Πε. Ιαν 20th, 2022

Έχουν λυσσάξει οι συντηρητικοί, τα φασιστάκια και οι φιλελέδες με τον Ρωμανό.  Άκου να τολμάει να εκβιάζει το κράτος το αρχοκλεφτρόνι…. Ε ναι αυτό κάνει και καλώς το κάνει, γιατί απέναντι σε ένα κράτος εκβιαστή, μόνο εκβιασμό χωρεί. Αλίμονο σε αυτούς που δεν το πράττουν, αλίμονο σε εμάς που δεν το πράττουμε.

Μόνο που το τίμημα για τον Ρωμανό  είναι η ίδια του η ζωή και η υγεία και όχι οι ζωές, τα όνειρα και τα οράματα εκατομμυρίων Ελλήνων.  Και αυτό τον σηκώνει πολύ ψηλά, τόσο που δεν μπορούμε να το φτάσουμε. Σε αντίθεση με το κράτος και την κυβέρνηση που μας εκβιάζει καθημερινά, έχοντας όλους τους κρατικούς μηχανισμούς πίσω της. Και εμείς να είμαστε μια άοπλη “γυμνή σάρκα” στις βουλές του κράτους και των αφεντικών. 

Ναι συμφωνώ, ότι και να συμβεί ο Ρωμανός έχει νικήσει. Είτε δικαιωθεί με ένα τρόπο, έστω και αν αυτός ο τρόπος, είναι το άθλιο κατασκεύασμα που λέγεται βραχιολάκι. Είτε ηττηθεί, με αποτέλεσμα να κάνει πίσω ή να πεθάνει ως απεργός πείνας. Αν πεθάνει, η ιδεολογία του, ο χώρος του, θα έχει ένα ακόμη ήρωα να υμνεί, διπλά σε τόσους άλλους. Η ιδεολογία της επαναστατικής χειραφέτησης, θα έχει ένα ακόμη μάρτυρα και άγιο. Και ενας «ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ»-ΣΥΜΒΑΝ θα είναι και πάλι γεγονός. Είτε πάλι κάνει πίσω και σταματήσει  την απεργία και πάλι θα έχει νικήσει,  γιατί ακριβώς έχει φτάσει στο σημείο, ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, ολόκληρο το κοινοβούλιο, να μιλάει για τα δικαιώματα των κρατουμένων στην ζωή. Για το χαρακτήρα της φυλακής και της φυλάκισης.

Τον προτιμώ ζωντανό, έστω και αν δεν καταφέρει να αναπνέει ελευθέρα ή σχετικά ελεύθερα, όταν θα βρίσκεται στο ΤΕΙ. Τον προτιμώ  ζωντανό στην  φυλακή να ετοιμάζει την επόμενη μέρα.. που σίγουρα θα ναι μέρα εξέγερσης.  Ζωντανός θα είναι πολύ πιο επικίνδυνος από το να γίνει μάρτυρας της αναρχίας.

Άλλα θα σεβαστώ και θα στηρίξω την επιλογή του, έστω και αν αυτή είναι ο θάνατος.  Θα μου πείτε σε μας τι, σε μένα, τι αναλογεί…;; Να τον σώσουμε αν μπορούμε, και για να συμβεί αυτό μάλλον θα πρέπει να γίνουμε Ρωμανοί. Μπορούμε, επιθυμούμε;;  Δεν γνωρίζω, σε κάθε περίπτωση είτε ζήσει ως νικητής, είτε πεθάνει ως νικητής, το μέλλον μας είναι οι ΡΩΜΑΝΟΙ….

Δημήτρης Αργυρός

 

ευτυχώς λίγη ώρα ύστερα από την δημοσίευση αυτού του κειμένου το πιο ψυχρό τέρας από όλα και η πιο ακροδεξιά κυβέρνηση μετά την χούντα υποχώρησε και δέχτηκε ο Ρωμανός να παρακολουθεί τα μαθήματα με “βραχιολάκι”   

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση