Τε. Ιαν 26th, 2022

Ατσαδιαόλο ας είμαστε ρεαλιστές. Λένε πως δεν υπάρχουν χρήματα, πως χρωστάμε και πρέπει να ζούμε σαν δούλοι. Αλλά ας δούμε κάποια ενδεικτικά νούμερα.  Έχουμε ένα ΑΕΠ που μειώθηκε κατά 25%, μόνο που και σε αυτό το μειωμένο ΑΕΠ 550 πολυεκατομμυριούχοι έχουν περιούσια 76 δις, ενώ τα τοποθετημένα κεφάλαια τους στο εξωτερικό ανέρχονται στα 140 δις ευρώ. Στην Ελλάδα των 10 εκατομμυρίων, 559 άνθρωποι κατέχουν χρηματικό κεφάλαιο που αντιστοιχεί στο 45% του συνολικού ΑΕΠ της χώρας, ενώ τα κεφάλαια που έχουν βγει εκτός χώρας από τους ίδιους πλησιάζουν σχεδόν το 80% του συνολικού ΑΕΠ της Ελλάδας.  Επίσης στην φτωχή πλην τίμια Ελλάδα έχουμε το 2014  11 υπερδισεκατομυριούχους  από 9 που είχαμε το 2013. Με περιουσία 18 δις  δολάρια από τα 16 δις δολάρια. Το 0,00011% του πληθυσμού της χώρας κατέχει το 10% του συνολικού ΑΕΠ.( http://www.logiosermis.net/2014/12/2014_21.html#.VL3rUtKsWSo). 

Ενώ 19 επιχειρηματικοί όμιλοι- μεγαλοκαπιταλίστες δηλαδή- χρωστάνε συνολικά 10.395.500.000. Όσο για το χρέος είναι μια μεγάλη καλοστημένη απάτη. Όχι πως δεν χρωστάμε, αλλά χρωστάμε τα λιγότερα ακόμη και από χώρες με τα δικά μας κυβικά. Η ιστορία του παγκόσμιου χρέους είναι έκφραση μιας φούσκας, που η βάση της από την μία είναι η παγκόσμια οικονομική κρίση και από την άλλη η παγκόσμια ανισοκατανομή του πλούτου με το 1% να κατέχει το 80% του παγκόσμιου πλούτου(  http://www.7imeres.gr/%CF%84%CE%BF-1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CE%B8%CF%85%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D-%CE%B8%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%83%CF%8C%CF%84%CE%B5/)

Ε ναι λοιπόν όχι μόνο λεφτά υπάρχουν αλλά είναι τόσα πολλά που μπορούμε να φάμε όλοι με χρυσά κουτάλια. Και όμως 2 εκατομμύρια Έλληνες είναι άνεργοι και 3 εκατομμύρια φτωχοί. Από την άλλη σε μεγάλο βαθμό μπορούμε αν θέλουμε να έχουμε οικονομική αυτάρκεια και αυτοδυναμία. Αρκεί να έχουμε λαϊκή και εθνική κυριαρχία.

Άλλα ούτε και αυτό φτάνει. Χρειάζεται να έχουμε πραγματική δημοκρατία. Δημοκρατία πολιτική, κοινωνική, οικονομική και κυρίως εργατική. Δημοκρατία δίχως  την εξουσία να την έχει ο οργανωμένος λαός δεν υφίσταται. Να την έχει άμεσα μέσα από λαϊκά και εργατικά συμβούλια και έμμεσα δια αντιπρόσωπων άμεσα ανακλητών.

Από την άλλη αυτό δεν νομίζω πως συνιστά έναν εθνοκεντρικό δρόμο αναγκαία. Το θέμα δεν είναι από κάποιος ξεκινά μα που θέλει να καταλήξει. Και αυτός ο δρόμος της άμεσης και έμμεσης λαϊκής- εθνικής κυριαρχίας και εργατοδημοκρατικής οικονομικής δημοκρατίας, αυτός ο δρόμος που μπορεί να πάρει το άλλο όνομα του σοσιαλισμού, ε ναι μπορεί και να είναι ένα παράδειγμα μιας άλλη πραγματικής δημοκρατικής και ενιαίας Ευρώπης. Μιας ενωμένης σοσιαλιστικά Ευρώπης.

Βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει το δρόμο του συμβιβασμού με τους οικονομικούς δολοφόνους και όχι την ρήξης μαζί τους.  Με αποτέλεσμα από την μια να καλλιεργεί αυταπάτες πως μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός και από την άλλη χαμηλώνει το πήχη των προσδοκιών του κόσμου. Αντίστοιχο δρόμο από άλλη αφετηρία και με άλλη κατάληξη κάπου στο μέλλον ακολουθεί και το ΚΚΕ.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ- ΜΑΡΣ από την δική της πλευρά, αφού αναγνώσει την πραγματικότητα, τις δυνατότητες της πραγματικότητας καλύτερα, επιθυμεί και επιχειρεί, να σηκώσει όρθιο τον αγωνιζόμενο λαό, επισημαίνοντας του πως μόνο τους, μέσα από τους αγώνες, μπορεί να δώσει ένα καλό τέλος στο  δράμα του. Με την αριστερά, όχι αυτή την παλιοκαιρίτικη αριστερά, αλλά με μια νέα επαναστατική, απελευθερωτική, ανατρεπτική αριστερά να δίνει τον τόνο, αλλά όχι να το παίζει σωτήρας.

Δημήτρης Αργυρός -υποψήφιος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ- ΜΑΡΣ

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση