Κυ. Ιαν 23rd, 2022

Έχω την υποψία ή και τον φόβο πως η «κολοτούμπα» έγινε χθες το βράδυ στο έκτακτο Eurogroup, ο «έντιμος συμβιβασμός»(;) επετεύχθη και όλα γίνονται για το σερβίρισμα.
Για να το καταπιούμε, για να το καταπιούν οι «πλατείες» που στηρίζουν την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση όμως την θέλουν να σχίζει τα μνημόνια και όχι να υπογράφει άλλα, με άλλη ονομασία.
Ή μήπως δεν έτσι και η υπάρχει και η βουβή πλειοψηφία, η συντριπτική πλειοψηφία που κάθετε σπίτι της, στηρίζει Βαρουφάκη και Τσίπρα, ελπίζοντας, συμβιβασμούς και μνημόνια, με λιγότερους απεχθής όρους;
Σίγουρα υπάρχουν έντιμοι και «έντιμοι» συμβιβασμοί, αξιοπρεπής και «αξιοπρεπής» συμβιβασμοί. Το ζητούμενο είναι πόσο ψηλά βάζεις τον πήχη και τι θες. Πόσο έχεις μάθει να ζεις ως ελεύθερος και όχι ως ραγιάς. Σε πια κοινωνική τάξη ανήκεις, πόσα έχεις χάσει, πόσα θα χάσεις από μια σύγκρουση που θα σε βγάλει έξω από την ΕΕ-ευρώ. Αν έχεις ταξική συνείδηση ή αν σωματικά ηγεμόνευσε η τάση χειραφέτησης ή η τάση υποταγής.

Όταν παίζονται περίπου 26 τρις σε παράγωγα που είναι συνδεδεμένα με το ευρώ και κινδυνεύουν από μια έκρηξη, τότε α) τα όπλα που χεις, αν είσαι καθαρός είναι πολλά β) αλλά και οι πιέσεις είναι πολλές, ειδικά αν πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά έχεις διόδους και συζητήσεις με αυτά τα συμφέροντα. Και αυτά τα συμφέροντα δεν είναι μόνο ξένα, είναι και ελληνικά, εφοπλιστικά, τραπεζικά, χρηματιστηριακά…

Λοιπόν τέρμα τα ψέματα. Στο χέρι μας είναι να πούμε το μεγάλο όχι. Και εννοώ στο χέρι των λαϊκών εργατικών τάξεων. Δηλαδή το ζήτημα είναι ταξικό και όχι απλώς εθνικό.
Ναι σίγουρα θα μας στοιχίσει, δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα, αλλά αξίζει το κόπο να τολμήσουμε το ακατόρθωτο. Καλές είναι οι πλατείες , καλύτερες όμως οι καταλήψεις χώρων, εργοστασίων, οι απεργίες. Ενάντια στην ΕΕ και ελληνικό και ξένο κεφάλαιο.

 

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση