Τρ. Ιαν 25th, 2022

Εξ αρχής δεν ήμουν καθόλου σίγουρος τι παίχτηκε με την υπόθεση Χαϊκάλη. Όχι γιατί θεωρώ πως  δεν έχουν γίνει απόπειρες ή και εξαγορές ψήφων, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Αλλά διότι λείπουν  πολλά στοιχεία από την υπόθεση για να είμαστε σίγουροι τι έγινε. Τα επιχειρήματα πάντως της ΝΔ πως ήταν συνεργάτης του Καμμένου,  άρα ήταν προβοκάτσια των ΑΝΕΛ, όχι μόνο δεν έπειθαν, αλλά συνιστούσαν επιχείρημα υπέρ του Χαϊκάλη. Ο λόγος απλός: Αν θες να δωροδοκήσεις κάποιον, μέσω ενός γνωστού το επιχειρείς, και όχι διαμέσου ενός αγνώστου.

Φυσικά οι οικονομικές δοσοληψίες Χαϊκάλη- Αποστολόπουλου περιπλέκουν την κατάσταση και άφηναν  πολλά ερωτηματικά για την υπόθεση. Όπως και το γεγονός πως ο ένας κατέγραφε τον άλλον. Ο Αποστολόπουλος που εργάζονταν  ως ένας αντιμνημονιακός(;;) “πράκτορας” ελληνικών και ξένων οικονομικών συμφερόντων, τραπεζών και σύμβουλος πολιτικών και πρωθυπουργών. Το βίντεο- που σωστά θεωρείτε προϊόν υποκλοπής, μόνο που δεν γνωρίζω πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά- εμφανίζει ενδείξεις χρηματισμού του Χαϊκάλη. Βίντεο που η δημοσίευση του ποινικοποιήθηκε, και έγινε απόπειρα να αποκρυφτεί. Βίντεο που είναι καθαρό, δηλαδή δεν είναι προϊόν μοντάζ. Και αναρωτιέμαι πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, καθώς όταν ενημερώθηκαν οι αρχές ο Αποστολόπουλος, ακύρωσε το τρίτο ραντεβού. Σκεφτείτε πόσα θα μαθαίναμε, αν εξ αρχής την υπόθεση, την αναλάμβαναν οι αρχές.

Η υπόθεση τελικά έφτασε στον εισαγγελέα, στην αδέκαστη δικαιοσύνη, που έστειλε γρήγορα, γρήγορα, την υπόθεση στο αρχείο, δικαιώνοντας τον Αποστολόπουλο, αρνούμενη να άρει το απόρρητο των τηλεφωνικών συνδιασκέψεων του Χαϊκάλη και του Αποστολόπουλου, όπως την είχε ζητήσει ο Χαϊκάλης. Και σε αυτό το σημείο, η υπόθεση βρωμάει σε τέτοιο βαθμό, που δικαιώνει τον Χαϊκάλη.  Είναι φανερό πως κάτι ήθελαν να κρύψουν εν όψει της δεύτερης και τρίτης απόπειρας εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας.  Πόσο μάλλον που όλα τα ΜΜΕ που στηρίζουν 1000% την μνημονιακή τραγωδία ΒΓΆΖΟΥΝ λάδι τον Αποστολοπουλο.

Αν όλα ήταν καθαρά και ο Αποστολόπουλος είχε δίκαιο, οι τηλεφωνικές  συνδιασκέψεις θα τον δικαίωναν. Άρα βρωμάει, ζέχνει η υπόθεση συγκάλυψη και απόπειρα εξαγοράς. Η δικαιοσύνη- δίχως να θέλω να την κρίνω-  ίσως θα έπρεπε να το ψάξει πιο πολύ το θέμα, για να σώσει όχι μόνο την υπόληψη της, αλλά  και την υπόληψη του πολιτικού συστήματος. Ίσως και πάλι να κάνω λάθος. Κοινή πεποίθηση είναι πως η υπόληψη του πολιτικού συστήματος έπεσε πολύ χαμηλότερα από ότι ήταν, συμπαρασύροντας σε ένα βαθμό, ακόμη και την αριστερά που επιθυμεί να γίνει ο νέος διαχειριστής, αποδεχόμενος τα πλαίσια των τραπεζών, της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Τώρα θα μου πείτε τι δουλειά έχει η “αλεπού στο παζάρι”, δηλαδή η κομμουνιστική, αντικαπιταλιστική  αριστερά με την καπιταλιστική σαπίλα;;  Έχει και πάρα έχει. Αν δεν πάρει θέση, δεν σημαίνει πως αυτή η σαπίλα εξαφανίζεται. Απεναντίας όλο το ρεύμα ενάντια στην σαπίλα το καρπώνεται η ακροδεξιά…

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση