Σα. Ιαν 22nd, 2022

Με ένα παραδειγματικά Χομπσιανό τρόπο- ο φόβος φυλάει τα έρμα- οι οικονομικές/ πολιτικές  συστημικές δυνάμεις της ΕΕ και της Μεγάλης Βρετανίας επέβαλαν τελικά εθελοδουλία στους Σκωτσέζους. Στις μέρες μας ο φόβος της εξόδου των κεφαλαίων από τις τράπεζες αποδεικνύεται  περισσότερο επίφοβος από τα κανόνια και τα αεροπλάνα αλλοτινών εποχών.

Έστω και βαριά πληγωμένο το  νεοαποικιοκρατικό σύστημα στέκει ακόμη όρθιο. Στηρίζοντας και στηριζόμενο στον παγκοσμιοποιημένο ολοκληρωτικό καπιταλισμό, στις οικονομικές πολυεθνικές δυνάμεις, τον οικονομικό/χρηματιστηριακό ολοκληρωτισμό και τις διεθνοποιήσεις σπέρνει τον φόβο σε όποιον επιζητά ανεξαρτησία, οικονομική και πολιτική ανεξαρτησία.

Που δεν είναι εφικτή αν δεν συνδυαστεί με μια πολιτική πολιτικής και οικονομικής χειραφέτησης της εργαζόμενης πλειοψηφίας, αν δεν συνδυαστεί με τον σοσιαλιστικό μετασχηματισμό.

Παρόλο το αρνητικό αποτέλεσμα τα θέματα της ανεξαρτησίας, της αυτονομίας των περιφερειών που έχουν μια διαφορετική πολιτιστική, θρησκευτική και εθνολογική ταυτότητα  τεθεί και δεν πρόκειται να κλείσουν εύκολα.

Για την ακρίβεια θα κλείσουν με την κατάρρευση του νεοαποικιοκρατικού καπιταλιστικού οικοδομήματος της ΕΕ και των αυτοκρατοριών τύπου ΜΒ ή ΗΠΑ.   Τότε δεν θα χρειάζονται μαντριά γιατί δεν θα υπάρχουν πρόβατα.

Για το τέλος έχω να σχολιάσω μια παρανόηση που την βλέπω συχνά. Αντιεθνικιστικό  δεν είναι να στηρίζουμε τις διεθνοποιήσεις τύπου ΕΕ, τις αυτοκρατορίες τύπου ΗΠΑ-ΕΕ και να αρνιούμαστε τον αγώνα για την εθνική αυτοδιάθεση και την ανεξαρτησία, επειδή μπορεί να οδηγήσουν στην δημιουργία εθνών-κρατών.

Αντιεθνικιστικό είναι το καθήκον της υπεράσπισης της εθνικής και κοινωνικής αυτοδιάθεσης και ανεξαρτησίας σε όποιον λαό το επιθυμεί.  Καθώς και η εναντίωση μας σε ένα λαό και κράτος να καταπιέζει εθνικά και πολιτιστικά ένα άλλο λαό και έθνος.   Είτε βρίσκεται εντός του ίδιου  εθνικού κοινωνικού σχηματισμού, είτε σε ένα άλλο εθνικό κοινωνικό σχηματισμό.

Δημήτρης Αργυρός

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση