Τρ. Ιαν 25th, 2022

Σύντροφοι και συντρόφισσες, φίλοι και φίλες  Σε αυτό το σύντομο χαιρετισμό μου θέλω να επισημάνω τα παρακάτω:

  1. Ζούμε την πλέον βαθιά καπιταλιστική κρίση μετα το 1929. Η χώρα μας βρέθηκε στο κέντρο του κυκλώνα αυτής της κρίσης και ως ένας  αδύνατος κρίκος έσπασε. Στην κρίση, οι πιο δυνατοί επιβιώνουν και οι πιο αδύνατοι πεθαίνουν. Αυτό κάνει το κεφάλαιο εντός των πλαισίων του, αλλά και σε μας. Η κρίση αναδιατάσσει τα πράγματα, κάνει τους πιο δυνατούς, δυνατότερους και τους πιο πλούσιους, πλουσιότερους. Η κρίση είναι ευκαιρία για τους καπιταλίστες να βαθύνουν την εκμετάλλευση μας. Ευκαιρία και για τους επαναστάτες να οξύνουν τους ανταγωνισμούς τους, να οργανώσουν τον λαό,  και να προκαλέσουν επαναστατική κρίση.
  2. Πως θα γίνει αυτό; Μα στρατεύοντας τα πιο συνειδητά τμήματα της πολιτικής πρωτοπορίας. Αυτό ελπίζω πως επιχειρεί να πράξει η συμμαχία ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΜΑΡΣ. Και ταυτόχρονα μπαίνοντας μπροστάρηδες στο αγώνα του οργανωμένου λαού. Ενός λαού που έδωσε τα τελευταία χρόνια συγκλονιστικούς αγώνες, δεν νίκησε,  αλλά και δεν έχασε. Έμεινε όρθιος και περιμένει από την αριστερά απαντήσεις, απαντήσεις που θα του λύσουν τα άμεσα προβλήματα, αλλά και  απαντήσεις που θα του δώσουν προοπτική
  3. Μπροστά μας ανοίγονται: 3 δρόμοι: πρώτος είναι ο δρόμος της υποταγής. Που τον εκφράζουν τα κόμματα του κεφαλαίου. Δεύτερος είναι ο δρόμος του συμβιβασμού που τον εκφράζουν τα κόμματα της ρεφορμιστικής αριστεράς, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.  Το κάθε κόμμα με τον δικό του τρόπο και την δική του στρατηγική.  Τρίτος είναι  ο δρόμος της ανατροπής. Ο δρόμος της αντικαπιταλιστικής ανατροπής καλύτερα. Οι δυο πρώτοι δρόμοι φαντάζουν εύκολοι, μα οδηγούν στην κόλαση, στην κόλαση της υποταγής, της ανελευθερίας, της εθελοδουλίας, της φτώχειας και της κακομοιριάς. Ο τρίτος είναι ένας δύσκολος δρόμος, γιατί προϋποθέτει αξιοπρέπεια, επαναστατικό πνεύμα, εξεγερσιακή διάθεση, ανυπότακτη στάση και ταξική συνείδηση. Όχι μόνο από την πολιτική και κοινωνική πρωτοπορία,  αλλά από τον οργανωμένο λαό και την εργατική τάξη. Είναι ο  δρόμος που μας οδηγεί στον παράδεισο της εθνικής- πολιτικής και κοινωνικής απελευθέρωσης,  από τα δεσμά των ντόπιων και ξένων αφεντικών.  Για εμάς οι εκλογές είναι μια μάχη για να φανεί ισχυρότερος αυτός ο τρίτος δρόμος. Μετά τις εκλογές θα φανεί αν μπορούμε να τον βαδίσουμε μαζί  και με άλλους, μαζί με τον οργανωμένο λαό, για να γίνουμε η κρίση, η θανατηφόρα κρίση τους. Η ευκαιρία βρίσκεται μπροστά μας και η ιστορία μας ανοίγει την πόρτα.
  4. Η ερώτηση σύντροφοι/ ες, φίλες/φίλοι είναι συγκεκριμένη. Μπορούμε να νικήσουμε; Απάντηση: Στο βαθμό που είμαστε όρθιοι και είμαστε όρθιοι, στο βαθμό που ο οργανωμένος λαός είναι όρθιος, και είναι ακόμη όρθιος, ναι μπορούμε να νικήσουμε. Ένας λαός που  την Κυριακή μάλλον θα τιμωρήσει τις δυνάμεις της υποταγής, ελπίζοντας στις δυνάμεις του συμβιβασμού, κρατώντας ανοιχτά τα αυτιά του, με τις δυνάμεις της ανατροπής.
  5. Όχι μόνο μπορούμε να νικήσουμε, θα νικήσουμε. Η   ιστορία της ανθρωπότητας έχει δείξει πως  πάρα τις ήττες και τις καταστροφές, πάντα στο τέλος μιλάνε οι καταπιεσμένοι, προχωρώντας την ιστορία μπροστά. Πως θα  ήταν άραγε  η ανθρωπότητα χωρίς τους εξεγερμένους του Σπάρτακου, χωρίς τους αβράκωτους, χωρίς τους κομμουνάριους, χωρίς τους μπολσεβίκους, χωρίς τους Εαμίτες και Ελασίτες, τον Δημοκρατικό στρατό; Τι θα ήμασταν άραγε, τι θα ήταν η ανθρωπότητα  χωρίς τον Τσε, χωρίς τον Άρη Βελουχιώτη, χωρίς τους χιλιάδες επαναστάτες που άλλαξαν τον ρου της ιστορίας;
  6. Σύντροφοι και συντρόφισσες, φίλοι και φίλες , έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας και όποιος έχει το δίκαιο με το μέρος του δεν μπορεί παρά να κερδίσει. Με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΜΑΡΣ ας βαδίσουμε τον δρόμο της ενότητας στο κίνημα, της ταξικής αντεπίθεσης, της αντικαπιταλιστικής ανατροπής, της σοσιαλιστικής κομμουνιστικής επανάστασης, ανοίγοντας τον δρόμο της απελευθέρωσης. Τον κόσμο της πανανθρώπινης κομμουνιστικής λευτεριάς.

Δημήτρης Αργυρός – υποψήφιος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση