Πε. Ιαν 27th, 2022

Είναι τραγικό, μα απολύτως λογικό, οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις του σύγχρονου ολοκληρωτικού καπιταλισμού, αυτός ο σύγχρονος νεοαποικιοκρατικός βάρβαρος καπιταλισμός, να στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις το φασιστικό σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ.

Είναι το εθνικό-“καθαρό”-κράτος, χωροφύλακας των ιμπεριαλιστικών νεοαποικιοκρατικών συμφερόντων , ο βάρβαρος τραμπούκος της μέσης ανατολής απέναντι στα κινήματα της εθνικής αντιαποικιοκρατικής  χειραφέτησης  των Αράβων, απέναντι στα αντιιμπεριαλιστικά κινήματα των Αράβων και των Παλαιστινίων. Το γεγονός πως εμφανίζεται ως μια τυπική αστική δημοκρατία, σε μια περιοχή αυταρχικών αραβικών καθεστώτων, δεν το εμποδίζει να αντιμετωπίζει τους παλαιστίνιους ως πολίτες β΄ κατηγορίας και να τιμωρεί τους κατοίκους της Γάζας επειδή στηρίζουν την “ΧΑΜΑΣ”, ένα εθνικοαπελευθερωτικό ισλαμικό- σουνίτικο- κίνημα. Ας σημειωθεί πως το κράτος του Ισραήλ στην αρχή της δημιουργίας της “ΧΑΜΑΣ” την είχαν στηρίξει απέναντι στην  “PLO” και το “ΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ”

Το φασιστικό σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ  εδώ και πολλές δεκαετίες ακολουθεί μια συστηματική πολιτική εθνοκάθαρσης των Αράβων και των Παλαιστινίων.  Σε μια περιοχή που τα τελευταία 1000 χρόνια είχε αραβικό χρώμα, πληθυσμό, ταυτότητα. Και αυτό το πράττει στο όνομα του ιδεολογήματος της ύπαρξης του αρχαίου βιβλικού εβραϊκού κράτους στην περιοχή.

Είναι γνωστό πως   το Ισραήλ με μακιαβελικό τρόπο στήριξε και στηρίζει τα  πλέον αντιδραστικά καθεστώτα των Αράβων στην περιοχή καθώς και τις πλέον αντισημιτικές ισλαμικές συνιστώσες, λόγου χάρη του σουνίτες τζιχαντιστές της Συρίας και Ιράκ. Όπως το σιωνιστικό κίνημα, με εξίσου μακιαβελικό τρόπο, στήριξε τους Ναζί και δεν αντιτάχθηκε επί της ουσίας στην φυλετική πολιτική των Ναζί, με στόχο να προκαλέσει την φυγή των Εβραίων προς την Παλαιστίνη που οι σιωνιστές είχαν αρχίσει να κτίζουν κοινότητες, αγοράζοντας χωράφια, διώχνοντας  τους Παλαιστίνιους. Επίσης ας σημειωθεί πως ο Εβραϊσμός είναι μια μονοθεϊστική θρησκεία, είναι για την ακρίβεια η ιδρυτική θρησκεία του μονοθεϊσμού. Μια θρησκεία που βρίσκεται δογματικά πιο κοντά στο μουσουλμανισμό, από τι στο καθολικισμό και την Ορθοδοξία. Άρα η λέξη Εβραίος εκδηλώνει μια θρησκευτική και όχι εθνοτική ταυτότητα.

Είναι τραγικό δε, πως στην πρώτη φάση του πειράματος του σιωνιστικού κράτους καθοριστικό ρόλο έπαιξε ο αριστερός σιωνισμός που βγήκε από τα σπλάχνα ουτοπικών σοσιαλιστικών ρευμάτων, καθώς και της β΄ διεθνούς. Με τις σοσιαλιστικές κολεκτίβες των κιμπούτς, οι αριστεροί σιωνιστές είχαν χοντρές αυταπάτες για την δημιουργία  μιας σοσιαλιστικής Σιών.  Η αποτυχία τους αποδεικνύει περίτρανα  πως όταν  μια απελευθερωτική ιδεολογία μπαίνει στην υπηρεσία ενός εθνικιστικού στόχου, μετατρέπεται στο αντίθετο της.

Ο σιωνισμός, όπως και κάθε εθνικισμός, είναι η άρνηση της καθολικότητας, ο σιωνισμός είναι η άρνηση της εβραϊκής καθολικότητας, αυτού  του πολιτισμού και της σκέψης που τόσα πρόσφερε στο παγκόσμιο πνεύμα. Ο σιωνισμός είναι η  οριστική έκπτωση, για να μην πω η αναίρεση,  του βαθιού απελευθερωτικού μεσσιανικού νοήματος που καθόρισε το δυτικό χριστιανικό πολιτισμό, και που πέρασε στην δυτική φιλοσοφική σκέψη.

Από την άλλη πλευρά είναι ολοφάνερη και η αδυναμία- παρά τον ηρωισμό τους- των παλαιστίνιων να πραγματώσουν το όνειρο τους για ένα λεύτερο εθνικό-καθαρό(;;) κράτος. Στην πλειοψηφία τους οι ηγεσίες τους, έχουν αποδειχτεί να είναι ημιαυτόνομοι, ελεγχόμενοι και συνεργαζόμενοι από και με τους σιωνιστές, παρά λεύτεροι, με δικό τους κράτος. Μόνο η “ΧΑΜΑΣ” και το “ΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ” ακολουθούν με όλα τα μέσα τον εθνικοαπελευθερωτικό τους αγώνα, εκφράζοντας τις επιθυμίες των Παλαιστινίων για την απελευθέρωση τους. Αν ο  Μωυσής πριν χιλιάδες χρόνια δημιούργησε από τους καταπιεσμένους μονοθεϊστές της Αιγύπτου ένα λαό, οδηγώντας τον προς την “έξοδο”, ο καταπιεσμένος ηρωικός Παλαιστινιακός λαός συνεχίζει το δικό του αγώνα για την “έξοδο”, με την “ΧΑΜΑΣ” και το “ΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ” να αποτελούν σήμερα την φυσική του ηγεσία.

Τι σημαίνει όμως να λευτερωθεί;; Θα είναι λεύτερος αν κάνει ένα δικό του καθαρό εθνικό κράτος, που θα στέκεται δίπλα στο καθαρό εθνικό κράτος των Ισραηλινών. Ή αν τελικά κατάστρεφε το φασιστικό σιωνιστικό κράτος, και στην θέση δημιουργούσε ένα αυταρχικό ή λιγότερο αυταρχικό παλαιστινιακό κράτος;;

Δεν θα κάνω υποδείξεις στους παλαιστινίους που είναι τα σύγχρονα θύματα της σιωνιστικής γενοκτονίας για το τι θεωρούν  και πως ορίζουν την λευτεριά τους. Το να αναπνέεις λεύτερα, το να ζεις με αξιοπρέπεια, το να είσαι ο αφέντης του σπιτιού σου , δίχως να σε βαρβαρίζουν, το να έχεις αξιοπρεπής δουλειά και να μην είσαι δούλος και πολίτης Β΄ κατηγορίας ή το να ζεις σε μια απέραντη φυλακή είναι στοιχεία και συστατικά  ενός ελεύθερου λαού.

Και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να καταστρέφει εκ των θεμελίων του το Σιωνιστικό κράτος, δίχως όμως να αντικατασταθεί από ένα αυταρχικό ή λιγότερο αυταρχικό Παλαιστινιακό κράτος. Είναι αναγκαιότητα η δημιουργία μιας σοσιαλιστικής δημοκρατικής ομοσπονδίας Αράβων, Ισραηλινών, Εβραίων και παλαιστινίων της Μέσης Ανατολής.

Κάθε “καθαρό” εθνικό κράτος θα αποτελεί χωροφύλακας ντόπιων και ξένων συμφερόντων που θα καταπιέζει τόσο τις άλλες εθνότητες- θρησκευτικές, πολιτιστικές-  όσο και τους οικονομικά και πολιτικά εκμεταλλευομένους και καταπιεσμένους της κυρίαρχης εθνικά κοινότητας.

Στην παρούσα φάση βέβαια όλες οι προοδευτικές δυνάμεις  πρέπει να ενώσουν την φωνή τους ενάντια στην γενοκτονία της Γάζας  καταδικάζοντας τον φασισμό του Ισραήλ, στηρίζοντας τις φωνές στο εσωτερικό του που θέλουν μια λύση προς όφελος και των Ισραηλινών, των Αράβων και των Παλαιστίνιων. Στηρίζοντας τους αναρχικούς Ισραηλίτες που παλεύουν στην χώρα τους ενάντια στον φασισμό του Ισραηλινού κράτους, ενάντια στους φασίστες αποίκους, και υπέρ των δικαιωμάτων για εθνική χειραφέτηση των Παλαιστινίων.

Στηρίζοντας όμως- με κάθε τρόπο- τις μαχόμενες τις αντιιμπεριαλιστικές λαϊκές παλαιστινιακές δυνάμεις, στηρίζοντας- με κάθε τρόπο- τον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό, κτυπώντας τόσο τις σιωνιστικές  δυνάμεις στο εσωτερικό των χωρών τους, όσο και τους κυρίαρχες άρχουσες τάξεις και τους ιμπεριαλιστές που τους στηρίζουν.

Δημήτρης Αργυρός

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση