Πε. Ιαν 27th, 2022

Και να που έφτασε η  ώρα της μάχη των μαχών. Πια είναι αυτή;;;  Μα οι εκλογές που μπορεί να μην αλλάζουν ριζικά τα πράγματα, αν το έπρατταν θα ήταν παράνομες, αλλά συνταράσσουν ολάκερη την πολιτική τάξη, ακόμη και αυτής της Άκρας, εξωκοινοβουλευτικής, αλλά διόλου αντικοινοβουλευτικής, αριστεράς.

Είμαι στο λεγόμενο «χώρο» πάνω από 25 χρόνια- ξεκινώντας από αναρχοφιλελεύθερος, αναρχικός, τροτσκιστής και τώρα ναρίτης- και  ενώ στο κίνημα, όλες οι «παραδόσεις» λίγο πολύ τα βρίσκουμε στον ένα ή στον άλλο βαθμό, στις εκλογές τα βάζουμε όλα και δεν δεχόμαστε μύγα στο σπαθί μας.

Μετά από 25 χρόνια στο «χώρο» και στο κίνημα να δίνουμε μεγαλύτερη σημασία στις εκλογές στο τι μας χωρίζει  από αυτό που μας ενώνει.  Δεν μηδενίζω τις διαφορές ανάμεσα στους διεθνιστές και τους πατριώτες, τους τροτσκιστές, τους μαοϊστές και τους σταλινικούς.  Αλλά μα το Μαρξ, αφού στο κίνημα, σε μεγάλο βαθμό είμαστε μαζί, γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε μια εκλογική συμμαχία…

Γαμώτο το Φελέκη- όχι ο αγαπητός σύντροφος- είναι κρίμα να μην μπορούμε εμείς της “άλλης” αριστεράς που δεν θέλουμε να κάνουμε πλάτες ή να ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ, να τα βρούμε σε δέκα γραμμές σε ένα εκλογικό μέτωπο και ας μην είναι και οι πιο ντούρες αντικαπιταλιστικές και επαναστατικές… Και από εκεί και πέρα ο καθένας ας προπαγανδίζει τα δικά του.

Ποιες θα μπορούσε να ήταν αυτές, ας τις απαριθμήσουμε όχι γιατί ελπίζω να τις πάρουν υπόψη, αλλά διότι νιώθω την ανάγκη να τις πω.

  • Μας βρήκατε στο κίνημα και στους λαϊκούς- εργατικούς αγώνες, μας ξαναβρίσκεται στις εκλογές, όχι γιατί πιστεύουμε πως εκλογικά μπορεί να αλλάξουν πολλά, αλλά γιατί πρέπει να εμφανιστεί δυναμωμένη  η ανυπότακτη αριστερή ανατρεπτική φωνή και στις εκλογές.
  • Αγωνιζόμαστε ενάντια στο σύστημα που εκμεταλλεύεται τους πολλούς για τα κέρδη των λίγων. Που καταστρέφει την φύση και κατασπαταλά τους ενεργειακούς πόρους. Αγωνιζόμαστε υπέρ μιας κοινωνίας που ο άνθρωπος δεν θα εκμεταλλεύεται τον συνάνθρωπο του. Μιας παγκόσμιας  κοινωνίας καθολικής ισότητας- καθολικής ελευθερίας- καθολικής αδελφότητας.
  • Λέμε όχι σε κάθε κυβέρνηση του κεφαλαίου. Αλλά και σε κάθε κυβέρνηση που θα διαχειρίζεται αριστερά και φιλολαϊκά την καπιταλιστική τάξη πραγμάτων. Λέμε ναι σε μια κυβέρνηση  και το πιο σημαντικό σε μια εξουσία , από τον λαό, τους εργαζόμενους και την εργατική τάξη. Με τον λαό, τους εργαζόμενους και την εργατική τάξη. Για Με τον λαό, τους εργαζόμενους και την εργατική τάξη. Μια κυβέρνηση που δεν θα προκύψει από τις εκλογές αλλά από λαϊκό- εργατικό ξεσηκωμό.
  • Αγωνιζόμαστε για την διαγραφή του χρέους των τοκογλύφων
  • Αγωνιζόμαστε για την έξοδο από το ευρώ- ΕΕ-ΔΝΤ-ΝΑΤΟ.
  • Αγωνιζόμαστε μαζί στα σωμάτια και στα συνδικάτα για να βρουν δουλειά όλοι οι άνεργοι. Με μισθούς που θα καλύπτουν τις ανάγκες τους. Αγωνιζόμαστε για δωρεάν δημόσια υγεία, παιδεία, πολιτισμό… Για συντάξεις που θα δίνουν αξιοπρέπεια στους συνταξιούχους μας.

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση