Κυ. Ιαν 23rd, 2022

Και να που φτάσαμε στην εποχή που οι δράσεις αλληλεγγύης και στήριξης πολιτικών κρατουμένων ποινικοποιούνται, θεωρούνται στήριξη της τρομοκρατίας και διώκονται.

Και μην νομίζουμε πως αυτό αφορά μόνο τους τούρκους και κούρδους  πολιτικούς πρόσφυγες, όπως ο σύντροφος και φίλος Ερκάν που συνελήφθη  προχθές στο σπίτι του στα Εξάρχεια. Ούτε τους άλλους δυο που επίσης συνελήφθησαν με βάση τον τρομονόμο με τις κατηγορίες της στήριξης και της ένταξης στην τρομοκρατική για αυτούς- επαναστατική για εμάς- οργάνωση της  DHKP-C. Ούτε τους άλλους συντρόφους που βρίσκονται στην φυλακή και κινδυνεύουν να απελαθούν στην Τουρκία.   Αφορά πρωτίστως  όλους εμάς και όποιον  δεν έχουν συμβιβαστεί με τον τρομοκρατικό κρατικό-παρακρατικό και εργοδοτικό φασισμό του ολοκληρωτικού καπιταλισμού. Όλους όσους αντιστέκονται με οποιοδήποτε τρόπο στο φασισμό, στον ιμπεριαλισμό και τον καπιταλισμό.

Το ενδιαφέρον στην περίπτωση των αγωνιστών της επαναστατικής οργάνωσης  DHKP-C είναι   ο ζήλος του Ελληνικού ποινικού συστήματος, καλύτερα ο ζήλος του Ελληνικού κράτους να συλλάβει τούρκους και κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες καθ υπόδειξη του Τουρκικού -μισοδημοκρατικού, μισοφασιστικού- κράτους.

Φαίνεται  πως οι γεωπολιτικές αλλαγές των τελευταίων καθώς και η βαθιά συστημική κρίση έφεραν κοντά τα δυο καπιταλιστικά κράτη για να αντιμετωπίσουν από κοινού τον «εσωτερικό εχθρό» και τις αλλαγές στις γεωπολιτικές συμμαχίες.

Εκτός και αν μπορούμε να υποστηρίξουμε πως σε παγκόσμια κλίμακα πλέον οι αστικές καπιταλιστικές τάξεις συνεργάζονται για να υποτάξουν τον «εσωτερικό εχθρό», δηλαδή αν πρέπει να μιλάμε για ένα παγκόσμιο κρατικό φασισμό.

Σε κάθε περίπτωση είναι στο χέρι μας να αποδείξουμε πως μπορούμε με κάθε μέσο και τρόπο να δείξουμε την  ταξική, διεθνιστική επαναστατική αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους τούρκους και κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες.

Δημήτρης Αργυρός

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές από την Τουρκία

 

29 Ιουνίου 2014

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Πρέβεζας καταγγέλλει τις συλλήψεις των Τούρκων αγωνιστριών Χάρκα Κιζίλκαγια και Φαδίκ Αντιγιαμαν, καθώς και του Τούρκου αγωνιστή Σερίφ Τουρουνέ (Ερκάν) το βράδυ της Παρασκευής 27/6/2014 με ένταλμα του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή της Μυτιλήνης για δήθεν συγκρότηση και ένταξη εγκληματικής οργάνωσης και δραστηριότητες γύρω από αυτήν (Π.Κ. 187 – τρονομόμος), σχετικά με τον περσυνό εντοπισμό ποσότητας όπλων στη θαλάσσια περιοχή της Χίου. Ο κίνδυνος προφυλάκισής τους και στη συνέχεια παραπομπής τους σε δίκη με απειλή μακρόχρονης κάθειρξης είναι προφανής.

Οι συλληφθέντες είναι χρόνια πολιτικοί πρόσφυγες στην Ελλάδα, εργαζόμενοι και δραστήρια μέλη της «Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Τούρκους και Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες», με δημόσια νόμιμη μακρόχρονη πολιτική δραστηριότητα και συμμετοχή σε κινητοποιήσεις, γνωστοί σε εκατοντάδες πολιτικά πρόσωπα και συνδικαλιστές.

Η σύλληψή τους είναι μία σκευωρία που αποσκοπεί στην τρομοκράτηση των αγωνιστών και την απαγόρευση κάθε δραστηριότητας που αναδεικνύει στην Ελλάδα και στην Ευρώπη τον αντιδημοκρατικό χαρακτήρα του Τούρκικου καθεστώτος με την καταστολή επιδεικτική, την αριστερά στην παρανομία, τα λευκά κελλιά ανοιχτά σε όποιον αντιστέκεται και τα δημοκρατικά δικαιώματα στο απόσπασμα. Αποτελεί συνέχεια της πολιτικής προσέγγισης Σαμαρά – Ερντογάν, που πριν ένα χρόνο εκδηλωνόταν πάλι με μαζικές συλλήψεις Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών για έκδοση στην Τουρκία που ευτυχώς δεν ολοκληρώθηκε. Η κυβέρνηση των μνημονίων και της φτώχειας κλιμακώνει την κατασταλτική της μανία και απειλεί στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα.

Καλούμε όλα τα συνδικάτα, τους κοινωνικούς φορείς και τα κόμματα της αριστεράς να σταθούν στο πλευρό των διωκομένων και να απαιτήσουν την άμεση απελευθέρωσή τους, τα Μ.Μ.Ε. να μην πνίξουν την είδηση αυτή και τον δημοκρατικό λαό της Μυτιλήνης, όπου θα μεταφερθούν για να απολογηθούν τις επόμενες ημέρες να διοργανώσει κινητοποιήσεις έμπρακτης συμπαράστασης και αλληλεγγύης.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. τοπική επιτροπή Πρέβεζας

www.antarsya.gr

πηγή

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση