήμο Ιωαννιτών. Και αν βγάλεις εκτός τις παρατάξεις της αριστεράς θα διακρίνουμε πως η άκρα δεξιά, το ΛΑΟΣ και η σοβαρή ΧΑ βρίσκονται διασκορπισμένες σε όλα τα κομματικά, «ανεξάρτητα» και μη  ψηφοδέλτια. Παρέα με φιλελεύθερους, νεοφιλελεύθερους, κεντροδεξιούς, κεντροαριστερούς  ακόμη  ΔΗΜΑΡ/ δημοκρατικοαριστερούς.

Και όλα αυτά στο όνομα των τοπικών ζητημάτων που επιτάσσει τις  πλατιές  συσπειρώσεις, συμμαχίες και συμπαρατάξεις.  Μα τα ίδια δεν συνέβησαν στο όνομα των εθνικών ζητημάτων, στο να περάσει η καταστροφική πολιτική της τρόικας και του μνημονίου;;

Δυστυχώς δεν με εκπλήσσει όλη αυτή η συστημική σύμπραξη από την σοβαρή ΧΑ  ως την ΔΗΜΑΡ. Η καπιταλιστική σήψη και παρακμή υπερβαίνει τις παλαιές ιδεολογικές διαφορές και στρατεύει σύμπασα τις συστημικές δυνάμεις στην υπεράσπιση του συστήματος, απέναντι στην κρίση του αλλά κυριότερα απέναντι στο εσωτερικό εχθρό.

Το πρόβλημα βέβαια γίνεται ακόμη πιο έντονο όταν τμήματα της αριστεράς πέρα από την ΔΗΜΑΡ και ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ και  το ΚΚΕ, ή σε τμήματα της άκρας αριστεράς που μπερδεύουν τον αντιιμπεριαλισμό με τον εθνικισμό «παίζει» με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με δεξιές και ακροδεξιές δυνάμεις και λογικές για να αρπάξει το μέσο ψηφοφόρο. Και αυτό δεν είναι ένας μεταφυσικός φόβος, είναι κάτι που χει συμβεί….

Δημήτρης Αργυρός

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση