Δε. Ιαν 17th, 2022

Στο δεύτερο γύρο των εκλογών, όλες οι αστικές, μικροαστικές και λούμπεν δυνάμεις έχουν συνηθίσει στις «συνεννοήσεις», με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Ένα απαράδεκτο εν πολλοίς γεγονός που εκφράζει την ενότητα και την αντίθεση των οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων, όπως και τα κομπρεμί των αστικών και των μικροαστικών συμφερόντων.  

Από την άλλη πλευρά κάποιες άλλες αριστερές δυνάμεις με μια «καντιανή» καθαρότητα στο βαθμό που δεν είναι αυτοί προτιμούν το λευκό, το άκυρο την αποχή. Ή αντιθετικά επιλεγούν να ψηφίσουν αριστερά ή αστικοδημοκρατικα απέναντι στο φασισμό και τον φιλελευθερισμό.

Η προσωπικά δική μου άποψη είναι πως κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις μπορούν να στηριχθούν οι αριστερές δυνάμεις, εφόσον ικανοποιούν κάποια πολιτικά ή κινηματικά στάνταρ. Επίσης αποτελεί αναγκαιότητα να ηττηθεί η μαφία, η ακροδεξιά, ο νεοφιλελεύθερος οχετός, ο νεοσυντηρητισμός καθώς και ο πασοκοφιλελευθερισμός.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γίνει συζήτηση για τα κινηματικά και προγραμματικά στάνταρ ή να επιδιωχθεί ανοικτή συζήτηση για το ποιος, γιατί και που.. Ας δούμε ένα υποθετικό παράδειγμα στη πόλη μας. Έβγαινε ο Νάτσης ή ο Τασούλας, ο Σκοπούλης ή ο Πατσούρας..ή αντίστοιχα η Τσουμάνη, η Γεροβασίλη, ο Ζήκος…

Θα έπρεπε να καλέσει σε ανοικτή συζήτηση όλες τις άλλες αριστερές παρατάξεις και τον γιαννιώτικο λαό  και προγραμματικά ή και κινηματικά θα έπαιρνε θέση  για μια σειρά ζητήματα.. με γνώμονα τις κοινωνικές ανάγκες, το λαϊκό συμφέρον και την ταξική πάλη. Συμφωνώντας ή μη  σε ένα, δυο, τρία πραγματάκια και ζητήματα.

Θα μου πείτε γιατί στο δεύτερο γύρο και όχι στο πρώτο…;; και στο πρώτο θα μπορούσε να γίνει αν ήταν αποτέλεσμα γενικών συνελεύσεων και άμεσης δημοκρατίας και όχι συζητήσεων γραφείων. Αλλά στο πρώτο γύρο είναι πιο δύσκολο γιατί συγκρούονται συνολικές λογικές που στην πλειοψηφία των περιπτώσεων υπάρχουν μεγάλες αποστάσεις.  Ενώ στο δεύτερο είναι αναγκαία και δυνατότερη μια τέτοια συζήτηση- συμφωνία. Αν υπάρξει συζήτηση και συμφωνία…

Δημήτρης Αργυρός

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση