Κυ. Ιαν 23rd, 2022

Την Κυριακή στηρίζω και ψηφίζω ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Στηρίζω και ψηφίζω την αντικαπιταλιστική, κομμουνιστική, αριστερή, συνεργασία για την ανατροπή. Όχι για αυτό που είναι, αλλά για αυτό που θέλω να γίνει, για αυτό που πιστεύω πως μπορεί να γίνει.  Και αυτό που είναι αναγκαίο να γίνει. Δηλαδή ένα σύγχρονο επαναστατικό, αντικαπιταλιστικό  υποκείμενο.

Όπως έχω ξαναπεί και ξαναγράψει: Δεν είμαι γενικά με τις προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις. Δεν είμαι γενικά με την ενότητα, ούτε γενικά με το διαχωρισμό.  Είμαι με την ενότητα, όπως είμαι και με τα διαχωρισμό, όταν  αυτή η αληθής διαδικασία αντανακλά μια τάση ή μια πραγματικότητα μιας κίνησης που καταργεί την υπάρχουσα τάξη πραγμάτων, την καπιταλιστική τάξη πραγμάτων.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ παρά τις τεράστιες αδυναμίες της και αναντιστοιχίες με αυτό που χρειάζεται η εποχή μας, για το διακύβευμα της κομμουνιστικής κοινωνικής χειραφέτησης, είναι ότι καλύτερο έχει υπάρξει ως τα τώρα, για το συγκεκριμένο  διακύβευμα.

Είναι η επαναστατική συλλογικότητα που έχει στο εσωτερικό της ότι πιο επαναστατικό συνειδητό μπορείς να συναντήσεις. Πραγματικούς συντρόφους, μαχητές μπροστάρηδες στους αγώνες και στις ταξικές μάχες. Έχει σε λανθάνουσα μορφή, παρά σε μια πραγματική απεικόνιση αυτό το αναγκαίο επαναστατικό πρόγραμμα που χρειάζεται η εποχή μας.

Το σύνολο της «άλλης», της «επαναστατικής» αριστεράς θα έπρεπε να στηρίξει κριτικά το εγχείρημα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Τότε η εκλογική καταγραφή και η πολιτική  δυναμική θα ήταν πολύ ισχυρότερη από τι  θα εμφανιστεί σήμερα.

Και εγώ θα προτιμούσα στην θέση του έξω από την φυλακή του ευρώ-ΕΕ, να συμπληρώνονταν και με το  έξω από την φυλακή του καπιταλισμού. Για την εξουσία των εργαζομένων σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο. Για τις ενωμένες κομμουνιστικές πολιτείες της Ευρώπης και του κόσμου. Για την παγκόσμια δημοκρατική κοινότητα των ελεύθερων συνεταιρισμένων παραγωγών. Αλλά αυτό δεν με κάνει να  μην συμμετέχω στην καμπάνια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Ευελπιστώ, εύχομαι αλλά  και νομίζω πως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα πάει καλά και εκλογικά. Μακάρι οι ψήφοι να διπλασιαστούν, να τριπλασιαστούν και να έχουμε και εκλογικές επιτυχίες. Μα σίγουρα δεν μπορούμε να το κάνουμε σημαία. Σημαία μας πρέπει να είναι τόσο η εκλογική ισχυροποίηση, όσο και η δημιουργία ενός συγκεκριμένου κοινωνικού εκλογικού ρεύματος που δεν θα λεηλατείται  από τις δυνάμεις της ρεφορμιστικής αριστεράς. Δηλαδή θα προτιμήσω ένα ποσοστό 1,5% με 2% που στις επόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές  δεν θα πέσει στα μισά ή στο ένα τέταρτο, παρά 3% που θα εξαφανιστεί στην επόμενη εκλογική μάχη. Γιατί οι εκλογές αν άλλαζαν τα πράγματα θα ήταν παράνομες,  αλλά τούτο δεν συνεπάγεται  πως είναι μια αδιάφορη μάχη, απεναντίας σε συγκεκριμένες συγκυρίες μπορεί και να είναι η μάχη των μαχών.

Όποτε την Κυριακή πάμε δυνατά ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την δευτέρα πάλι με  την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενωτικά, μαχόμενα και επαναστατικά στους δρόμους του αγώνα και στους τόπους του μαζικού κινήματος.

Ιωάννινα 23/5/14

Δημήτρης Αργυρός

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

One thought on “Ρίχνω ΑΝΤΑΡΣΥΑ για να φύγουν όλοι και να αλλάξουν τα πάντα”

Αφήστε μια απάντηση