Τρ. Ιαν 25th, 2022

Οι καταστροφείς έπεσαν, κατέρρευσαν, μπροστά στην ανικανότητα τους τόσο  να βρουν λύσεις για τα βιοτικά προβλήματα των  «κάτω», όσο και να βρουν απαντήσεις για τα οικονομικά αδιέξοδα των «πάνω». Όχι δεν πρόκειται για ανικανότητα να κυβερνήσουν, ικανότατοι είναι να κυβερνούν, καλύτερα να εξουσιάζουν ένα φοβισμένο πλήθος. Πρόκειται όμως για την πλέον βαθύτατη κρίση μετα το 1930. Για να θυμηθούμε τι έγινε το 1930 και βγήκαμε από την κρίση.  Μα ένας παγκόσμιος πόλεμος,..ακριβώς!!!!

Τώρα είμαστε σε μια μεγαλύτερη παγκόσμια κρίση, με το μέσο ποσοστό κέρδους να πέφτει κατακόρυφα από το 35% μεταπολεμικά, στο 10%  σήμερα. Αυτή είναι και η βάση όλων των παρακάτω στοιχείων.:  Παγκόσμιο ΑΕΠ στα 70 τρις δολάρια, το παγκόσμιο χρέος στα 200 τρις, τα χρηματιστηριακά παράγωγα στα 600 τρις(η φούσκα δλδ)..Με τις άμεσες επενδύσεις να μην ξεπερνάνε τα 600 δις ευρω. Με τους 400 πιο πλούσιους νοματαίους να κατέχουν περιουσία 4,1 τρις παρακαλώ.

Στην φτωχή πλην τίμια Ελλάδα 500 νοματαίοι κατέχουν  περιουσία 76 δις δολάρια, με 140 δις δολαρια ή  το 80% του ΑΕΠ να τα έχουν τοποθετήσει στο εξωτερικό.  Στην Ελλάδα των 10 εκατομμυρίων, 559 άνθρωποι κατέχουν χρηματικό κεφάλαιο που αντιστοιχεί στο 45% του συνολικού ΑΕΠ της χώρας, ενώ τα κεφάλαια που έχουν βγει εκτός χώρας από τους ίδιους πλησιάζουν σχεδόν το 80% του συνολικού ΑΕΠ της Ελλάδας….

Στην αντίθετη όχθη 2,5 εκατομμύρια άτομα βρίσκονται κάτω από το χρηματικό όριο της σχετικής φτώχειας, με βάση το εισόδημα του μεσαίου νοικοκυριού (το 60%).Επιπλέον, 3,8 εκατομμύρια άτομα βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας λόγω υλικών στερήσεων και ανεργίας, με βάση την έρευνα εισοδημάτων και συνθηκών διαβίωσης. Η Ελλάδα σύμφωνα με την Eurostat βρίσκεται στην χειρότερη θέση στην ΕΕ-28 όσον αφορά τον κίνδυνο φτώχειας ενώ συγκαταλέγεται στην ομάδα των χωρών με τη μεγαλύτερη φτώχεια (23,1%) και προηγείται της Ισπανίας,  Ρουμανίας και Βουλγαρίας.

Η κρίση λοιπόν όχι μόνο είναι παρούσα με την Ελλάδα στο κέντρο του κυκλώνα σαν ένας αδύνατος κρίκος, μα δεν υπάρχουν και δρόμοι διεξόδου που θα ικανοποιούν την μεγάλη πλειοψηφία του λαού. Καλύτερα δεν υπάρχουν δρόμοι διεξόδου εντός του υπάρχοντος οικονομικού πλαισίου, εντός του καπιταλιστ(ρ)ικού  τρόπου παραγωγής.

Και αυτό το γνωρίζει η λούμπεν μεγαλοαστική τάξη που μας εξουσιάζει και τα λούμπεν μεγαλοαστικά κόμματα της, όπως η ΝΔ-ΠΑΣΟΚ..κτλ. Για αυτό μπροστά στις νέες απαιτήσεις της τρόικας και των δανειστών ίσως και να επιδιώκουν μια αριστερή παρένθεση, για να συνεχίσουν μετα την πορεία της καταστροφής και της καπιταλιστρικής επίθεσης.

Δεν είμαι σίγουρος τι έχει καταλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ και τι επιδιώκει να πράξει με τα χοντρογούρουνα των Βρυξελλών, τα αρπακτικά των τραπεζών και των εφοπλιστών. Τι θα πράξει με την λούμπεν μεγαλοαστική τάξη της Ελλάδας. Από ο,τι  έχω καταλάβει θα επιδιώξει ένα συμβιβασμό επί ωφελεία όλων.   Μα και οι καλύτεροι χριστιανοί αν ήταν που δεν είναι τα καθαρματάκια, με την κρίση που τους βολοδέρνει και έχει ρίξει το ποσοστό κέρδους, όχι βέβαια τις περιουσίες τους, δεν θα έκαναν πίσω.

Όποτε τι;; Τι;;… καταρχήν να μην φοβηθούμε και να πάψουμε να είμαστε τόσο νομιμόφρονες και υποταγμένοι. Να μην φοβηθούμε τους συνωμότες και τις συνομωσίες. Να μην φοβηθούμε γιατί μπορεί ο φόβος να φυλάει τα έρμα, αλλά όπως ο Γιάννης φοβάται το θεριό, έτσι και το θεριό φοβάται το  Γιάννη. Έτσι όπως εμείς φοβούμαστε τους δανειστές έτσι και οι δανειστές μας φοβούνται. Όπως εμείς φοβούμαστε τα καπιταλιστρικά γουρούνια, έτσι και αυτοί μας φοβούνται.   Πως θα γίνει αυτό, μα αν σηκώσουμε το βλέμμα μας και τους κοιτάξουμε στα μάτια…, κρατώντας ένα μαχαίρι στο χέρι. Μόνο αν νιώσουν το μαχαίρι στο λαιμό, ίσως και να κάνουν λίγο πίσω. Έξαλλου αν ισχύει αυτό που είπε ο Λένιν, πως ο τρόμος είναι εργαλείο κοινωνικής υγιεινής, αυτό ισχύει και για αυτούς και για εμάς…

Ήρθε η ώρα να πάψουμε σαν δούλοι να κλαίμε πάνω από τα πτώματα των πολιτικών και των αφεντικών μας φοβούμενοι τα νέα αφεντικά μας… Ήρθε η ώρα να ακονίσουμε το μαχαίρι του ταξικού πολέμου και να κάψουμε την πίπα της ειρήνης. Να κινηθούμε, γιατί ο υπερβολικός φόβος προκαλεί ακινησία, όπως έλεγε και ο Γκράμσι.

Λοιπόν, μη ακούτε τα ΜΜΕ, τους δανειστές και τους σατανιστές. Χωρίς το σατανά δεν υπάρχει θεός, όπως χωρίς τον θεό δεν υπάρχει σατανάς. Έτσι χωρίς τις τράπεζες και τους δανειστές δεν υπάρχει χρέος, δεν υπάρχει χρεοκοπία και το χρήμα ρέει ελεύθερα σε όλους.

Πέφτει το χρηματιστήριο, σιγά τα κλουβιά αυγά.   Να πέσει να γκρεμοτσακιστεί, να κλείσει, να διαλυθεί..η αξία των μετοχών άλλωστε έχουν πέσει τόσο πολύ, που τα μαρούλια στην λαϊκή παραπάνω κοστίζουν. Μα θα φύγουν και οι επενδυτές. Ποιοι;; οι επενδυτές;;; τι είναι αυτό;; Αυτά τα περίεργα σκουλικοειδή με τις γραβάτες και τα τζιπάκια που αγοράζουν κοψοχρονιά την λαϊκή περιουσία, με εργαζόμενους των 500 €… Ε καλώς να φύγουν, γιατί θα τους γευματίσουμε στο φούρνο με πατάτες και ας μας πουν ανθρωποφάγους.

Τι κάνουμε λοιπόν;; Μα κλείνουμε τις τράπεζες, δημιουργώντας μια κεντρική τράπεζα που κόβει και διαχειρίζεται την ροή του χρήματος. Κλείνουμε τους δρόμους εξαγωγής κεφαλαίων.  Μοιράζουμε σε ίσα μέρη ανά εργαζόμενο κάθε παραγωγική διαδικασία και  κεφαλαιοκρατική ιδιοκτησία.

Τα εργατικά και κοινωνικά συμβούλια των ενόπλων εξεγερμένων εργατών/ πολιτών αυτοδιαχειρίζονται σε τοπικό/ περιφερειακό/ εθνικό επίπεδο την παραγωγή,  με βάση την ικανοποίηση των αναγκών και την ισορροπία της φύσης/ κοινωνίας/ ανθρώπου. Όποιος μπορεί να εργαστεί εργάζεται και οι ώρες εργασίας μοιράζονται ανάλογα. Όποιος αδυνατεί ή σπουδάζει ή είναι συνταξιούχος,  παίρνει ότι απαιτείται για να ζήσει αξιοπρεπώς.

Μα αυτό είναι σοσιαλισμός/ κομμουνισμός;; Ας είναι και αναρχία, δεν μου πέφτει λόγος. Είναι το αναγκαίο για να επιβιώσει η πλειοψηφία με αξιοπρέπεια.  Φυσικά αν αυτό δεν επεκταθεί σε παγκόσμια κλίμακα η παρτίδα είναι χαμένη..αλλά από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε..Τι μα έτσι  θα γίνουμε Αλβανία..;;; Ε προτιμώ την Αλβανία του Χότζα, από την Αλβανία του σήμερα, όπως θα μας κατάντησαν

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Δημήτρης Αργυρός

Καλήν ημέραν άρχοντες κι ανοίχ’τε τα στραβά σας
Η ιστορία που θα πω να μπει μες στα μυαλά σας

Όταν την “έπινε” ο θεός την “πίναν” κι αγγέλοι
Την “πίνανε” κι οι άνθρωποι και όλα γάλα μέλι

Ήταν παράδεισος η γης κι ολόγλυκα τραγούδια
Ψέλναν ανθρώποι και πουλιά· μαζί και τ’ αγγελούδια

Μα ένα διαβολόφιδο αμάν κακό στην φύση!…
Τους πρωτοπλάστους γέλασε κι έκλεψε το χασίσι

Τότε ξενέρωσε ο Θεός και χαρμανιάσαν όλοι
Οι ανθρώποι γίνανε κακοί κι οι άγγελοι διαόλοι

Έγινε κόλαση η γης, παντού φωτιές να καίνε
Και τώρα τα τραγούδια μας μόνο για πόνο λένε

Καλήν σας μέρα άρχοντες και βάλ’ τε στο μυαλό σας
Αυτά που σας τραγούδησα θε να βγουν σε καλό σας…

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση